Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

ABBA revine cu melodii noi în acest an, după 35 de ani de pauză

ABBA, una dintre cele mai de succes formaţii din Europa şi de pe glob ne va surprinde în 2018 prin revenirea în muzică. După 35 de ani de pauză, suedezii au compus două piese noi, pe care le vom auzi spre finalul anului. Multi premiată cu discuri de platină, trupa nordică a confirmat în această săptămână revenirea pe scena muzicală.

Publicat

pe

ABBA fotografie formatie
ABBA fotografie formatie │ FOTO: PR

Trupa ABBA a postat pe pagina sa oficială de Facebook că s-a reunit recent în studio şi că două melodii au fost create astfel. Una dintre ele poartă numele de "I Still Have Faith In You" şi urmează să fie interpretată în cadrul unei program TV special produs de NBC şi BBC, ce va fi difuzat în luna decembrie a acestui an.

Vestea despre noile piese a sosit la puţin timp după ce ABBA anunţase un turneu în 2019 sub formă de holograme virtuale ale membrilor formaţiei. După discuţii pe această temă, cei 4 artişti s-au reunit şi au simţit din nou scânteia creativităţii. Astfel a fost luată decizia de a intra în studio şi a compune noi imnuri pop-disco. Muzicienii au comparat reunirea cu momentul acela când timpul stă în loc.

Agnetha, Benny, Bjorn şi Anni-Fri aveau fiecare proiecte proprii, fie compunând pentru alţi muzicieni, fie cântând solo. În 2019 este programată o reprezentaţie ABBA holografică folosind aceeaşi tehnologie care i-a adus pe scenă pe Tupac şi Dio. Digitalizarea feţelor celor 4 membri ABBA va dura totuşi ceva timp.

ABBA a avut o carieră scurtă, de doar 10 ani, fiind activă între 1972 şi 1982, dar hiturile sale au rămas în istoria muzicii. Fiecare deceniu ce a trecut de atunci a adus câte un val de coveruri, care ne arată că piese ca "Mama Mia", "Waterloo", "Take a Chance on Me" sau "The Winner Takes It All" sunt nemuritoare. Formaţia câştiga concursul Eurovision în 1974 la The Dome în Brighton, Marea Britanie, de altfel prima distincţie de genul pentru Suedia.

Grupul nordic e atât de popular încât estimările arată că ar fi vândut între 140 de milioane şi 500 de milioane de discuri. Între anii 1982 (desfiinţarea trupei) şi 1989 popularitatea sa a început să scadă, dar în 1989 catalogul de melodii ajungea la casa de discuri Polygram. Urma o relansare a materialelor originale şi o colecţie "Greatest Hits" în 1992, care a revitalizat muzica ABBA pe parcursul deceniului.

Zeci de trupe tribut aveau să cânte melodiile celor 4. Nu au lipsit nici adaptările de pe Broadway sau din lumea filmului, prin musical-urile "Mamma Mia!", care au ajuns pe tot globul. În 2008 apărea un film de lung metraj cu acest nume, iar în acest an va apărea şi sequel-ul. ABBA a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2010, iar piesa "Dancing Queen" a intrat în Hall of Fame-ul Grammy Recording Academy.

Trending