Urmărește-ne în Social Media

Gorillaz - Strange Timez ft. Robert Smith (Episode Six)

Membrii trupei Gorillaz sunt astronauți într-un videoclip inspirat de Odiseea Spațială a lui Kubrick. "Strange Timez" marchează prima colaborare a grupului cu Robert Smith de la The Cure.

Ce nume mai inspirat decât "Strange Timez" ar fi putut găsi Gorillaz pentru a descrie realitățile actuale. Vocea lui Robert Smith transmite la intensitate maximă starea de alienare ce plutește în aer, pământenii aflați în căutarea adevărului primordial fiind portretizați în videoclip de simpaticii Stuart "2-D" Pot, Murdoc Niccals, Noodle și Russel Hobbs. Murdoc intră în pielea astronautului Dave Bowman din Odiseea lui Kubrick, întâlnirea dintre el și monolit conducând la descoperirea unui mesaj important, pe care deși îl cunoaștem cu toții, îl aplicăm destul de rar: <<Be the change.>>, în traducere <<Fii tu schimbarea pe care o dorești în lume>>.

Noul single "Strange Timez" va denumi și noua colecție de piese Gorillaz rezultată în urma primului sezon de Song Machine. Lipsită de constrângerile unui album în sensul clasic, seria de noi piese Gorillaz va include cele 6 piese lansate de grup de la începutul anului 2020 până în prezent - single-ul ce denumește albumul; "Momentary Bliss" cu Slowthai and Salves; "Désolé" cu Fatoumata Diawar; "Aries" cu Peter Hook și Georgia; "Friday 13th" cu Octavian; și "Pac-Man" cu Schoolboy Q - alături de noi colaborări cu Beck, Elton John, 6lack, Leee John, Kano și Roxani Arias. Pe ediția deluxe, ce va avea 17 piese, se vor regăsi și colaborări adiționale cu St. Vincent și Earthgang, printre altele. Albumul "Strange Timez" se poate precomanda deja în multiple formate, inclusiv CD, vinyl și casetă.

Gorillaz va celebra Primul sezon din Song Machine cu două livestream-uri speciale, pe 12 și 13 decembrie, accesibile cu bilet

Tracklist "Strange Timez" - Gorillaz (Deluxe Edition):

 1. “Strange Timez” (ft. Robert Smith)
 2. “The Valley of the Pagans” (ft. Beck)
 3. “The Lost Chord” (ft. Leee John)
 4. “Pac-Man” (ft. ScHoolboy Q)
 5. “Chalk Tablet Towers” (ft. St Vincent)
 6. “The Pink Phantom” (ft. Elton John and 6LACK)
 7. “Aries” (feat. Peter Hook and Georgia)
 8. “Friday 13th” (ft. Octavian)
 9. “Dead Butterflies” (ft. Kano and Roxani Arias)
 10. “Désolé” (ft. Fatoumata Diawara) (Extended Version)
 11. “Momentary Bliss” (ft. slowthai and Slaves)
 12. “Opium” (ft. EARTHGANG)
 13. “Simplicity” (ft. Joan As Police Woman)
 14. “Severed Head” (ft. Goldlink and Unknown Mortal Orchestra)
 15. “With Love to an Ex” (ft. Moonchild Sanelly)
 16. “MLS” (feat. JPEGMAFIA and CHAI)
 17. “How Far?” (ft. Tony Allen and Skepta)
Comentarii