Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Editors cântă alături de The Cure la Rock The City 2019

Editors, formație cu personalitate aparte pe scena muzicală internațională, se alătură pe 22 iulie legendarilor de la The Cure, proaspăt introduși în Rock and Roll Hall of Fame. În deschidere va cânta trupa Firma, alături de irlandezii anterior confirmați de la God Is An Astronaut.

Publicat

pe

Editors la Summer Well pe 12 august 2017 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Editors a fost catalogată de cotidianul britanic The Mail On Sunday drept "Cea mai mare trupă britanică a ultimei decade, după Arctic Monkeys". Formația de indie și alternative-rock și-a început activitatea în 2002, în orașul Birmingham. Începuturile muzicale le-au desfăsurat sub titulatura Pilot, The Pride și Snowfield, ca mai apoi, în 2002, să evolueze sub denumirea care i-a consacrat, cea de Editors.

Formația are în palmares 6 albume, două dintre ele de platină, și milioane de discuri vândute la nivel internațional. Albumul lor de debut, "The Back Room", a fost lansat în 2005 și a primit o nominalizare la Mercury Prize Awards. Discul conține hiturile "Munich" și "Blood".

Alături de aprecierile critice și succesul lor în topuri, formația a beneficiat în mod constant de turnee sold-out și numeroase distribuții ca headlineri în foarte multe festivaluri. Sound-ul dark-indie rock specific Editors este, de obicei, comparat cu sunetul unor trupe precum Echo & Bunnymen, Joy Division, Interpol, The Chameleons și U2.

Firma este o formație românească de rock alternativ, fondată în 2001 si considerată o trupă pioner a rockului alternativ din România. După nominalizările la MTV European Music Awards 2004 la categoria "Best Romanian Act" și MTV Romanian Music Awards pentru "Best Rock Band" din 2005, Firma devine prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională.

Firma a reușit să ajungă printre cele trei finaliste ale categoriei, devansând alți 15 artiști, printre care și Sunrise Avenue (Finlanda) și The Klaxons (Marea Britanie). Datorită apariției la acest eveniment, Firma s-a bucurat de aprecierile unor artiști precum Wyclef Jean, Snoop sau Foo Fighters.

Concertul The Cure prilejuit de Rock The City va avea loc pe 22 iulie, în Piața Constituției. Acesta va fi primul concert al formației britanice în România.

Categorii de bilete Editors / The Cure:

  • Diamond Circle -  390 lei 
  • Golden Circle - 280 lei
  • Acces General / Standing - 220 lei

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 22 iulie 2019

The Cure

Loc
Piața Constituției

Concerte & turnee

Calum Scott, Editors, Faithless urcă pe scena CODRU Festival 2024

Calum Scott, Editors și Faithless sunt cei mai noi artiști care completează lineup-ul CODRU Festival, eveniment ce va avea loc între 30 august și 1 septembrie la Timișoara. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023
Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

CODRU, festivalul care plantează, aduce la Timișoara și anul acesta trei zile de muzică, artă și sustenabilitate. Ediția de anul acesta vine cu o altă surpriză pentru fani - CODRU Festival se mută din Pădurea Bistra în inima Timișoarei, în Parcul Central din oraș. Aflat la cea de-a patra ediție, CODRU a fost inclus de două ori în top 10 festivaluri din Europa la categoria Best Medium Festival în cadrul European Festival Awards. Peste 100.000 de persoane sunt așteptate la Timișoara între 30 august și 1 septembrie.

Concept nou la CODRU Festival 2024

Festivalul CODRU revine în 2024 cu surprize pentru fanii festivalului. Despre vorba de un nou concept de festival, care aduce farmecul naturii în centrul orașului. Conceptul creativ de anul acesta promite să aducă "Inima CODRULUI în inima orașului". Ediția de anul acesta, care va avea loc la kilometrul 0 al Timișoarei, în Parcul Central, pregătește multe activități pentru întreaga familie.

Ce artiști internaționali vin la CODRU Festival?

Ca în fiecare an, CODRU promite să fie o experiență multiculturală vibrantă. Programul va cuprinde două scene principale, concerte live, DJ set-uri, instalații artistice (land art), performance-uri și zone special amenajate pentru copii. Organizatorii au pregătit anul acesta o selecție a unora dintre cei mai îndrăgiți artiști de renume internațional din diferite genuri muzicale. Calum Scott revine în România, alături de Editors, Faithless, Patrice și Wilkinson.

Ce artiști români vin la CODRU Festival?

Încă de la început, festivalul CODRU și-a dorit să promoveze artiștii autohtoni. Pe lângă trupe deja consacrate, CODRU a lăsat scena deschisă și pentru artiștii locali. Lineup-ul internațional este completat de o serie de artiști îndrăgiți de la noi precum Vița de Vie, Vama, Erika Isac, Ian, Nane, Nouă Unșpe, Oscar, Puya, Rava care vor electriza atmosfera în cele trei zile de festival.

Bilete CODRU Festival 2024

  • Abonamentele pentru CODRU Festival 2024 sunt disponibile online, la prețul de 281,75 lei, în perioada earlybird. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Muzică nouă

FiRMA ne cântă "Hello, Hello", o piesă de pe un viitor album - AUDIO

FiRMA revine în atenția ascultătorilor cu "Hello, Hello", o piesă proaspătă, ce se va găsi pe următorul album de studio. Melodia este disponibilă de ascultat în articol.

Publicat

pe

Artwork "Hello, Hello" - FiRMA
Artwork "Hello, Hello" - FiRMA │ FOTO: FiRMA

"Hello, Hello" a fost compusă și produsă de Daniel Rocca Stoicea, avându-i ca asistenți de producție pe Sorin Erhan și Dani Radu. Deși e scrisă în limba engleză, melodia tratează, ca și în cazul single-ului precedent ("We are here 4EVA"), relația Anima-Animus, versurile și interpretarea piesei fiind inspirate de "Luceafărul" lui Eminescu, mai precis de dialogul acestuia cu Cătălina.

"La umbra generată de arhitectura lui Mihai Eminescu îți poți trage sufletul și găsești inspirație pentru a crește, în orice context...", a declarat Daniel Rocca, solistul și compozitorul grupului, reconfirmând dragostea trupei pentru poezie în general și cea românească cu precădere.

Muzical vorbind, "Hello, Hello" descrie o călătorie sonică prin decadele secolului trecut, aducând stilurilor muzicale care i-au marcat pe artiști un suflu nou. Această abordare se va regăsi și în celelalte piese care vor compune noul album semnat FiRMA.

"Hello, Hello" arată încă o dată măiestria cu care FiRMA abordează sursele de inspirație și le aduce o amprentă personală. Trupa și-a reconfirmat în toate contextele poziția a de fi printre cele mai importante și fascinante trupe de alternative din România, prin acordurile originale, lirica subtilă și povești vizuale inovatoare. Formația a îmbinat genuri muzicale precum rock, pop, synth, funk, blues & trip-hop, punând întotdeauna pasiune pentru sunetul de calitate şi compoziţia originală.

FiRMA poate fi ascultată live în perioada următoare, pe 15 iunie la LoVE Garden din Sibiu, pe 26 iunie la Green Hours Garden în București, pe 20 iulie în cadrul Festivalului de Teatru și Film "Șerban Ionescu" din 2 Mai, pe 2 și 3 august la Festivalul Serile Filmului Românesc) din Iași.

AUDIO: FiRMA - "Hello, Hello"

Citește în continuare

Trending