Urmărește-ne în Social Media

Satoshi - 1K1

Satoshi a lansat videoclipul piesei "1K1", extrasă de pe proaspătul său album, "+373". Materialul video este disponibil în articol, te invităm să-l urmărești.

"1K1" este un veritabil stimulent pentru spirit și corp, un apel la acțiune care îți trezește toate simțurile. O adevărată explozie de energie și determinare, piesa a fost compusă de Satoshi și produsă de Tensso. Videoclipul a fost realizat de Roman Burlaca - concept, Nicu Lungu - DOP, BR Films - producție.

"<<1K1>> este o piesă - priză, o piesă - energizant, o piesă - batonaș proteic care își propune să pornească oamenii la acțiune", a transmis Satoshi.

Născut în 1998 în Cahul, Moldova, Satoshi este o voce fresh în peisajul muzicii urbane, cunoscut pentru stilul său inovator, cu rădăcini din muzica tech trap și chopper rap. Satoshi a început să lucreze la primul său album în 2020, iar în 2022 a lansat cu succes primul album de studio intitulat "RUSH". Printre single-urile lansate și bine primite se numără "Mama mi-a spus" și "Foaie Verde", "Căștile Mele", care a fost prezentat în avanpremieră la Urbanist Sessions. Colaborarea sa cu Carla's Dreams pentru "Noaptea pe la 3" a avut un impact serios și i-a adus o bază de fani în România. Au urmat single-urile "Dansăm", "Unde Verile", "Ochii", "Diferențe", dar colaborarea cu Olga Verbițchi pentru "Nu ca pe un prieten".

Recent, Satoshi a lansat "+373", un albumul care marchează originile sale atât prin sound, cât și prin versuri.

Comentarii

rap

Satoshi: "[...] muzica este făcută pentru a fi ascultată de oameni, simplu, firesc, ca o coloană sonoră a propriei vieți"

Satoshi a (re)deschis porțile propriei lumi muzicale odată cu lansarea albumului "+373". De-a lungul celor 16 piese, artistul rostește sincer versuri despre transformările legăturilor umane, dar și ale relației cu sinele, despre adevăruri și vulnerabilități. Te invităm să citești mai multe în interviul de mai jos.

Publicat

pe

Satoshi
Satoshi │ FOTO: Mihail Turculeț

"+373" este un material cât se poate de urban, cu beat-uri pe care să le simți din plin, care prezintă rădăcinile lui Satoshi atât ca loc, Republica Moldova, cât și ca moștenire a sunetului. "+373" este albumul care construiește un pod între trecut, cu a sa identitate și obișnuință și un viitor pe care artistul îl vrea altfel.

Născut în 1998 în Cahul, Moldova, Satoshi este o voce fresh în peisajul muzicii urbane, cunoscut pentru stilul său inovator, cu rădăcini din muzica tech trap și chopper rap. Satoshi a început să lucreze la primul său album în 2020, iar în 2022 a lansat cu succes primul album de studio intitulat "RUSH". Printre single-urile lansate și bine primite se numără "Mama mi-a spus" și "Foaie Verde", "Căștile Mele", care a fost prezentat în avanpremieră la Urbanist Sessions. Colaborarea sa cu Carla's Dreams pentru "Noaptea pe la 3" a avut un impact serios și i-a adus o bază de fani în România. Au urmat single-urile "Dansăm", "Unde Verile", "Ochii", "Diferențe", dar și colaborarea cu Olga Verbițchi pentru "Nu ca pe un prieten".

Citește interviul acordat de Satoshi

InfoMusic: Acum că materialul "+373" a ieșit la lumină și este disponibil pentru oricine dorește să îl asculte, cum te simți tu când vezi această reușită în carieră? Ești mulțumit de rezultat?

Satoshi: Mă bucură mult că lumea chiar ascultă albumul, că oamenii l-au primit și integrat organic în viața lor și postează zilnic story-uri cu diferite piese de pe "+373" fie din mașină, fie de la sport, fie alături de copii, fie la grătar, fie în găști la rug, fie în birouri open space. Asta mă înduioșează enorm. Mă face să cred mai mult în drumul meu și în conexiunea cu lumea reală, pentru că muzica este făcută pentru a fi ascultată de oameni, simplu, firesc, ca o coloană sonoră a propriei vieți.

InfoMusic: Care a fost prima piesă scrisă pentru "+373" și ce rol a jucat ea în imaginea completă a albumului?

