Urmărește-ne în Social Media

Bring Me The Horizon - Obey with YUNGBLUD

Bring Me The Horizon a lansat o nouă melodie, "Obey", în colaborare cu muzicianul britanic YUNGBLUD. Piesa este extrasă de pe viitorul proiect muzical al trupei, "Post Human".

"Obey" demonstrează încă o dată înclinația recentă a trupei de a combina diverse genuri muzicale, însă există o revenire la caracteristicile anterioare ale pieselor Bring Me The Horizon. Solistul Oliver Sykes oferă câteva țipete metalice peste riff-uri puternice, iar elemente electronice și industriale se aud pe tot parcursul piesei.

Videoclipul ce însoțește melodia îl arată pe Sykes confruntându-se cu YUNGBLUD, cu ajutorul unor roboți gigantici. Materialul vizual a fost gândit și regizat de Oliver Sykes.

"Post Human" este proiectul ambițios al trupei, ce constă în mai multe discuri muzicale ce vor fi lansate pe parcursul anului viitor. Solistul Bring Me The Horizon a vorbit pentru NME despre acest proiect:

"L-am compus și înregistrat de când a început izolarea, iar acum vom lansa patru materiale diferite anul următor și toate se vor intitula "Post Human". Fiecare va fi diferit din punct de vedere muzical, având propriul sunet și propria stare de spirit. E un lucru pe care nu l-am mai făcut până acum".

Pornită la drum ca o trupă deathcore, BMTH a experimentat foarte multe genuri de-a lungul celor șase albume înregistrate, ceea ce i-a ajutat foarte mult în a cuceri public din întreaga lume și i-a transformat în cap de afiș pentru cele mai importante festivaluri din Europa. Trupa a concertat la noi în țară în cadrul Electric Castle (2016 și 2019).

În vârstă de 23 ani, YUNGBLUD devine un nume din ce în ce mai sonor în industria muzicală. Are la activ două EP-uri, "Yungblud" (2017) și "The Underrated Youth" (2019), și un album de studio, "21st Century Liability" (2018). A avut colaborări cu Halsey și Travis Barker pentru piesa "11 Minutes", cu Marshmello pentru "Tongue Tied", cu Dan Reynolds (Imagine Dragons) și cu Machine Gun Kelly.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Bring Me the Horizon colaborează cu rapperul Masked Wolf pe piesa "Fallout" - AUDIO

Bring Me the Horizon continuă să schimbe genurile muzicale, de această dată cochetând cu hip-hop-ul. Trupa britanică a colaborat cu rapperul Masked Wolf pe noua piesă "Fallout". Ea se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Bring Me the Horizon Masked Wolf Fallout
Coperta single Bring Me the Horizon Masked Wolf Fallout │ FOTO: BMTH

Sunt două breakdown-uri în această piesă care îi vor mulţumi pe fanii Bring Me the Horizon, dar din păcate sunt prea scurte pentru setea de "noul Linkin Park". Partea de la final din "Fallout" e ce trebuie. BMTH vine după alta colaborare atipică, cu Ed Sheeran pe o variantă mai metal a piesei "Bad Habits". Grupul a cântat şi cu Machine Gun Kelly, dar şi cu Babymetal, atunci când era în perioada sa mai heavy şi experimentală de acum 2 ani.

Mai are şi o colaborare cu Halsey în 2019, iar trupa lui Oli Sykes nu pare gata din a se opri din experimentat prea curând. Cât despre Masked Wolf, dacă va sună cunoscut numele său, asta e pentru că rapperul australian a urcat pe scenă de la SAGA Festival 2021. Pe numele său real Harry Michael, rapperul este cunoscut pentru mega hitul "Astronaut In the Ocean", care a apărut în 2021. Are 31 de ani şi printre celelalte hituri ale sale se numără un remix al piesei "Sabotage" de la Bebe Rexha.

Bring Me the Horizon se pregăteşte să fie headliner la festivalurile Reading de pe 27 august şi Leeds Festival pe 28 august. În 2021 BMTH a lansat piesa "Die4u", cu un videoclip sângeros, iar cu aproape 2 ani în urmă ascultam o colaborare neaşteptată a trupei cu Amy Lee de la Evanescence. Formaţia britanică a ajuns şi în România cu ocazia lui Electric Castle 2019, pe care şi-a lăsat amprenta prin pirotehnie şi efectele vizuale.

Oliver Sykes nu mai ţipă chiar că la începutul carierei, dar se reinventează constant şi ca look şi ca stil muzical. Pandemia a fost o perioadă prolifică pentru băieţi, care au lucrat la 2 EP-uri şi un album nou. Grupul a trecut la modelul de business bazat pe single-uri şi EP-uri, renunţând la albume complete pentru o perioadă.

Citește în continuare