Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Loreen este invitata specială a finalei locale Eurovision de la Buzău de pe 1 martie

Ne pregătim de alegerea reprezentantului României la Eurovision, iar în acest an selecţia naţională Eurovision 2020 are loc la Buzău. Pe 1 martie are loc un spectacol organizat la Sala Sporturilor din Buzău, acolo unde vom afla ce act artistic ne reprezintă la Rotterdam. Vom avea şi un invitat special, pe Loreen.

Publicat

pe

Loreen
Loreen

Duminică, 1 martie, în direct la TVR1, Elena Gheorghe şi Connect-R vor prezenta Finala Eurovision România 2020, eveniment la care va urca pe scenă Loreen. Aceasta este artista care a câştigat Eurovision Song Contest 2012 cu piesa "Euphoria". Muziciana de 36 de ani din Suedia a devenit cunoscută publicului din ţara de baştină după ce a participat la concursul de talente "Idol". A obţinut locul 4 în competiţie. În 2005 a lansat single-ul "The Snake" şi devenea prezentatoare TV la postul suedez TV400.

În 2012 artista avea să câştige marele premiu Eurovision cu piesa "Euphoria", care a ajuns hit în ţările europene, urcând pe locul 3 în clasamentul single-urilor din UK ulterior. Pe 24 octombrie 2012 Loreen a lansat albumul său de debut, "Heal", certificat cu discul de platină în Suedia după doar 2 săptămâni.

TVR va transmite în direct spectacolul acestei gale locale Eurovision. 2020 a adus şi o nouă procedură pentru selecţia artistului care ne va reprezenta în Olanda. Astfel, întâi a fost aleasă artista, Roxen, apoi sunt alese piesele interpretate în Finala Naţională de pe 1 martie. Formatul a fost dezvoltat alături de Global Records, cel mai mare jucător din industria muzicală de la noi. Pentru a alege cea mai bună voce, Global Records şi TVR au făcut o preselecţie riguroasă, iar 3 artişti au ajuns în faza finală.

Cei 3 sunt Roxen, Diana V şi Cezar, fiind supuşi unei analize pe parcursul a multiple zile într-o Tabără de Creaţie. Au avut loc sesiuni de compoziţie, canto şi înregistrări, alături de compozitori reputaţi. Roxen a fost selectată să ne reprezinte, o prezenţă carismatică, cu o voce specială şi o prezenţă scenică memorabilă. Pentru vocea sa specială au fost compuse 5 piese, care vor intra în Selecţia Naţională. În selecţia celor 5 track-uri s-au implicat compozitori, textieri, muzicologi, realizatori de divertisment şi regizori muzicali şi radio.

În Finala Naţională vor fi interpretate cele 5 piese drept 5 momente artistice distincte, iar juriul de specialitate alături de public vor alege piesa câştigătoare. Ponderea voturilor publicului este de 50% public, 50% juriu, iar în caz de egalitate, publicul are ultimul cuvânt. Eurovision Song Contest 2020 are loc la Rotterdam sub sloganul "Open Up". Semifinalele au loc pe 12 şi 14 mai, iar finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a acestui concurs participă alături de România alte 40 de ţări. România intră în concurs în data de 12 mai, în a doua parte a primei semifinale.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2020 vor fi transmise live pe TVR.

Muzică nouă

Roxen a lansat piesa "Infinit" - AUDIO

Roxen revine cu o piesă care să emoționeze ascultătorii. Chiar dacă nu s-au inventat cuvinte pentru sentimentele de afecțiune dintre două persoane, "Infinit" reușește să încapsuleze toate emoțiile prin sunet și interpretare. Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Roxen (2019)
Roxen (2019) │ FOTO: Global Records

Creditele pentru "Infinit" merg către Theea Mărculescu și David Ciente, care s-a ocupat și de producție.

"Ador să interpretez această piesă, îmi amintește de primii fluturi în stomac pe care îi ai când ești îndrăgostit. Sper ca <<Infinit>> să fie soundtrack pentru cât mai multe povești de iubire cu happy end. Love", a declarat Roxen.

Roxen e un artist complex, cu un sound visător, bogat și o voce profundă. Piesele și versurile sale creează un univers unic, unde totul e posibil. Cu o audiență internațională în continuă creștere, Roxen a reușit să ajungă cu melodiile sale pe locul #1 în Polonia și CIS. Artista a dezvoltat și pe plan național o comunitate strânsă de fani, care au adus-o de 3 ori pe locul #1 în topurile din România.

Pentru Roxen, fiecare experiență muzicală e o nouă călătorie prin alte dimensiuni, vibe-ul său muzical făcându-și efectul ca o vrajă, care fascinează și conturează o nouă lume. Recent, cântăreața a atras atenția radiourilor și a publicului cu piesa "Cenușă".

AUDIO: Roxen - Infinit

Citește în continuare

Trending