Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - Seven Pillars of Wisdom

Sabaton invocă imaginea unui erou britanic de acum 100 de ani în noul videoclip "Seven Pillars of Wisdom". Protagoniştii clipului traversează deşertul şi îşi fac o tabără militară, iar trupa cântă între ziduri vechi de multe sute de ani, în acelaşi tărâm oriental. Puteţi urmări noul clip în articol.

"Seven Pillars of Wisdom" este un track power metal suprapus peste un videoclip profund oriental. Filmat într-o cetate abandonată, cu puternice urme ale unor lupte armate, producţia video include două ipostaze. Îi vedem pe artişti "cucerind" cetatea şi cântând plini de energie şi apoi aflăm ce s-a petrecut de fapt în deşert. Povestea principală este cea a exploratorului, arheologului şi diplomatului T. E. Lawrence.

Aventurile sale au avut loc în timpul Marelui Război, iar cumva britanicul a reuşit să convingă rebelii locali să i se alăture într-o misiune de sabotaj contra Imperiului Otoman. Numele piesei este de altfel şi numele autobiografiei lui Thomas Edward Lawrence, care a fost trimis în Arabia în 1916 ca o legătură între forţele arabe şi britanici. Există şi un element de trădare, printr-un pact semnat de Franţa şi Anglia (Sykes-Picot), prin care au împărţit teritoriile arabe, în loc să le lase aliaţilor arabi cum au promis.

"Seven Pillars of Wisdom" a fost foarte greu de filmat, din cauza problemelor cu căldura şi nisipul, care au distrus echipamentul. Sabaton s-a confruntat cu furtuni de nisip şi a avut chiar un accident grav de maşină pe durata filmărilor.

Personajul principal din clip este jucat de către actorul Indy Neidell, care este şi gazdă a "Sabaton History Channel". De regie s-a ocupat regizorul tunisian Mehdi Jouni. Acest single este extras de pe albumul Sabaton cu numărul 9 din discografia trupei, "The Great War". Acesta a debutat în iulie 2019, fiind apreciat de critici şi fani. Este un LP concept despre Primul Război Mondial. În mai am avut şi un release inedit, Apocayptica lansând un cover după piesa "Fields of Verdun" de la Sabaton, înainte ca Sabaton să îşi lanseze piesa.

Anul începea cu release-ul Sabaton "Bismarck", cu un videoclip foarte complex, cu manevre navale ample şi un parteneriat cu World of Warships.

Comentarii