Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Solistul The Cure, Robert Smith a împlinit 60 de ani

Robert Smith, solistul The Cure a împlinit pe 21 aprilie 2019 vârsta de 60 de ani. Legendarul muzician a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în luna martie a acestui an, alături de trupa sa. Pregăteşte un album nou pentru 2019, dar şi un documentar despre istoria formaţiei.
The Cure foto oficiala Facebook Robert Smith

The Cure foto oficiala Facebook Robert Smith (foto: The Cure)

Simbol al mişcării Gothic, Robert Smith este o figură iconică. Cu părul vâlvoi şi cu mult volum, rujul strident şi ochii conturaţi intens, vocalistul a inspirat zeci, dacă nu sute de alţi muzicieni, dar şi milioane de fani goth din toată lumea. Fani de pe tot globul i-au trimis mesaje "La mulţi ani", postând în social media fotografii cu artistul la diferite vârste.

În ultima săptămână regizorul Tim Pope a oferit un teaser pentru viitorul film documentar, care sărbătoreşte 40 de ani de istorie The Cure. Grupul britanic a sărbătorit 4 decenii de la lansarea primului său single, "Killing an Arab" în 2018 printr-un concert special în Hyde Park. În 2019 este marcată aniversarea a 40 de ani de la sosirea albumului de debut, "Three Imaginary Boys". The Cure se pregăteşte să fie cap de afiş la festivalul Glastonbury din această vară.

Pe numele său complet Robert James Smith, solistul The Cure este cofondatorul grupului. A fost de asemenea chitaristul principal al trupei Siouxsie and The Banshees între 1982 şi 1984, dar şi parte a grupului The Glove în 1983. Născut în Lancashire, Blackpool, ca al treilea din 4 copii, Smith provenea dintr-o familie de muzicieni.

În 1976 Robert Smith părăsea universitatea şi intră în lumea muzicii, influenţat de David Bowie şi The Beatles. Iniţial a fondat trupa "Easy Cure", alături de Michael Dempsey, Laurence Tolhurst şi Porl Thompson, iar după 3 ani numele devenea The Cure. Doar Smith mai face parte din lineup-ul original al grupului. The Cure îşi începea ascensiunea ca grup ce cânta în deschiderea celor de la Siouxsie and The Banshees.

În acea trupă, Smith a devenit expert în tehnica de chitară Staccato, care avea să se reflecte în compoziţiile sale. În ciuda faimei, artistul nu era fericit şi a încercat să se sinucidă la vârsta de 25 de ani. Experienţa l-a făcut să scrie piese mai profunde şi să reflecte asupra vieţii. Muzicianul a experimentat cu LSD şi alcool, iar depresia care l-a urmărit a inspirat creaţii fantastice precum albumul "Disintegration".

The Cure are o discografie de 13 albume, ultimul fiind "4:13 Dream", lansat în 2008. Formaţia va cânta la Bucureşti în cadrul Rock The City Festival pe 22 iulie 2019, în Piaţa Constituţiei.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Robert SmithThe Cure
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Linkin Park discută despre noi melodii şi un nou solist

Linkin Park a avut o soartă incertă după ce solistul Chester Bennington s-a sinucis în 2017. Cu membrii trupei vizibil...

Închide