Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Dora Gaitanovici lansează prima piesă cu Daniel Dorobanțu, "Feel It All" - AUDIO

Dora Gaitanovici, finalista Irinei Rimes în sezonul 8 Vocea României, a lansat prima sa piesă în colaborare cu Daniel Dorobanțu, fondatorul ansamblului de artă sincretică Thy Veils. Melodia se numește "Feel It All" și poate fi ascultată în articol.

Dora Gaitanovici (România) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Cu cinci zile înainte de Concertul De Basm pe care cei 2 muzicieni îl vor susține în Biserica Millenium din Timișoara, Daniel Dorobanțu și Dora Gaitanovici lansează melodia "Feel It All".

Cu versuri în limba engleză, "Feel It All" prezintă o muzică de încântare și visare, aflată stilistic la intersecția dintre pop-music și ambient.

AUDIO: Dora Gaitanovici și Daniel Dorobanțu - "Feel It All"

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic.

Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Romanian Design Week și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

Născută în Buzău, Dora Gaitanovici a început să studieze pianul la vârsta de 4 ani, iar ulterior a studiat canto la Școala De Muzică a Crinei Mardare. A început să compună la vârsta de 8 ani, iar la 11 ani a scris primele versuri pentru o melodie. În 2015, câștigă trofeul la secțiunea Creație a Festivalului Mamaia Copiilor cu piesa “Doar eu”.

În 2018, Dora s-a remarcat în fața publicului larg prin participarea la Eurovision, Cerbul De Aur și ca finalistă la Vocea României. Pe 13 octombrie 2019 Dora intră în lumea basmului.

Citește mai multe despre Daniel DorobanțuDora Gaitanovici
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"We Will Rock You" se întoarce cu două noi reprezentații la Sala Palatului

După lansarea spectaculoasă din primăvară, musicalul inspirat de hiturile trupei Queen, ”We Will Rock You”, revine cu două noi reprezentații...

Închide