Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Def Leppard, The Cure și Stevie Nicks au intrat în Rock & Roll Hall of Fame - LISTA COMPLETĂ

The Cure, Def Leppard, Janet Jackson, Stevie Nicks, Radiohead, Roxy Music și The Zombies sunt artiștii incluși în Rock & Roll Hall of Fame cu prilejul celei de-a 34-a ceremonii anuale.

Publicat

pe

Stevie Nicks și Def Leppard, printre laureații Rock & Roll Hall of Fame
Stevie Nicks și Def Leppard, printre laureații Rock & Roll Hall of Fame

Evenimentul desfășurat pe 29 martie 2019, la Barclays Center din New York, va putea fi urmărit pe HBO/HBO GO începând din 27 aprilie 2019.

Laureații Rock & Roll Hall of Fame 2019

  • The Cure
  • Def Leppard
  • Janet Jackson
  • Stevie Nicks
  • Radiohead
  • Roxy Music
  • The Zombies

Stevie Nicks - prima artistă inclusă de 2 ori în Rock & Roll Hall of Fame

Stevie Nicks este prima femeie inclusă de două ori în Rock & Roll Hall of Fame. Dacă în 1998 intrase alături de trupa Fleetwood Mac, Stevie a fost apreciată acum pentru cariera solo.

În deschiderea ceremoniei de pe 29 martie, ea a cântat mai întâi hitul "Stand Back" de pe albumul solo "The Wild Heart" (1983). Au urmat două duete, cu Don Henley - "Leather and Lace" și cu Harry Styles - "Stop Draggin' My Heart Around".

Fostul membru One Direction a cântat astfel în locul regretatului Tom Petty, cel care a compus melodia inclusă pe debutul discografic al lui Stevie Nicks, "Bella Donna". Recitalul cântăreței s-a încheiat cu "Edge of Seventeen", o altă piesă de pe discul din 1981.

"Este mereu actuală", a declarat Harry Styles cu prilejul ceremoniei de includere a cântăreței. El a dezvăluit că piesa "Dreams" (Fleetwood Mac) a fost prima melodie căreia i-a învățat toate versurile, mai înainte să îi înțeleagă sensul.

"Este atât de înțeleaptă și de senină; vede tot romantismul și toată drama din lume și le celebrează", a adăugat Harry Styles despre Stevie Nicks.

Britanicii Def Leppard transformă prima nominalizare

Def Leppard devenise eligibilă pentru a intra în Rock & Roll Hall of Fame în 2005. Formația britanică a primit abia acum prima nominalizare, una încununată cu succes. În acest context, trupa a obținut mai mult de jumătate de milion de voturi din partea fanilor. Membrii incluși sunt: Rick Allen, Vivian Campbell, Phil Collen, Steve Clark, Joe Elliott, Rick Savage și Pete Willis.

Cu prilejul ceremoniei, Def Leppard a interpretat patru hituri din anii "80: "Photograph", "Rock of Ages", "Hysteria" și "Pour Some Sugar on Me".

The Cure vine la București cu o nouă distincție

The Cure a mai avut o tentativă de a intra în Rock & Roll Hall of Fame în 2012. Pionierii rockului alternativ englezesc au un trecut muzical extrem de interesant, formația suferind mai multe schimbări de componență. Dintre cei 10 membri primiți, Robert Smith este singurul membru constant al formației britanice, fiind vocalistul, chitaristul și principalul compozitor. Pe el îl vom putea vedea și la București pe 22 iulie 2019.

La concertul din Piața Constituției, The Cure se va prezenta pe scenă în formula: Simon Gallup - bas, Jason Cooper - baterie, Roger O'donnell - clapă, Reeves Gabrels - chitară și Robert Smith - voce și chitară. Prețurile biletelor pornesc de la 220 de lei, detalii în agendă.

Formația are la activ 13 albume de studio, cu vânzări de peste 27 de milioane de copii, mai mult de 40 de single-uri, materiale live, valoroase coloane sonore și o multitudine de alte activități culturale conexe.

Janet Jackson, a treia nominalizare a fost cu succes

Eligibilă pentru includerea în Rock & Roll Hall of Fame din 2007, Janet Jackson mai fusese nominalizată de două ori în trecut, în 2016 și 2017. Abia anul acesta, cântăreața a fost introdusă pe lista celor mai importante nume din muzică.

Trupa Radiohead a mai fost nominalizată și în 2018, la doar un an după ce devenise eligibilă. Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O´Brien și Philip Selway figurează de acum în Rock & Roll Hall of Fame.

În 2019, Def Leppard, Stevie Nicks (solo) și Roxy Music s-au aflat la prima nominalizare și au avut nevoie de voturile fanilor. Printre ceilalți artiști nominalizați, dar care nu au intrat în galerie se numără: LL Cool J, Devo, Rage Against the Machine, MC5, John Prine, Todd Rundgren și Kraftwerk.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 22 iulie 2019

The Cure

Loc
Piața Constituției
Comentează

Trending