Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

ABBA va lansa muzică nouă în acest an, confirmă Björn Ulvaeus

Supergrupul suedez ABBA e gata să revină pe scena muzicală în 2020, conform lui Björn Ulvaeus, component al trupei. În 2018 formaţia nordică îşi anunţa intenţia de a înregistra material nou, la 35 de ani distanţă de la ultimul release muzical. Se pare că piesele noi vor putea fi ascultate în acest an.

Publicat

pe

ABBA │ FOTO: videokeman.com

Iniţial artiştii au dorit să lanseze două noi single-uri până în perioada de Crăciun din 2018, dar proiectul nu s-a materializat. Acum aflăm că Björn Ulvaeus a acordat un nou interviu şi a clarificat aspectul reprezentaţiilor live. Şansele sunt aproape zero ca ABBA să mai cânte în formula completă pe scenă vreodată, dar muzica nouă e în cărţi pentru acest an. Comentariile sale vin după ce Benny Andersson, cealaltă jumătate masculină a grupului a spus în februarie că în următoarele luni vom putea asculta ceva nou de la ABBA.

Singurul termen limită pe care îl avem este "după perioada verii". O piesă nouă cu numele "I Still Have Faith In You" trebuia să aibă premiera pe BBC în decembrie 2018, urmată de un alt track nou, "Don't Shut Me Down", dar nici una nu a mai văzut lumina zilei. Bjorn a declarat în acelaşi nou interviu cu CNBC că a fost minunat să se revadă cu colegii de trupă în studio după 35 de ani. La mijlocul lunii mai "Waterloo" a fost aleasă drept piesa preferată de publicul din Marea Britanie de la Eurovision din toate timpurile.

Single-ul a fost votat de către telespectatorii BBC şi le-a amintit multora de victoria legendară a trupei de la Eurovision 1974, ţinut în UK, la Brighton. Acest single a fost vândut în aproape 6 milioane de exemplare.

În acelaşi interviu cu CNBC Bjorn a vorbit şi despre răspunsul Suediei la pandemia de Covid-19 cu măsuri mai relaxate. Artistul e de parare că "e prea devreme să decidem dacă măsurile au fost corecte". Iată interviul:

Până să ascultăm piese noi aflăm că întreaga discografie a senzaţiei pop suedeze va fi relansată pe vinil color pentru prima oară. Toate cele 8 albume ale grupului vor fi integrate într-un box set, care va sosi în această vară, sub numele de "ABBA: The Studio Albums". Albumul de debut din 1973, "Ring Ring" va fi imprimat pe un vinil roşu, în vreme ce "Waterloo" din 1974 va ajunge pe un vinil portocaliu. LP-ul din 1975, "ABBA", care include mega hiturile "SOS" şi "Mamma Mia" va sosi pe argintiu.

Chiar dacă ABBA este considerată una dintre cele mai bine vândute trupe din istorie, cariera sa muzicală s-a întins doar pe 10 ani: între 1972 şi 1982. A adus prima victorie pentru Suedia la Eurovision şi a influenţat sute, dacă nu chiar mii de artişti din toată lumea. Grupul a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2010.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

ABBA a lansat piesa "Just A Notion", etalând sound-ul său consacrat

Formaţia suedeză ABBA şi-a anunţat reunirea cu câţiva ani în urmă, iar la început de toamnă a lui 2021 a lansat primele două single-uri. Acum soseşte şi al treilea, "Just a Notion", care parcă sună mai mult a ABBA pe care o ştiam în perioada sa de glorie. Se poate asculta în articol, unde aflaţi şi detalii despre noul album al formaţiei.

Publicat

pe

Coperta single ABBA Just a Notion
Coperta single ABBA Just a Notion │ FOTO: ABBA

La 40 de ani de la destrămarea trupei, ABBA s-a reunit, spre bucuria milioanelor de fani din toată lumea. Se apropie şi momentul în care vom putea asculta noul său album, "Voyage", care soseşte pe 5 noiembrie 2021. Până acum am putut asculta de pe LP single-uri precum "I Stil Have Faith In You" şi "Don't Shut Me Down". Faţă de acele piese noi, "Just A Notion" a fost de fapt înregistrat în septembrie 1978, dar nu mai ajuns pe al şaselea album de studio ABBA, "Voulez-Vous", care a debutat în 1979.

Artiştii au adaptat melodia la anul 2021, cu instrumental actualizat, dar vocile au fost păstrate de la înregistrarea originală. Bjorn Ulvaeus, cofondator ABBA descrie acest single ca "o melodie ridicol de veselă" şi speră ca publicul să se bucure de ea în aceste vremuri tulburi. Solistul a explicat şi că nu are idee de ce track-ul nu a mai ajuns pe albumul de acum 40 de ani:

Este o piesă bună cu voci grozave. Ştiu că i-am cântat-o unui publisher din Franţa şi altor oameni în care aveam încredere şi din câte îmi amintesc le-a plăcut foarte mult. Aşa că e un mister şi va rămâne un mister. Benny a înregistrat un nou backing track, la care am adăugat tobe şi chitară, dar toate vocile datează din 1978. Într-un fel este o demonstraţie a ceea ce plănuim pentru ABBA Voyage în 2022.

În acel turneu vom avea o trupă care cântă live, dar toate vocile vor fi din înregistrările vechi.

ABBA Voyage va fi un turneu care aduce în faţa publicului o versiune digitală a trupei ABBA, alături de o formaţie cu 10 instrumentişti. Seria de concerte va avea loc la o arenă specială, aşa numita "ABBA Arena" din Queen Elizabeth Olympic Park, în Londra, cu o capacitate de 3000 de locuri şi începând cu 27 mai 2022. Biletele vor începe să fie puse în vânzare la început de noiembrie 2021.

ABBA va reveni în 2021 cu un nou album după 4 decenii. Ultimul său material discografic a fost "The Visitors" în 1981.

Citește în continuare

Muzică nouă

ABBA revine cu două piese noi şi un album nou după 40 de ani

Teaserele cu privire la revenirea formaţiei ABBA s-au concretizat astăzi, pe 2 septembrie 2021. Trupa suedeză a lansat două piese noi, "I Still Have Faith In You" şi "Don't Shut Me Down". Ele prefaţează un nou album, "ABBA: Voyage", dar şi un turneu global, care va avea loc în următorul an. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Videoclip ABBA I Still Have Faith in You
Videoclip ABBA I Still Have Faith in You │ FOTO: ABBA

În 2017 ABBA anunţa prima intenţie de reunire, dar asta în formă digitală şi în 2019. Ar fi trebuit să aibă loc o reprezentaţie sub formă de avataruri digitale, sau mai bine zis "Abbataruri". Turneul de reuniune a fost amânat, dar în 2018 venea o veste bună: erau confirmate două single-uri noi, "I Still Have Faith In You" şi "Don't Shut Me Down". Ulterior fanii aveau să primească promisiunea a 5 noi track-uri şi acum apare perspectiva unui album nou complet, cu 10 piese.

Azi putem asculta primele două single-uri, în formula cu toţi cei 4 membri reuniţi. Ei au creat "ABBA: Voyage", un album cu muzică nouă, primul de acest gen după o pauză de 40 de ani. Va sosi pe 5 noiembrie 2021 prin Universal şi artiştii au oferit detalii despre acest LP într-o conferinţă transmisă live pe web.

Iată câteva dintre declaraţiile lor:

Benny Anderson: Întâi am înregistrat două piese, apoi mi-am zis că ar fi bine să mai înregistrăm şi altele, ce ziceţi fetelor? Ele au fost de acord şi apoi a apărut şi ideea unui album complet.

Bjorn Ulvaeus: Prima piesă, "I Till Have Faith In You", ştiam chiar atunci când Benny a cântat instrumentalul că trebuia să fie despre noi. E despre momentul când îţi dai seama că e neconceput să fii unde suntem noi. Nici o imaginaţie nu ar putea visa asta: să lansezi un album nou după 40 de ani şi să rămâi cel mai bun prieten cu ceilalţi şi să te bucuri de compania lor, având loialitate totală. Cine a mai avut parte de asta? Nimeni.

Formaţia a confirmat şi că vom găsi o piesă de Crăciun pe noul disc, sub numele de "Little Things". ABBA s-a reunit în formula Benny Anderson, Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog şi Anni-Frid "Frida" Lyngstad. Toţi au realizat capturi prin tehnica motion capture pentru a crea o experienţă de concert virtual. Unul dintre primele concerte confirmate are loc pe Queen Elizabeth Olympic Park pe 27 mai 2022. O versiune digitală a celor 4 artişti va interpreta noile piese alături de o orchestră live.

Show-ul va include 22 de melodii şi va fi doar începutul unui turneu. Captură corpurilor artiştilor s-a realizat folosind 160 de camere, timp de 5 săptămâni, în vreme ce muzicienii au cântat în repetate rânduri toate piesele din discografie. Echipa tehnică a capturat fiecare micro gest pentru a reda fidel mişcările ABBA.

ABBA a fost activa între ani 1972 şi 1983, revenind în 2016 după o lungă pauză. În 1974 a fost primul câştigător din Suedia al concursului Eurovision cu piesa "Waterloo". Grupul a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2010.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending