Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Urmăreşte documentarul lansat de Rage Against the Machine, "Killing In Thy Name" - VIDEO

Rage Against the Machine este una dintre trupele care au definit revolta anti sistem şi este un reper în integritatea muzicală, politică şi socială. Artiştii au lansat la început de 2021 un mini documentar de 15 minute care analizează oprimarea minorităţilor din SUA şi "ficţiunea legată de culoarea pielii". Îl puteţi viziona în articol.

Publicat

pe

Documentar Rage Against the Machine Killing in Thy Name
Documentar Rage Against the Machine Killing in Thy Name │ FOTO: Rage Against the Machine

"Killing In Thy Name" este numele acestui documentar regizat de către colectivul de artişti Ummah Chroma. Scopul acestei producţii este de a scoate la lumină relaţia dintre rasele umane care coabitează în SUA. Scurtul film ne prezintă şi istoria din spatele legendarei piese "Killing In the Name", care a definit cariera celor de la Rage Against the Machine. Formaţia din Los Angeles a fost mai mult decât un altfel de rock, o combinaţie de hip-hop cu rock alternativ şi un protest furios la adresa societăţii.

Pe parcursul acetui film vedem cum copiii învaţă despre istoria preconcepţiilor rasiale din SUA. Multe prejudecăţi legate de rase sunt analizate, pornind de la colonizarea Americii la sclavie şi exterminarea populaţiilor băştinaşe. Scurt metrajul include citate de la membrii formaţiei, care îşi oferă propria viziune cu privire la importanţa activismului şi utilizarea platformelor pentru a promova binele şi adevărul. Un exemplu este mama celebrului chitarist Tom Morello, Mary Morello. Aceasta s-a dedicat misiunii sale în viaţă, de a fi un profesor progresist, chiar dacă preda într-un liceu conservator şi şi-a inspirat elevii să provoace normele şi dogmele prin idei proprii.

Tot un profesor este şi amfitrionul acestui documentar, el purtând discuţii cu copiii pentru a demitiza "mitul pielii albe". Statele Unite sunt descrise drept "una dintre cele mai brutale societăţi din istoria lumii", conform Zack de la Rocha, solistul formaţiei. În producţia aceasta mai găsim şi citate din istorici şi luptători pentru abolirea sclaviei. Totul se încheie cu imagini de la un concert RATM şi la final primim şi o listă de lecturi recomandate.

Rage Against the Machine a surprins pe toată lumea atunci când s-a reunit în 2019, pentru turneul "Public Service Announcement", care ar fi trebuit să se desfăşoare înainte de alegerile din SUA. A fost amânat din cauza pandemiei din păcate.

Pentru cei şocaţi de coperta documentarului de mai sus, aflaţi că poza are o importanţă istorică. Este o operă de artă inspirată din poza unui bărbat lângă un munte de cranii de bizoni. Animalele au fost ucise în masă în anii 1800 pentru a îi înfometa pe amerindieni, lucru mai puţin menţionat de cărţile de istorie şi mai puţin cunoscut.

PUBLICITATE
Comentează

Premii muzicale

Rock and Roll Hall of Fame anunţă nominalizaţii pentru anul 2021: Foo Fighters, RATM, Iron Maiden

Începutul de an ne aduce şi cea mai nouă serie de artişti şi trupe nominalizate la introducerea în Rock and Roll Hall of Fame. Ediţia 2021 are nişte nume grele gata să intre în panteonul starurilor rock, iar printre ele se numără Iron Maiden, Rage Against the Machine şi Foo Fighters. Lista completă de nominalizaţi o aflaţi din articol.

Publicat

pe

Nominalizati Rock and Roll Hall of Fame 2021
Nominalizati Rock and Roll Hall of Fame 2021 │ FOTO: Rock Hall

Numele au fost anunţate pe 10 februarie, iar selecţia este eclectică, incluzând artişti din mai multe genuri muzicale. Jay-Z reprezintă hip-hop-ul, iar Tina Turner muzica pop-rock. Pentru a putea fi eligibil pentru intrarea în Rock and Roll Hall of Fame un artist sau o trupă trebuie să îşi fi lansat prima înregistrare comercială cu cel puţin 25 de ani în urmă. De pe noua listă artişti ca Jay-Z, Carole King, The Go-Go's, Foo Fighters sau Iron Maiden sunt propuşi pentru prima oară.

Dave Grohl a fost deja introdus în panteon, odată cu Nirvana în 2014, iar acum ar putea intra într-un club select al dublu nominalizaţilor. Lista finală va fi anunţată în luna mai, iar ceremonia specială Rock and Roll Hall of Fame 2021 va avea loc în Cleveland, Ohio în toamnă. Iată lista completă a nominalizaţilor Rock and Roll Hall of Fame 2021:

 • Mary J. Blige
 • Kate Bush
 • Devo
 • Foo Fighters
 • The Go-Go's
 • Iron Maiden
 • Jay-Z
 • Chaka Khan
 • Carole King
 • Fela Kuti
 • LL Cool J
 • New York Dolls
 • Rage Against the Machine
 • Todd Rundgren
 • Tina Turner
 • Dionne Warwick

Fanii vor putea să contribuie la selecţia finală, deoarece tocmai a debutat Rock Hall Fan Vote, care ţine până pe 30 aprilie. Artiştii cu cele mai multe voturi (top 5) vor intra pe listă alături de verdictele date de artişti, istorici ai muzicii şi membrii ai industriei muzicale. Peste 1000 de votanţi de acest tip vor face selecţia. Puteţi vota pentru artistul preferat la rockhall.com.

Pentru cei curioşi, Iron Maiden este selectată pentru distincţie în componenţa următoare: Bruce Dickinson la voce, Steve Harris la bas, Nicko McBrian la tobe şi Adrian Smith, Dave Murray şi Janick Gers la chitară. Mai sunt incluşi totuşi şi fostul vocalist Paul Di'Anno, fostul toboşar Clive Burr şi fostul chitarist Dennis Straton.

Printre cele mai mari nume din rock care încă nu au ajuns în Hall of Fame se numără Iron Maiden, Judas Priest şi Motorhead. Au fost mulţi artişti care au aşteptat o perioadă lungă: KISS putea fi introdusă din 1999, dar s-a întâmplat doar în 2014. Deep Purple era eligibilă din 1993 şi abia în 2016 a primit distincţia.

La final de 2020 au fost introduşi în Rock and Roll Hall of Fame Whitney Houston, Depeche Mode şi Nine Inch Nails.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending