Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Amy Lee colaborează cu Bring Me the Horizon, după un proces între artişti

Multe trupe au aşteptat până de Halloween să îşi lanseze albumele sau piesele noi, iar printre ele se numără Puscifer, Rob Zombie şi Bring Me the Horizon. Aceştia din urmă au lansat EP-ul "Post Human: Survival Horror", care include câteva colaborări interesante. Cea care sare în ochi imediat este cu Amy Lee pe o piesă cu un nume foarte lung, "One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March Towards Your Death". Colaborarea s-a născut printr-un proces între artişti şi aflaţi detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Bring Me the Horizon Post Human Survival Horror
Coperta album Bring Me the Horizon Post Human Survival Horror │ FOTO: BMTH

Britanicii de la Bring Me the Horizon au lansat pe 30 octombrie albumul "Post Human: Survival Horror" prin Columbia Records. Include 9 piese şi vine după 4 single-uri deja apreciate de public: "Obey" (colaborare cu YUNGBLUD), "Ludens", "Parasite Eve" şi "Teardrops". 3 piese sunt colaborări, cu Babymetal, Amy Lee şi Nova Twins. "One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March Towards Your Death" are un sunet trist şi întunecat şi s-ar potrivi într-un film gothic produs de Tim Burton.

Are o atmosferă cinematică şi dramatică, potrivită şi cu o variantă mai întunecată de "Frozen". E interesant cum vocea lui Oliver Sykes se îmbină atât de bine cu cea a lui Amy Lee, după ani întregi de ţipat şi guturale de la solistul BMTH. Instrumental este o piesă destul de golaşă, în care doar pianul iese în evidenţă.

Iată ce a avut de spus solista Evanescence despre colaborare:

Nu îi cunosc pe cei de la BMTH personal. Eram doar fani, fiecare pentru muzica celuilalt şi ştiţi cum e muzica... simţi că tu cunoşti acea persoană pentru că muzica trăieşte în tine. Deşi am fost foarte ocupată cu lucrul la noul album "The Bitter Truth" şi am fost puţin blocată la unele cuvinte, ei mi-au trimis acest track la care să lucrez şi a fost o evadare frumoasă pentru mine.

Am simţit că era ceva aproape interzis, ca un proiect secundar secret şi m-am simţit împlinită să colaborez şi să schimb idei, să am discuţii zilnice cu Oli. A fost resimţit drept ceva frumos de la început la sfârşit.

Oli Sykes a dezvăluit că BMTH a fost dată în judecată de Evanescence pentru plagiat accidental. Piesa "Nihilist Blues" a trupei Bring Me the Horizon sună cam mult ca "Never Go Back" de la Evanescence, piesă din 2017. Avea şi un vers în comun, iar trupele au căzut la pace, Amy Lee primind credit pentru compoziţie. Aşa s-au cunoscut artiştii şi au început şi schimburi de idei, ce au dus la această colaborare.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Bring Me the Horizon colaborează cu rapperul Masked Wolf pe piesa "Fallout" - AUDIO

Bring Me the Horizon continuă să schimbe genurile muzicale, de această dată cochetând cu hip-hop-ul. Trupa britanică a colaborat cu rapperul Masked Wolf pe noua piesă "Fallout". Ea se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Bring Me the Horizon Masked Wolf Fallout
Coperta single Bring Me the Horizon Masked Wolf Fallout │ FOTO: BMTH

Sunt două breakdown-uri în această piesă care îi vor mulţumi pe fanii Bring Me the Horizon, dar din păcate sunt prea scurte pentru setea de "noul Linkin Park". Partea de la final din "Fallout" e ce trebuie. BMTH vine după alta colaborare atipică, cu Ed Sheeran pe o variantă mai metal a piesei "Bad Habits". Grupul a cântat şi cu Machine Gun Kelly, dar şi cu Babymetal, atunci când era în perioada sa mai heavy şi experimentală de acum 2 ani.

Mai are şi o colaborare cu Halsey în 2019, iar trupa lui Oli Sykes nu pare gata din a se opri din experimentat prea curând. Cât despre Masked Wolf, dacă va sună cunoscut numele său, asta e pentru că rapperul australian a urcat pe scenă de la SAGA Festival 2021. Pe numele său real Harry Michael, rapperul este cunoscut pentru mega hitul "Astronaut In the Ocean", care a apărut în 2021. Are 31 de ani şi printre celelalte hituri ale sale se numără un remix al piesei "Sabotage" de la Bebe Rexha.

Bring Me the Horizon se pregăteşte să fie headliner la festivalurile Reading de pe 27 august şi Leeds Festival pe 28 august. În 2021 BMTH a lansat piesa "Die4u", cu un videoclip sângeros, iar cu aproape 2 ani în urmă ascultam o colaborare neaşteptată a trupei cu Amy Lee de la Evanescence. Formaţia britanică a ajuns şi în România cu ocazia lui Electric Castle 2019, pe care şi-a lăsat amprenta prin pirotehnie şi efectele vizuale.

Oliver Sykes nu mai ţipă chiar că la începutul carierei, dar se reinventează constant şi ca look şi ca stil muzical. Pandemia a fost o perioadă prolifică pentru băieţi, care au lucrat la 2 EP-uri şi un album nou. Grupul a trecut la modelul de business bazat pe single-uri şi EP-uri, renunţând la albume complete pentru o perioadă.

Citește în continuare

Trending