Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - The Future Of Warfare (Building Blocks Video)

Doar Sabaton putea să se gândească la un videoclip complex pentru o piesă legată de Primul Război Mondial, ilustrat cu piese LEGO. Ei bine clipul a sosit, se numeşte "The Future of Warfare", titlul ironic, deoarece defineşte trecutul, conflictul de acum 100 de ani. Îl puteţi viziona în articol.

Suedezii de la Sabaton au colaborat cu danezii de la LEGO pentru a crea videoclipul "The Future of Warfare". Trupa îşi respectă tradiţia de a compune piese despre război, mari conflagraţii şi jertfe ale umanităţii pe câmpul de luptă. Figuri istorice, bătălii legendare şi mari lideri au fost comemoraţi de-a lungul timpului de metalişti. De această dată Sabaton ne aminteşte de bătălia de la Flers-Courcelete, desfăşurată între 15 septembrie 1916 şi 22 septembrie.

Videoclipul cel nou evocă acel moment folosind cuburi LEGO pentru a asambla şi pune în mişcare tancuri, soldaţi şi arme de mare calibru. Inclusiv artiştii din trupa suedeză primesc propriile figurine LEGO. Vedem tancuri rudimentare ce trec peste sârmă ghimpată, mitraliere şi baionete scoase peste tranşee şi explozii animate low budget peste vehiculele celor două tabere.

"The Future of Warfare" este un single extras de pe albumul al nouălea din discografia formaţiei, "The Great War", care a debutat în iulie 2019 prin Nuclear Blast Records. Acela a fost şi un disc aniversar, sărbătorind 20 de ani de carieră a trupei. Tema sa a fost Primul Război Mondial, cu poveştile sale mai puţin cunoscute, dar şi bătălii celebre.

Înregistrările albumului au început la fix 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, pe 11 noiembrie 1918. Au durat 3 luni şi l-au implicat pe colaboratorul şi producătorul Sabaton Jonas Kjellgren. Sabaton i-a făcut şi botezul de foc noului chitarist Tomy Johansson, care a mai colaborat cu Golden Reusrrection şi Reinxeed. El l-a înlocuit pe Thobbe Englund în 2016.

Albumul din 2019 al trupei a ajuns pe locul întâi în topurile din Germania, Elveţia şi Suedia. A fost apreciat de critici şi fani şi a generat single-uri precum "Great War", "82nd All The Way", "The Red Baron" şi "Fields of Verdun". Sabaton avea un concert programat la Arenele Romane pe 14 august 2020, dar acesta a fost reprogramat din cauza pandemiei.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Sabaton anunţă un nou album: "The War to End All Wars" - Teaser Video

Metaliştii suedezi Sabaton au anunţat un nou album întitulat "The War to End All Wars", oferind şi un teaser pentru acest LP. Formaţia a petrecut ultimele 2 decenii cântând despre mari bătălii istorice şi acum ne pregăteşte încă un material special de acest gen, despre care avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sabaton The War to End All Wars
Coperta album Sabaton The War to End All Wars │ FOTO: Sabaton

Au trecut 2 ani de la lansarea lui "The Great War", un album concept despre primul război mondial, iar în ultimul an formaţia a pus la punct următorul capitol al poveştii sale. A luat în calcul crearea unui disc despre istoria Suediei, ţara sa de baştină, sau despre Războiul Civil din Statele Unite. Şi bătăliile lui Napoleon şi Cruciadele au fost în cărţi la un moment dat, dar până la urma Sabaton a ales începutul secolului 20 ca tema noului album.

Aşa a luat naştere "The War to End All Wars", alegând să mai spună poveşti din Primul Război Mondial. Solistul şi liderul trupei, Joakim Broden a acordat un interviu recent publicaţiei canadiene The Metal Voice, în care a spus următoarele:

Este foarte mult un album Sabaton dacă ne gândim. Am fost o formaţie evoluţionară şi nu revoluţionară. Există întotdeauna surprize pe un album Sabaton, dar nu vom da cu banul şi nu vom face ceva total diferit pe fiecare piesă sau album nou. Da, vor fi câteva surprize pe fiecare material şi acum ascult şi aprob master-ul noului release chiar în acest moment.

Este întotdeauna subiectiv. Cred că este lamentabil când un artist spune "este cel mai bun album pe care l-am făcut vreodată" şi continuă să promoveze textul ăsta obosit. Eu spun că ascultătorul trebuie să decidă asta, dar ştiu sigur că toţi oamenii din trupă, care şi fără să stea în aceeaşi cameră împreună, pentru că le-am livrat pre-mix-urile tuturor au exclamat "F*ck, sună grozav".

Toţi sunt mulţumiţi de producţie de această dată şi avem un consens.

Artistul a confirmat şi că nici unul dintre single-urile recent lansate de Sabaton, "Livgardet", "Defence of Moscow" şi "Kingdom Come/Metal Trilogy" nu va fi inclus pe album. Asta pentru că materialul discografic e complet nou şi separat, cu o altă direcţie şi o altă temă. Sabaton a anunţat în vara lui 2021 şi turneul "Tour to End All Tours", care se va desfăşura în primăvara lui 2022, incluzând 26 de oraşe şi 17 ţări.

În deschidere va cânta trupa din Mongolia The HU şi metaliştii finlandezi de la Lordi.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3