Satoshi: Prima piesă scrisă de pe "+373" a fost "Eu Chiar Am Văzut". Este una dintre cele mai personale, depresive și adevărate piese pe care le-am scris. E dedicată prietenului meu bun din facultate - Ioan-Cristi Vlad, cu care am trăit și studiat cot la cot 4 ani și care s-a înecat în Nistru în vara anului 2022. Un moment extrem de marcant pentru mine, în urma căruia multe lucruri în interiorul meu s-au schimbat. Piesa este necenzurată în orice sens - are un limbaj licențios, stradal moldovenesc obosit și neascuns, dar și neostentativ și prezintă viața și trăirile exact așa cum sunt, fără prea multe rezolvări plastice. Asta a determinat o nuanță specifică a exprimării și directitudinii ulterioare a albumului.

InfoMusic: Cum arată procesul tău de creație a unei piese? Urmezi un anumit șablon sau te lași purtat de valul inspirației?

Satoshi: Îmi place să caut instrumentale pe YouTube, până găsesc ceva ce mă mișcă, să dau maxim volumul și să cânt tot ce iese din mine. Îmi place să merg câteva ore pe jos cu un instrumental în urechi și să scriu textul în notițe. Îmi place să cânt 4 acorduri "triste" și rudimentare la chitară și să compun piese cât mai "de cântat între studenți", pe cât îmi iese :)).

InfoMusic: Ai spus într-un interviu că ai texte scrise prin notițe sau caiete. Care a fost acea mai atipică situație în care ți-a venit o idee pe care a trebuit neapărat să o scrii undeva?

Satoshi: Mă prinde scrisul uneori exact când adorm dulce și strâns, ahahah. Și acolo e o luptă între plăcerea somnului și realizarea faptului că mi-a venit un gând care merită notat.

InfoMusic: Pe 23 mai vei prezenta albumul "+373" live, într-un concert în Quantic. Cum te aștepți să decurgă acea seară, cum îți imaginezi că va fi publicul?

Satoshi: Vreau să se simtă aerul unității și al prieteniei între ascultători, să fie lumea cât mai călduroasă și unită, cât mai în jurul unei idei general umane. Și desigur, vom face Razyob.

InfoMusic: "Să mint nu pot" este una dintre piesele mele preferate de pe album, iar versul "Eu tot mai cred că pot schimba o lume-n care poți visa" mi-a rămas întipărit în minte. Lumea întreagă este a ta timp de o zi. Care ar fi prima măsură pe care ai lua-o pentru a îmbunătăți societatea în care trăim?

Satoshi: Mulțumesc mult pentru compliment. Apreciez că e anume piesa asta. Cred că e a doua sau a treia scrisă de pe album și poartă multă energie de-a mea de odinioară. Aș vrea să am abilitatea să cunosc toate limbile și să pot vorbi cu fiecare om de pe glob, să pot să îi aud povestea, durerile și bucuriile, să îl îmbrățișez și să îl luminez dacă aș putea. Cred că bunătatea umană e cea mai mare superputere a noastră.

InfoMusic: Este important ca un muzician să aibă modele, să fie inspirat de felul în care lucrează altcineva din breaslă sau contează mai mult să își urmeze propria cale și viziune, să pună mai mult accentul pe independența artistică/creativă?

Satoshi: Nu cred că există muzicieni care nu au modele și referințe, cel puțin, acumulate sau impregnate cândva demult în subconștient. Este absolut sănătos să absorbi, să reconfigurezi și să naști ceva nou. Nimic nu apare din nimic.

InfoMusic: Crezi că artiștii ar trebui să își dezvolte o anumită responsabilitate odată ce dobândesc notorietate? Având în vedere că ajung la un public variat, crezi că ar trebui să fie (mai) atenți la ce spun, cum spun, ce mesaje muzicale încearcă să transmită, cum se prezintă în public etc?

Satoshi: Cred că artiștii sunt în primul rând oameni și cred că oamenii trebuie să fie educați, școliți, să poată socializa sănătos, să se dezvolte ca personalități umane individuale, să se documenteze, să muncească, să cunoască viața și să își fondeze pe cât e posibil principiile și regulile de viață - de aici, restul va fi de la sine cu responsabilitatea civică.

InfoMusic: Cunoști întrebarea clasică de la un interviu de angajare: "Unde te vezi peste cinci ani?". Ei bine, eu vreau să te întreb cum au fost ultimii cinci ani pentru tine din punct de vedere profesional. Cum ai evoluat, ce lecții ai învățat, ce oportunități ți-au apărut în cale?

Satoshi: Acum 5 ani a apărut Satoshi. În toamna-iarna lui 2019. În martie 2020 am lansat prima piesă Satoshi. De atunci, a fost și este un continuu proces de căutare și construire a sinelui, de îndoieli și triumfuri. Am învățat și învăț să trăiesc și să fac muzică, să scriu, să citesc. Am foarte multe de înțeles și de învățat.

InfoMusic: Ai fost la un moment dat baterist în trupa Delta Pe Obraz. Cum simți diferențele dintre a fi cu microfonul în mână și a fi în spatele setului de tobe?

Satoshi: Îmi place mai mult să cânt la tobe. E mai natural pentru mine. E mult mai decerebralizat și instinctiv.

InfoMusic: Dacă ai putea să organizezi propriul festival muzical, cum s-ar numi și care ar fi câteva trupe sau artiști pe care i-ai dori ca headlineri?

Satoshi: L-aș numi HIGHWAY și i-aș chema pe Irina Kairatovna din Kazahstan, pe Scooter, pe Twenty One Pilots, pe Alblak 52 și pe Limp Bizkit.

Citește în continuare

Albume noi

Satoshi își explorează originile cu albumul "+373" - AUDIO

"+373" este albumul care marchează originile artistului Satoshi, atât prin sunet, cât și prin versuri. Te invităm să afli mai multe despre acest material și să asculți piesele care îl compun.

Publicat

pe

Artwork Satoshi - album "+373"
Artwork Satoshi - album "+373" │ FOTO: Global Records

De-a lungul celor 16 piese, Satoshi rostește sincer versuri despre transformările legăturilor umane, dar și ale relației cu sinele, despre adevăruri, vulnerabilități și situații care uneori dor. Este un material cât se poate de urban, cu beat-uri pe care să le simți din plin, care prezintă rădăcinile lui Satoshi atât ca loc, Republica Moldova, cât și ca moștenire a sunetului. "+373" este albumul care construiește un pod între trecut, cu a sa identitate și obișnuință și viitorul pe care artistul îl vrea altfel.

Albumul "+373" a fost scris de Satoshi, cu ajutorul lui Tensso (Cătălin Temciu), Emilien Bugarovici, Bogdan Khristoforov și Anatolie Badicu pentru partea de producție.

"Numele albumului reprezintă codul telefonic al Republicii Moldova și este felul de a spune Moldova fără a o spune la propriu. Îl tastează cei plecați peste hotare care simt casa mai intens și îl înțeleg cei dintre Nistru și Prut ca pe un simbol identitar doar al lor.

Este un album din 16 track-uri care nu conține piese de dragoste. Despre ce e? Despre gândirea din Moldova, atât de bine, cât și de ce îi este neplăcut autorului să recunoască. Despre cum simte și transpune lumea din jur un tânăr din Republica Moldova. Despre vulnerabilitate și autosesizare. Despre autocritică și dorința de a vedea o lume mai empatică, mai perseverentă și mai împăcată cu ceea ce este. Albumul conține multe <<represent-uri>>, referințe și nume care fac trimitere atât la Moldova, cât și la Cahul, orașul meu de baștină, dar și la contextul în care a fost scrisă muzica mea.

Este un album despre identitate - atât personală, cât și națională. De bine și de rău, dar sigur, așa cum este", a declarat Satoshi.

Născut în 1998 în Cahul, Moldova, Satoshi este o voce fresh în peisajul muzicii urbane, cunoscut pentru stilul său inovator, cu rădăcini din muzica tech trap și chopper rap. Satoshi a început să lucreze la primul său album în 2020, iar în 2022 a lansat cu succes primul album de studio intitulat "RUSH". Printre single-urile lansate și bine primite se numără "Mama mi-a spus" și "Foaie Verde", "Căștile Mele", care a fost prezentat în avanpremieră la Urbanist Sessions. Colaborarea sa cu Carla's Dreams pentru "Noaptea pe la 3" a avut un impact serios și i-a adus o bază de fani în România. Au urmat single-urile "Dansăm", "Unde Verile", "Ochii", "Diferențe", dar colaborarea cu Olga Verbițchi pentru "Nu ca pe un prieten".

AUDIO: Satoshi - album "+373"

Citește în continuare