Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

ABBA va lansa muzică nouă în acest an, confirmă Björn Ulvaeus

Supergrupul suedez ABBA e gata să revină pe scena muzicală în 2020, conform lui Björn Ulvaeus, component al trupei. În 2018 formaţia nordică îşi anunţa intenţia de a înregistra material nou, la 35 de ani distanţă de la ultimul release muzical. Se pare că piesele noi vor putea fi ascultate în acest an.

Publicat

pe

ABBA │ FOTO: videokeman.com

Iniţial artiştii au dorit să lanseze două noi single-uri până în perioada de Crăciun din 2018, dar proiectul nu s-a materializat. Acum aflăm că Björn Ulvaeus a acordat un nou interviu şi a clarificat aspectul reprezentaţiilor live. Şansele sunt aproape zero ca ABBA să mai cânte în formula completă pe scenă vreodată, dar muzica nouă e în cărţi pentru acest an. Comentariile sale vin după ce Benny Andersson, cealaltă jumătate masculină a grupului a spus în februarie că în următoarele luni vom putea asculta ceva nou de la ABBA.

Singurul termen limită pe care îl avem este "după perioada verii". O piesă nouă cu numele "I Still Have Faith In You" trebuia să aibă premiera pe BBC în decembrie 2018, urmată de un alt track nou, "Don't Shut Me Down", dar nici una nu a mai văzut lumina zilei. Bjorn a declarat în acelaşi nou interviu cu CNBC că a fost minunat să se revadă cu colegii de trupă în studio după 35 de ani. La mijlocul lunii mai "Waterloo" a fost aleasă drept piesa preferată de publicul din Marea Britanie de la Eurovision din toate timpurile.

Single-ul a fost votat de către telespectatorii BBC şi le-a amintit multora de victoria legendară a trupei de la Eurovision 1974, ţinut în UK, la Brighton. Acest single a fost vândut în aproape 6 milioane de exemplare.

În acelaşi interviu cu CNBC Bjorn a vorbit şi despre răspunsul Suediei la pandemia de Covid-19 cu măsuri mai relaxate. Artistul e de parare că "e prea devreme să decidem dacă măsurile au fost corecte". Iată interviul:

Până să ascultăm piese noi aflăm că întreaga discografie a senzaţiei pop suedeze va fi relansată pe vinil color pentru prima oară. Toate cele 8 albume ale grupului vor fi integrate într-un box set, care va sosi în această vară, sub numele de "ABBA: The Studio Albums". Albumul de debut din 1973, "Ring Ring" va fi imprimat pe un vinil roşu, în vreme ce "Waterloo" din 1974 va ajunge pe un vinil portocaliu. LP-ul din 1975, "ABBA", care include mega hiturile "SOS" şi "Mamma Mia" va sosi pe argintiu.

Chiar dacă ABBA este considerată una dintre cele mai bine vândute trupe din istorie, cariera sa muzicală s-a întins doar pe 10 ani: între 1972 şi 1982. A adus prima victorie pentru Suedia la Eurovision şi a influenţat sute, dacă nu chiar mii de artişti din toată lumea. Grupul a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2010.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

ABBA a lansat colindul "Little Things", cu un clip de sărbători şi unul al fanilor în care apare oraşul Braşov

Printre marile reveniri din 2021 se numără cea a trupei ABBA, care ne-a oferit un album nou şi acum şi o premieră: prima sa piesă de Crăciun. În ciuda unei cariere îndelungate şi plină de realizări, ABBA nu a mai abordat acest segment al colindelor. O face acum odată cu lansarea piesei "Little Things", cu un videoclip care îţi va încălzi sufletul. Apare şi unul secundar realizat de fani în care apare oraşul Braşov.

Publicat

pe

Videoclip ABBA Little Things Brasov 2021
Videoclip ABBA Little Things Brasov 2021 │ FOTO: ABBA

Suntem în sezonul pieselor de Crăciun şi după ce Ed Sheeran şi Elton John au lansat piesa "Merry Christmas", acum ascultăm "Little Things" de la ABBA. Este o piesă blândă şi plină de emoţie şi căldură, animată de voci blajine, pian şi instrumentele clasice ale colindelor. În videoclip apar copii care încearcă să imite dansuri clasice ABBA şi se costumează precum artiştii suedezi. Îi vedem şi pe membrii trupei nordice realizând motion capture pentru a apărea în concertele virtuale pe care ni le-au pregătit pentru următorul an sub numele de "Voyage". Spre final cei mici pun în scenă un concert digitalizat aidoma celor ABBA care urmează.

Există şi o a doua versiune a clipului (neoficială, fan made), una în care apar mari târguri de Crăciun din toată lumea, iar la final se vede inclusiv cel din Braşov, cu un carusel în Piaţa Sfatului şi un brad iluminat în auriu şi roşu. Îl puteţi admira mai jos:

"Little Things" este un single de pe noul album ABBA, "Voyage", primul după 40 de ani pentru grupul suedez. Toate veniturile şi încasările generate de acest single vor fi donate spre UNICEF, mai precis fondul Global Child Protection. Acesta are rolul de a eradica sărăcia şi a împuternici femeile şi copiii. Ideea a fost promovată decenii de-a rândul prin piesa ABBA "Chiquitita", iar acum devine un proiect mai amplu, odată cu colaborarea cu UNICEF.

Formaţia compusă din Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson şi Anni-Frid Lyngstad a lansat noul său album la început de luna noiembrie 2021. Acum plănuieşte o serie de concerte "ABBA Voyage", care vor debuta în vara lui 2022 la Londra. LP-ul proaspăt lansat, "Voyage" a ajuns pe locul întâi în 18 ţări, inclusiv în Marea Britanie, unde formaţia e foarte apreciată. Grupul a fost activ între 1972 şi 1982 şi a fost despărţit până în 2016.

Clipul oficial ABBA "Little Things":

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending