Urmărește-ne în Social Media

Sport & Divertisment

Tot ce trebuie să știi despre Comic Con 2024

Comic Con România, cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, deschide porțile celei de-a unsprezecea ediții. Timp de 3 zile, între 19 și 21 aprilie, complexul Romexpo din București va fi gazda unei lumi de poveste, plină de personaje fantastice, activități interactive, exclusivități și surprize pe măsură.

Publicat

pe

Comic Con 2024
Comic Con 2024 │ FOTO: Comic Con

Actori îndrăgiți de la Hollywood ies din pielea personajelor care i-au făcut celebri și vin să-și întâlnească fanii la București, să le răspundă curiozităților și să le dezvăluie amănunte inedite de pe platourile de filmare, să se fotografieze cu ei și să le ofere autografe personalizate.

Astfel, doar la Comic Con România, fanii se vor putea întâlni cu Jack Gleeson (Game of Thrones, Safe Harbour), Adrian Rawlins (Harry Potter, Chernobyl), Alexander Vlahos (Outlander, Merlin), Andrew Horton (Jupiter's Legacy), Jacob Dudman (The Last Kingdom, Fate The Winx Saga) și MyAnna Buring (The Witcher, Twilight Saga).

În plus, organizatorii și expozanții au pregătit numeroase alte surprize pe parcursul celor trei zile de eveniment. În zona de gaming, vizitatorii pot experimenta numeroase jocuri pe diverse sisteme, de la consola și PC până la mobil, VR și Arcade, pot câștiga premii, se pot întâlni cu influenceri și pot lua parte chiar si la un treasure hunt. Printre invitați se numără și Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume, declarată doi ani la rând. Publicul va avea de ales dintr-o multitudine de jocuri precum Counter-Strike, League of Legends, FIFA, Fortnite, Brawl Stars și multe altele.

Nu vor lipsi Aleea Artiștilor unde numeroși artiști grafici își vor expune creațiile, zona de târg cu zeci de expozanți de unde vizitatorii pot pleca acasă cu numeroase produse, de la cărți, jocuri, articole de îmbrăcăminte, figurine sau accesorii cu personajele lor preferate, zona de street food cu preparate pentru toate gusturile sau zona japoneză unde participanții pot experimenta elemente din cultura Japoniei.

O altă activitate de neratat este competiția de cosplay, Comic Con găzduind selecția pentru Europa Cosplay Cup, jurizată de nume ca MeanKitteh, Manlima si Stickweeds.

Program Comic Con 2024

 • Vineri, 19 aprilie, porțile se deschid de la ora 15:00, urmând ca prima zi să se încheie la ora 20:00.
 • Sâmbătă și duminică, programul este cuprins între 10:00 și 19:00.

Bilete și brățări Comic Con 2024

 • În schimbul biletului, fiecare persoană va primi o brățară, iar ruperea sau pierderea ei va conduce la pierderea accesului.
 • Biletele de tip abonament vor fi preschimbate într-o brățară textilă care trebuie păstrată la mână în toate zilele evenimentului.
 • Biletele vor fi disponibile și la locație, în limita stocului, într-un punct de vânzare amplasat la intrarea în spațiul de eveniment.
 • Nu cumpărați bilete sau brățări de la distribuitori neautorizați. Acestea nu vor fi valide pentru garantarea accesului. Revânzarea biletelor sau a brățărilor este strict ilegală.

Accesul copiilor

 • Copiii sub 6 ani au acces gratuit numai dacă sunt însoțiți de un adult posesor de bilet. Un copil poate fi însoțit de un adult plătitor de bilet, iar doi copii de doi posesori de bilete.

Accesul cu animale

 • Organizatorii sunt mari iubitori de animale, tocmai de aceea se gândesc la binele prietenilor noștri blănoși (agitația, zgomotul, aglomerația nu le fac bine). Așadar, accesul cu animale nu este permis, excepție făcând câinii însoțitori pentru persoanele cu dizabilități care sunt dresați special.

OBIECTE INTERZISE ȘI REGULI DE CONDUITĂ

Este INTERZIS accesul cu sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle, deodorante sau obiecte inflamabile), băuturi alcoolice, conserve, artificii, spray-uri sau orice produs pe baza de aerosoli, arme, drone, obiecte contondente care pot răni persoane din jur, lasere, substanțe interzise. Accesul cu medicamente este permis doar în baza rețetei medicale aferente.

Accesul cu săbii, cuțite, bâte de baseball sau orice alte obiecte contondente este strict interzis. Totodată, armele de orice tip, inclusiv de tip airsoft sunt complet interzise, fiind permise exclusiv replicile din plastic.

Comic Con are o politică foarte strictă în ceea ce privește afișarea de mesaje rasiste și care instigă la ură de orice fel. Organizatorii fac apel la toți vizitatorii să semnaleze membrilor staff-ului orice element, costumație sau comportament care pot produce prejudicii împotriva unei persoane sau unui grup de persoane pe motiv de rasă, etnie, naționalitate, vârstă, religie, sex, categorie socială, orientare sexuală sau dizabilitate. Orice încălcare a acestor reguli stă sub incidența legilor statului român.

Prim ajutor

În Pavilionul B3 va fi amplasat un punct de prim ajutor la care vă sfătuim să apelați în cazul în care aveți nevoie sau în cazul în care vedeți o altă persoană care se simte rău.

Obiecte pierdute

 • Organizatorii nu vor stoca și păzi obiecte personale pe durata evenimentului.
 • Obiectele pierdute, în cazul în care sunt găsite, trebuie duse la standul INFO POINT, acolo unde își vor aștepta revendicarea.
 • Dacă în termen de 2 zile nu sunt revendicate, atunci se vor posta fotografii cu acele obiecte pe pagina de Facebook a evenimentul din dorința de a-și găsi proprietarii de drept. În cazul în care nu sunt revendicate in 3 săptămâni, acestea vor fi distruse sau reciclate.

Reguli de conduită pentru zona de autografe și fotografii cu actorii

 • Organizatorii îi îndeamnă pe posesorii de bilete de Photo Op (Poză) sau Autograph (Autograf) să fie prezenți la începutul sesiunii de autografe si poze.
 • Fotografiile cu actorii se fac numai în cadrul sesiunilor de Photo Op și numai pe bază de bilet. Vă rugăm să nu vă fotografiați la secțiunea de autografe.
 • Organizatorii fac apel la public să le citească și să le respecte pentru ca toată lumea să se bucure de o atmosferă frumoasă, lipsită de incidente.

Metode de plată

 • Deşi organizatorii încurajează expozanţii să pună la dispoziția vizitatorilor și opțiunea plății cu cardul, nu pot garanta existenţa aparatelor POS. Prin urmare, recomandă publicului să aibă în posesie şi bani cash. În incinta Romexpo nu există niciun aparat ATM, doar în vecinătate, la aproximativ 20 de minute distanță de mers pe jos.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Diverse vineri, 19 aprilie 2024

East European Comic Con 2024

Loc
Romexpo

Trending