Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

ABBA: "Una dintre piese sună ca și cum am fi scris-o pentru industria muzicală de astăzi. Cea de-a doua pare a fi scrisă în 1972."

După ce au anunțat, în mod oficial, că se reunesc, membrii trupei ABBA împărtășesc cu fanii o fotografie din studio. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articol.
ABBA fotografie formatie

ABBA fotografie formatie │ FOTO: PR

Pe contul oficial de Instagram al formației apare dovada că cei patru s-au întors în studioul de înregistrări și sunt pregătiți să ofere lumii mai multă muzică de calitate.
Aceștia vor lansa două piese noi, "I Still Have Faith In You", fiind numele uneia dintre ele. Cea de a doua piesă urmează să fie interpretată în cadrul unui program TV special produs de NBC și BBC.

Este primul material original în mai bine de 35 de ani, iar suedezii au pregătit și un turneu în 2019, sub forma unor holograme virtuale ale membrilor formației.

Managerul lor, Gorel Hanser, i-a surprins în timp ce lucrau la noile melodii în studioul RMV Studio din Stockholm. Acest spațiu este un fel de "birou principal" muzical al lui Benny Andersson și se află pe insula Skeppsholmen, în inima orașului.

Despre noul material, Benny Andersson a mai declarat pentru Daily Star:

"Una dintre piese sună ca și cum am fi scris-o pentru industria muzicală de astăzi. Cea de-a doua pare a fi scrisă în 1972."

Agnetha, Benny, Björn și Anni-Fri au mai menționat că nu s-au despărțit niciodată cu adevărat, ci doar s-au concentrat pe propriile proiecte muzicale. Benny și Björn au compus muzică pentru piesa de teatru "Chess", având versuri scrise de Tim Rice. Proiectul s-a întins pe o perioadă mai lungă, patru ani, iar musicalul a avut nenumărate reprezentații atât în Suedia, cât și în Londra sau în Statele Unite. În acest timp, Agnetha și Anni-Fri s-au concentrat pe albumele solo.

Un alt proiect de amploare este musicalul "Mamma Mia!", care are o coloană sonoră formată integral din piesele trupei ABBA. Peste 60 de milioane de oameni au văzut spectacolul din 1990 și până astăzi. Adaptarea cinematografică a avut un succes la fel de mare în 2008, iar în 2018 urmează partea a doua.

Musicalul a ajuns și la noi în țară, melodiile fiind adaptate cu versuri în limba română. Spectacolele au avut loc la București și la Cluj, iar din distribuție au făcut parte nume precum Loredana Groza, Cornel Ilie sau Horia Brenciu. Mai multe fotografii din cadrul showului din București puteți vedea aici.

Citește mai multe despre ABBA
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ștefan Bănică susține concerte de Crăciun și în 2018, pentru cel de-al 17-lea an consecutiv

Ștefan Bănică continuă tradiția concertelor sale extraordinare de Crăciun. Pe 14, 15 și 16 decembrie, artistul va oferi publicului 3...

Închide