Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Linkin Park discută despre noi melodii şi un nou solist

Linkin Park a avut o soartă incertă după ce solistul Chester Bennington s-a sinucis în 2017. Cu membrii trupei vizibil afectaţi de pierderea prietenului şi a colegului de trupă nici nu se punea problema unui nou solist. Părerile par să se fi schimbat acum, conform unui nou interviu.

Publicat

pe

În cadrul unui interviu acordat celor de la Yonhap News, DJ-ul Linkin Park, Joe Hahn a vorbit despre revenirea grupului. Formaţia ia în calcul înregistrarea de muzică nouă, după moartea lui Chester Bennington. Muzicienii se aflau într-o pauză pe o perioadă nedeterminată după tragedia din 2017. Mike Shinoda şi-a început cariera solo totuşi, lansând primul său album în vara lui 2018.

În interviul acordat publicaţiei sud coreene, DJ Joe Hahn a făcut următoarele precizări:

Chester a fost cel mai bun prieten al nostru. Îmi este dor de el. Membrii formaţiei au grijă de ei şi de familiile lor şi trec peste probleme în modul propriu. Acum trupa a început să vorbească despre înregistrat muzică nouă împreună.

Hahn a declarat şi că nu vrea să stabilească un termen limită, că ar putea reveni în 10 ani sau poate mai devreme. Cert e că DJ-ul vrea să revină la acele zile în care muzica era făcută într-un garaj, la început de carieră. Cât despre un nou solist, maestrul de la pupitrul de mixaj se declară deschis la orice posibilitate de colaborare.

Ultimul album al trupei a fost "One More Light", lansat în mai 2017. Aceste detalii apar după ce Mike Shinoda a recunoscut într-un interviu recent că trupa ar putea reveni cu un nou solist în locul lui Bennington. Cheia este ca acest lucru să se petreacă natural, cu o persoană grozavă şi care să se potrivească cu ceilalţi muzicieni la nivel de personalitate, chimie şi stil.

Basisul Linkin Park, Dave Farrell oferise de asemenea indicii legate de muzica nouă în decembrie 2018. Pe atunci el menţiona că membrii trupei petrec mult timp împreună şi se bucură fiecare de prezenţa celorlalţi.

La începutul anului aflam că prima trupă a lui Chester Bennington va relansa piese vechi cu vocea lui Jamie Bennington, fiul solistului Linkin Park. Dacă totul merge bine, poate chiar Jamie apărea pe piese Linkin Park pe viitor.

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare

Trending