Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

ABBA revine cu melodii noi în acest an, după 35 de ani de pauză

ABBA, una dintre cele mai de succes formaţii din Europa şi de pe glob ne va surprinde în 2018 prin revenirea în muzică. După 35 de ani de pauză, suedezii au compus două piese noi, pe care le vom auzi spre finalul anului. Multi premiată cu discuri de platină, trupa nordică a confirmat în această săptămână revenirea pe scena muzicală.
ABBA fotografie formatie

ABBA fotografie formatie │ FOTO: PR

Trupa ABBA a postat pe pagina sa oficială de Facebook că s-a reunit recent în studio şi că două melodii au fost create astfel. Una dintre ele poartă numele de "I Still Have Faith In You" şi urmează să fie interpretată în cadrul unei program TV special produs de NBC şi BBC, ce va fi difuzat în luna decembrie a acestui an.

Vestea despre noile piese a sosit la puţin timp după ce ABBA anunţase un turneu în 2019 sub formă de holograme virtuale ale membrilor formaţiei. După discuţii pe această temă, cei 4 artişti s-au reunit şi au simţit din nou scânteia creativităţii. Astfel a fost luată decizia de a intra în studio şi a compune noi imnuri pop-disco. Muzicienii au comparat reunirea cu momentul acela când timpul stă în loc.

Agnetha, Benny, Bjorn şi Anni-Fri aveau fiecare proiecte proprii, fie compunând pentru alţi muzicieni, fie cântând solo. În 2019 este programată o reprezentaţie ABBA holografică folosind aceeaşi tehnologie care i-a adus pe scenă pe Tupac şi Dio. Digitalizarea feţelor celor 4 membri ABBA va dura totuşi ceva timp.

ABBA a avut o carieră scurtă, de doar 10 ani, fiind activă între 1972 şi 1982, dar hiturile sale au rămas în istoria muzicii. Fiecare deceniu ce a trecut de atunci a adus câte un val de coveruri, care ne arată că piese ca "Mama Mia", "Waterloo", "Take a Chance on Me" sau "The Winner Takes It All" sunt nemuritoare. Formaţia câştiga concursul Eurovision în 1974 la The Dome în Brighton, Marea Britanie, de altfel prima distincţie de genul pentru Suedia.

Grupul nordic e atât de popular încât estimările arată că ar fi vândut între 140 de milioane şi 500 de milioane de discuri. Între anii 1982 (desfiinţarea trupei) şi 1989 popularitatea sa a început să scadă, dar în 1989 catalogul de melodii ajungea la casa de discuri Polygram. Urma o relansare a materialelor originale şi o colecţie "Greatest Hits" în 1992, care a revitalizat muzica ABBA pe parcursul deceniului.

Zeci de trupe tribut aveau să cânte melodiile celor 4. Nu au lipsit nici adaptările de pe Broadway sau din lumea filmului, prin musical-urile "Mamma Mia!", care au ajuns pe tot globul. În 2008 apărea un film de lung metraj cu acest nume, iar în acest an va apărea şi sequel-ul. ABBA a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2010, iar piesa "Dancing Queen" a intrat în Hall of Fame-ul Grammy Recording Academy.

Citește mai multe despre ABBA
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Avicii căuta să renunțe, declarația familiei lasă loc speculațiilor privind sinuciderea

Familia DJ-ului suedez Avicii a dat de înțeles prin intermediul unei declarații că regretatul artist a trecut printr-o perioadă dificilă...

Închide