Urmărește-ne în Social Media

Sepultura - Guardians of Earth

Sepultura a lansat o piesă dedicată Pământului, "Guardians of Earth", prin care a evocat sunetele junglei amazoniene şi beat-uri tribale, combinate cu agresivitatea specifică grupului. Piesa primeşte un videoclip cu populaţiile băştinaşe din America de Sud ca protagonişti şi natura aflată în pericol. Îl puteţi urmări în articol.

"Guardians of the Earth" începe dramatic şi are 2 minute de instrumental meditativ, ce aminteşte de TOOL şi de rock progresiv. Totul este ilustrat cu imagini din pădurea amazoniană, care pierde zilnic hectare întregi din cauza incendiilor şi defrişării. Vedem jaguari şi porci sălbatici, băştinaşi cu picturi faciale şi oameni ai locului care trăiesc în aceleaşi condiţii ca acum mii de ani. Pe la minutul 2 apare distrugerea, camioanele care transportă buşteni, buldozerele şi localnicii care privesc din spatele gardurilor metalice.

Solistul Derrick Green se dezlănţuie, cu versuri despre distrugerea Pământului şi iresponsabilitatea rasei umane. Tobe furioase şi o chitară complexă a lui Andreas Kisser îl însoţesc, alături de acel negativ dramatic ce aduce cu o orchestră. Piesa este cel mai nou single de pe albumul "Quadra", lansat de Sepultura în februarie prin Nuclear Blast Records. Albumul concept a fost înregistrat la Fascination Street Studios în Suedia, alături de cunoscutul producător Jens Bogren.

"Quadra" vine după "Machine Messiah" din 2017, care a făcut apologia omului captiv tehnologiei şi care se auto distruge prin piese de silicon şi ore pierdute în social media. De pe noul disc am putut asculta single-urile "Means to an End", dar şi "Isolation", care a avut un debut fulminant la Rock In Rio, ducând fanii în extaz. Poate cel mai interesant single de pe LP a fost "Last Time", care a primit un videoclip ce îi ilustrează perfect referirile la adicţie şi replica clasică de "e ultima oară când fac asta".

"Guardians" a debutat în cadrul unei ediţii speciale de "SepulQuarta", un proiect live al formaţiei, care a inclus şi discuţii despre mediul înconjurător. Oaspeţii acestui podcast SepulQuarta au fost Andre Trigueiro, jurnalist specializat pe ecologie, care a participat la o sesiune Q&A cu Andreas Kisser şi Derrick Green. A participat şi Carolina Castro, preşedinte al Sea Shepherd Brazil, care se ocupă cu conversarea vieţii marine din Brazilia. A fost inclus şi Mitch Anderson, fondator al Amazon Frontlines, un ONG care colaborează cu băştinaşii şi le apară drepturile asupra pământului.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Sepultura va lansa un album de colaborări, "SepulQuarta"; Prezintă o piesă cu Devin Townsend

Sepultura a lansat în 2020 albumul "Quadra", dar nu se opreşte aici. Pe durata izolării a înregistrat încă un album, o compilaţie de reinterpretări colaborative ale pieselor sale, iar acum ne dezvăluie şi primul astfel de track. Este o reinventare a melodiei "Mask", alături de legenda prog metal Devin Townsend. Detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sepultura SepulQuarta
Coperta album Sepultura SepulQuarta │ FOTO: Sepultura

Noul album colaborativ se numeşte "SepulQuarta" şi include 11 piese. Cei de la Sepultura nu au avut turnee sau concerte în 2020 şi 2021, deci nu au apucat să promoveze albumul "Quadra" lansat în februarie 2020. Ca urmare energia înmagazinată de muzicieni s-a transformat într-un alt album. Metaliştii thrash din Belo Horizonte au creat un album live, care va vedea lumina zilei pe 13 august. Coperta albumului a fost creată de către artistul Eduardo Recife, reprezentând flori care cresc din leşul unei păsări.

Iată cum descrie chitaristul Sepultura, Andreas Kisser acest material discografic:

"SepulQuarta" s-a născut la începutul pandemiei, când totul era oprit. Aveam deja un album nou lansat, dar nu puteam pleca în turneu. Astfel am creat un eveniment recurent, o discuţie live cu fanii, prin care puteam să ne cântăm piesele şi să schimbăm idei. A fost excelent! Albumul ne-a ţinut în viaţă şi în putere prin una dintre cele mai grele perioade din istoria umanităţii.

Artiştii din Sepultura au luat legătura cu cei mai apropiaţi muzicieni şi au creeat împreună noi variante ale hiturilor lor. Au apelat la nume mari, precum Scott Ian de la Anthrax, David Ellefson de la Megadeth (recent dat afară din trupă), Matt Heavy de la Trivium şi mulţi alţii. Discul a fost mixat şi masterizat de Conrado Ruther, urmând a veni într-o ediţie specială jewelcase CD, vinil 2LP şi via streaming, toate în august.

Mai jos puteţi asculta nouă versiune de "Mask", cu Devin Townsend:

Iată tracklist-ul ci colaborării de pe "SepulQuarta":

01. Territory (feat. David Ellefson)
02. Cut-Throat (feat. Scott Ian)
03. Sepulnation (feat. Danko Jones)
04. Inner Self (feat. Phil Rând)
05. Hatred Aside (feat. Angélica Burns, Mayara Puertas & Fernanda Lira)
06. Mask (feat. Devin Townsend)
07. Fear, Pain, Chaos, Suffering (feat. Emmily Barreto)
08. Vandals Nest (feat. Alex Skolnick)
09. Slave New World (feat. Matthew K. Heafy)
10. Ratamahatta (feat. Joao Barone & Charles Gavin)
11. Apes Of God (feat. Rob Cavestany)
12. Phantom Self (feat. Mark Holcomb)
13. Slaves Of Pain (feat. Frédéric Leclercq & Marcello Pompeu)
14. Kaiowas (feat. Rafael Bittencourt)
15. Orgasmatron (feat. Phil Campbell)

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31