Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări GIM la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": GIM a primit Golden Buzz de la Florin Călinescu după ce a emoționat cu un mesaj puternic

Barack Obama recomandă documentarul românesc "Colectiv", pe lista sa de filme preferate în 2020

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama a postat pe Twitter pe 17 decembrie o listă cu filmele sale preferate din anul 2020. Pe acea listă se găsea şi o prezenţă românească, documentarul "Colectiv", de altfel propunerea României pentru Premiile Oscar 2021. Ce alte filme a recomandat Obama aflaţi în articol.
Coperta film documentar Colectiv

Coperta film documentar Colectiv

Fostul preşedinte SUA a amintit în postarea de pe Twitter că a fost un an petrecut mai mult în casă şi cu această ocazie mulţi dintre noi şi-au actualizat listele de filme şi seriale preferate. Barack Obama a numit printre preferinţele sale pe anul curent producţii ca "Mank", recent sosit pe Netflix, în regia lui David Fincher şi cu Gary Oldman în rol principal. Pe listă mai apar şi "Lovers Rock", "Soul" şi "Nomadland", la categoria filme. Printre serialele preferate ale fostului şef de stat se numără "Better Call Saul", "The Queen's Gambit", "The Boys" şi "Devs".

Documentarul "Colectiv" a fost desemnat la începutul lunii decembrie "cel mai bun film al anului 2020" de către publicaţia Rolling Stone. Pelicula în regia lui Alexander Nanău este propunerea României la Premiile Oscar 2021 şi ar putea concura atât la categoria de "Cel mai bun lungmetraj internaţional", ca şi la "Cel mai bun documentar". Filmul documentar este disponibil pe HBO Go, iar HBO Europe l-a pus la dispoziţia publicului în 20 de tari.

Filme preferate Barack Obama 2020

Filme preferate Barack Obama 2020 │ FOTO: Barack Obama

Pelicula urmăreşte atât tragedia de la clubul Colectiv din octombrie 2015, atunci când în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity au fost aprinse artificii şi tavanul clubului a luat foc. 65 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 180 au fost rănite. Acesta a fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte şi cel mai grav accident de după Revoluţie. Au urmat proteste legate de incompetenţa autorităţilor, demisii, anchete şi arestări.

Documentarul se axează în special pe investigaţia Gazetei Sporturilor, cazul Hexi Pharma, dar şi dedesubturi legate de Ministerul Sănătăţii şi modul în care au fost trataţi cei răniţi la eveniment. "Colectiv" a strâns deja câteva premii internaţionale precum "Cel mai bun documentar" în competiția Internațională a Festivalului de Film din Zurich, dar şi "Premiul special al juriului la Roche-sur-Yon" în Franţa. A primit şi un premiu al audienţei pentru film internaţional la Budapesta.

Alexander Nanău a reacţionat în urma postarii lui Barack Obama de pe Twitter, cu următorul mesaj:

Sunt bucuros că președintele Barack Obama a văzut Colectiv și că l-a inclus pe lista lui cu cele mai bune filme ale anului 2020.

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sonia Mosca și Monica Anghel interpretează în finala X Factor 2020 "o piesă care nu s-a mai cântat în duet de către două femei"

Sonia Mosca, concurenta din Napoli cu o evoluție impresionantă la X Factor 2020, va cânta în marea finală alături de...

Închide