Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vulpoiul pe scena Masked SingerCosti Ioniță a fost Vulpoiul de la Masked Singer Iulian Canaf în audițiile de la X Factor 2020Iulian Canaf a impresionat din nou cu o interpretare blues, de data aceasta la X Factor 2020 Juriul X Factor 2020A șaptea rundă de audiții de la X Factor 2020 a prezentat noi concurenți cu voci remarcabile Kalon Rae în audițiile de la X Factor 2020Cine este Kalon Rae, "omul care o să aducă culoare" la X Factor 2020 Corbul pe scena Masked Singer RomâniaMăștile din semifinala Masked Singer România îi încurcă pe detectivi Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER

Eurovision 2020 se anulează din cauza epidemiei de coronavirus

Cea de-a 65-a ediție a Eurovision Song Contest, ce trebuia să aibă loc la Rotterdam în luna mai a acestui an, a fost anulată din cauza noului coronavirus. Mai multe detalii în articol.
Logo-ul Eurovision 2020 Rotterdam

Logo-ul Eurovision 2020 Rotterdam

Evenimentul, organizat de EBU, NPO, NOS și AVROTROS s-ar fi desfășurat la Ahoy Arena din Rotterdam. Semifinalele erau programate pe 12 și 14 mai, iar finala pe 16 mai. Anunțul anulării a fost făcut public de EBU (European Broadcasting Union), în cadrul unei postări pe pagina oficială de Facebook a concursului.

"Cu regret profund trebuie să anunțăm anularea Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam. În ultimele săptămâni am explorat multe opțiuni alternative pentru a permite concursului Eurovision să meargă înainte.

Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea COVID-19 în întreaga Europă, și restricțiile instituite de guvernele țărilor participante și de autoritățile olandeze au făcut ca Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) să ia decizia dificilă că este imposibil să continue organizarea evenimentului live conform planificării.

Suntem foarte mândri că Eurovision Song Contest a unit audiențe în fiecare an, fără întrerupere, în ultimii 64 de ani și noi, ca și milioanele de fani din întreaga lume, suntem extrem de întristați că nu poate avea loc în luna mai.

EBU, NPO, NOS, AVROTROS și reprezentanții orașului Rotterdam vor continua o discuție cu privire la găzduirea Eurovision Song Contest în 2021.

Dorim să aducem un omagiu întregii echipe de radiodifuziune din Olanda și celor 41 de membri ai noștri care au muncit atât de mult la planificarea evenimentului din acest an. Știm că întreaga familie Eurovision, din întreaga lume, va continua să ofere dragoste și sprijin în acest moment dificil".

În cursa pentru marele trofeu intraseră 41 de țări, inclusiv Bulgaria și Ucraina, care s-ar fi întors în competiție după un an de absență.

România ar fi fost reprezentată de Roxen

Roxen este tânăra artistă ce a fost desemnată să urce pe scena din Rotterdam cu piesa "Alcohol You". Roxen este un artist semnat la Global Records și a devenit cunoscută publicului în vara anului trecut cu prilejul colaborării cu Sickotoy - "You Don’t Love Me". Piesa a fost difuzată în Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova, având la activ peste 8 milioane de redări pe YouTube.

Citește mai multe despre Roxen
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Organizatorii de concerte din România avertizează Guvernul - Dacă nu se iau măsuri, "o industrie care s-a construit în ani de muncă se va prăbuși în câteva săptămâni"

Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) cere sprijin Guvernului în actuala situație de criză provocată de...

Închide