Urmărește-ne în Social Media

Daniel Dorobanțu & Mircea Ardeleanu Jr. - Chip De Tăcere

Daniel Dorobanțu, fondatorul ansamblului de artă sincretică Thy Veils, brodează o nouă colaborare, de data aceasta cu Mircea Ardeleanu Jr. "Chip de Tăcere" este o compozitie ce suspendă gândul și disipă ființa, pe care cei doi o traduc în glasul naturii.

"Chip de Tăcere" este măsura care așază ființa în compasul timpului. Un tumult de liniști ce acoperă Universul care geme, un zbor ce drege lumina prin ridurile timpului. Piesa este extrasă de pe albumul "Veșnicii" și beneficiază de un aranjament instrumental regândit.

"Fiecare cântec de pe albumul "Veșnicii" este o expresie a explorării contemplative și intuitive a noțiunii de eternitate. După ce albumul a fost lansat, am început să invit alți muzicieni să facă același lucru cu mine. Maria Hojda a fost primul artist care mi-a răspuns, și am lansat o nouă versiune a piesei pe care ea a ales-o, "Înflorirea de Lumin". Apoi a urmat Mircea care și-a dorit piesa asta", declară Daniel.

""Chip de Tăcere" este o experiență transcendentală, pentru că mă poartă într-un loc de liniște, unde găsesc multă vibrație și intensitate pentru suflet. Sunetul este principala poartă către un nivel superior de înțelegere. Ca orice altceva care necesită studiu și exersare, sunetul este cel mai direct și eficient mod de a ajunge la totul interior: la vindecare, călătoria sufletului, conectarea, exprimarea și modelarea informațiilor din orice tărâm," adaugă Mircea.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului.

PUBLICITATE
Comentarii

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED