Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - Seven Pillars of Wisdom

Sabaton invocă imaginea unui erou britanic de acum 100 de ani în noul videoclip "Seven Pillars of Wisdom". Protagoniştii clipului traversează deşertul şi îşi fac o tabără militară, iar trupa cântă între ziduri vechi de multe sute de ani, în acelaşi tărâm oriental. Puteţi urmări noul clip în articol.

"Seven Pillars of Wisdom" este un track power metal suprapus peste un videoclip profund oriental. Filmat într-o cetate abandonată, cu puternice urme ale unor lupte armate, producţia video include două ipostaze. Îi vedem pe artişti "cucerind" cetatea şi cântând plini de energie şi apoi aflăm ce s-a petrecut de fapt în deşert. Povestea principală este cea a exploratorului, arheologului şi diplomatului T. E. Lawrence.

Aventurile sale au avut loc în timpul Marelui Război, iar cumva britanicul a reuşit să convingă rebelii locali să i se alăture într-o misiune de sabotaj contra Imperiului Otoman. Numele piesei este de altfel şi numele autobiografiei lui Thomas Edward Lawrence, care a fost trimis în Arabia în 1916 ca o legătură între forţele arabe şi britanici. Există şi un element de trădare, printr-un pact semnat de Franţa şi Anglia (Sykes-Picot), prin care au împărţit teritoriile arabe, în loc să le lase aliaţilor arabi cum au promis.

"Seven Pillars of Wisdom" a fost foarte greu de filmat, din cauza problemelor cu căldura şi nisipul, care au distrus echipamentul. Sabaton s-a confruntat cu furtuni de nisip şi a avut chiar un accident grav de maşină pe durata filmărilor.

Personajul principal din clip este jucat de către actorul Indy Neidell, care este şi gazdă a "Sabaton History Channel". De regie s-a ocupat regizorul tunisian Mehdi Jouni. Acest single este extras de pe albumul Sabaton cu numărul 9 din discografia trupei, "The Great War". Acesta a debutat în iulie 2019, fiind apreciat de critici şi fani. Este un LP concept despre Primul Război Mondial. În mai am avut şi un release inedit, Apocayptica lansând un cover după piesa "Fields of Verdun" de la Sabaton, înainte ca Sabaton să îşi lanseze piesa.

Anul începea cu release-ul Sabaton "Bismarck", cu un videoclip foarte complex, cu manevre navale ample şi un parteneriat cu World of Warships.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Sabaton anunţă un nou album: "The War to End All Wars" - Teaser Video

Metaliştii suedezi Sabaton au anunţat un nou album întitulat "The War to End All Wars", oferind şi un teaser pentru acest LP. Formaţia a petrecut ultimele 2 decenii cântând despre mari bătălii istorice şi acum ne pregăteşte încă un material special de acest gen, despre care avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sabaton The War to End All Wars
Coperta album Sabaton The War to End All Wars │ FOTO: Sabaton

Au trecut 2 ani de la lansarea lui "The Great War", un album concept despre primul război mondial, iar în ultimul an formaţia a pus la punct următorul capitol al poveştii sale. A luat în calcul crearea unui disc despre istoria Suediei, ţara sa de baştină, sau despre Războiul Civil din Statele Unite. Şi bătăliile lui Napoleon şi Cruciadele au fost în cărţi la un moment dat, dar până la urma Sabaton a ales începutul secolului 20 ca tema noului album.

Aşa a luat naştere "The War to End All Wars", alegând să mai spună poveşti din Primul Război Mondial. Solistul şi liderul trupei, Joakim Broden a acordat un interviu recent publicaţiei canadiene The Metal Voice, în care a spus următoarele:

Este foarte mult un album Sabaton dacă ne gândim. Am fost o formaţie evoluţionară şi nu revoluţionară. Există întotdeauna surprize pe un album Sabaton, dar nu vom da cu banul şi nu vom face ceva total diferit pe fiecare piesă sau album nou. Da, vor fi câteva surprize pe fiecare material şi acum ascult şi aprob master-ul noului release chiar în acest moment.

Este întotdeauna subiectiv. Cred că este lamentabil când un artist spune "este cel mai bun album pe care l-am făcut vreodată" şi continuă să promoveze textul ăsta obosit. Eu spun că ascultătorul trebuie să decidă asta, dar ştiu sigur că toţi oamenii din trupă, care şi fără să stea în aceeaşi cameră împreună, pentru că le-am livrat pre-mix-urile tuturor au exclamat "F*ck, sună grozav".

Toţi sunt mulţumiţi de producţie de această dată şi avem un consens.

Artistul a confirmat şi că nici unul dintre single-urile recent lansate de Sabaton, "Livgardet", "Defence of Moscow" şi "Kingdom Come/Metal Trilogy" nu va fi inclus pe album. Asta pentru că materialul discografic e complet nou şi separat, cu o altă direcţie şi o altă temă. Sabaton a anunţat în vara lui 2021 şi turneul "Tour to End All Tours", care se va desfăşura în primăvara lui 2022, incluzând 26 de oraşe şi 17 ţări.

În deschidere va cânta trupa din Mongolia The HU şi metaliştii finlandezi de la Lordi.

Citește în continuare