Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

La ce preț se vinde casa în care locuia Kurt Cobain înainte de a muri

Casa din Seattle în care Kurt Cobain și-a petrecut ultimele zile din viață a fost scoasă la vânzare. Construită la începutul secolului al XIX-lea, proprietatea are patru dormitoare și include o pivniță pentru vin.
Casa lui Kurt Cobain din Seattle

Casa lui Kurt Cobain din Seattle (foto: Ewing & Clark, Inc. and the Northwest Multiple Listing Service (NWMLS))

Casa în care regretatul vocalist Nirvana a locuit în anii '90 a fost scoasă la vânzare. Impresionanta proprietate de 760 de metri pătrați a fost listată de agenția imobiliară Ewing & Clark la prețul de 7,5 milioane de dolari.

Această casă din Seattle a fost achiziționată de Kurt Cobain și Courtney Love în ianuarie 1994, la prețul de 1,48 milioane de dolari. Cuplul nu a avut, însă, oportunitatea de a se bucura de această vilă cu vedere la lacul Washington. Pe 5 aprilie, în același an, Cobain și-a luat viața în sera amenajată în grădina acestei proprietăți.

Pentru a îngropa dureroasa amintire, Courtney Love a luat decizia de a demola sera, vânzând ulterior casa pentru 2,89 milioane de dolari.

În noul anunț de vânzare a proprietății ni se prezintă beneficiile acestei luxoase vile, fără a se menționa faptul că aici și-a petrecut Kurt Cobain ultimele zile din viață.

"Bine întreţinută, situată în centrul parcului din cartierul Denny Blaine, proprietatea de 760 de metri pătraţi, construită în 1902, dispune de patru camere, precum şi de patru băi. Aflată la o distanţă de 15 minute de centrul oraşului, casa oferă vedere spre lacul Washington şi cascadele din Seattle", se menționează în anunț.

Pe site-ul agenției de vânzări sunt publicate câteva poze cu exteriorul casei și priveliștile din împrejurimi. Nu a fost făcută publică, însă, nicio poză cu interiorul vilei.

Cum va fi influențată vânzarea casei de tragedia lui Kurt Cobain

Agenta de vânzări Aaron Freeman, din Seattle, este de părere că tragedia petrecută în această casă nu va afecta șansele ca aceasta să fie achiziționată și nici nu va impune o reducere a prețului.

"Va fi pur și simplu o poveste interesantă din istoria proprietății. Faptul că e în Seattle și are o legătură cu Cobain, care este o emblemă a erei grunge, o va ajuta chiar să se vândă."

Kurt Cobain s-a stins din viață pe 5 aprilie 1994, la vârsta de doar 27 de ani. Moartea sa a fost intens mediatizată, Nirvana fiind una dintre portavocile generației anilor '90 și una dintre cele mai ascultate formații ale momentului.

Citește mai multe despre Kurt CobainNirvana
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Dora Gaitanovici lansează prima piesă cu Daniel Dorobanțu, "Feel It All" - AUDIO

Dora Gaitanovici, finalista Irinei Rimes în sezonul 8 Vocea României, a lansat prima sa piesă în colaborare cu Daniel Dorobanțu,...

Închide