Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - Steel Commanders

Sabaton s-a asociat din nou cu cei de la Warming pentru a promova jocul World of Tanks, cu piesa şi videoclipul "Steel Commanders". Ca şi la precedentele asocieri între trupă şi creatorul de jocuri, producţia e plină de CGI şi efecte speciale complexe. Ce a ieşit disecăm în articol.

În 2017 Sabaton lansa piesa "Primo Victoria", cu un videoclip în versiunea World of Tanks. În octombrie 2020 Korn a lansat single-ul şi piesa "Finally Free", pentru a promova World of Tanks Blitz. Acum apare un nou proiect, "Steel Commanders", o înlănţuire de solo-uri mitraliate rapid pe un power metal vânjos, ilustrat cu tancuri nervoase care se luptă în mocirla Primului Război Mondial.

Ajungem şi la conflagraţii mai recente şi vedem tancuri aduse la zi, modele folosite de ruşi, americani sau nemţi. Cei care joacă World of Tanks cred că vor şi recunoaşte secţiuni ale hărţii prezentate în videoclip, cel mai probabil o bătălie franceză din Al Doilea Război Mondial. Sau poate o bătălie din Polonia, deoarece de acolo provine creatorul jocului.

Spre final chiar membrii trupei Sabaton ajung în interiorul panzerelor şi sunt pe cale să fie distruşi de un proiectil, dar evită dezastrul în ultima clipă. Alături de trupa Sabaton cântă violoncelista Tina Guo, nominalizată la un premiu Grammy şi desemnată BRIT Female Artist of the Year. Guo este unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti ai momentului, iar creaţiile sale se aud în zeci de filme, seriale, jocuri.

Single-ul "Steel Commanders" va sosi pe platformele de streaming digitale pe 17 septembrie, iar cei care fac precomandă vor primi premii şi bonusuri pentru jocul World of Tanks. Sabaton va apărea în joc în perioada următoare, ca echipaj al unor tancuri. Cu doar câteva zile în urmă Sabaton a anunţat un nou album, "The War to End All Wars", oferind şi un teaser video. Vor rămâne la tematica asociată Primului Război Mondial, ca şi în cazul ultimului LP, "The Great War", care a debutat în 2019.

Ultimele single-uri lansate de formaţie au fost "Defence of Moscow", "Livgardet" (tribut pentru garda suedeze, care împlinise 600 de ani), dar şi "The Future of Warfare", cu un videoclip LEGO.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Sabaton anunţă un nou album: "The War to End All Wars" - Teaser Video

Metaliştii suedezi Sabaton au anunţat un nou album întitulat "The War to End All Wars", oferind şi un teaser pentru acest LP. Formaţia a petrecut ultimele 2 decenii cântând despre mari bătălii istorice şi acum ne pregăteşte încă un material special de acest gen, despre care avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sabaton The War to End All Wars
Coperta album Sabaton The War to End All Wars │ FOTO: Sabaton

Au trecut 2 ani de la lansarea lui "The Great War", un album concept despre primul război mondial, iar în ultimul an formaţia a pus la punct următorul capitol al poveştii sale. A luat în calcul crearea unui disc despre istoria Suediei, ţara sa de baştină, sau despre Războiul Civil din Statele Unite. Şi bătăliile lui Napoleon şi Cruciadele au fost în cărţi la un moment dat, dar până la urma Sabaton a ales începutul secolului 20 ca tema noului album.

Aşa a luat naştere "The War to End All Wars", alegând să mai spună poveşti din Primul Război Mondial. Solistul şi liderul trupei, Joakim Broden a acordat un interviu recent publicaţiei canadiene The Metal Voice, în care a spus următoarele:

Este foarte mult un album Sabaton dacă ne gândim. Am fost o formaţie evoluţionară şi nu revoluţionară. Există întotdeauna surprize pe un album Sabaton, dar nu vom da cu banul şi nu vom face ceva total diferit pe fiecare piesă sau album nou. Da, vor fi câteva surprize pe fiecare material şi acum ascult şi aprob master-ul noului release chiar în acest moment.

Este întotdeauna subiectiv. Cred că este lamentabil când un artist spune "este cel mai bun album pe care l-am făcut vreodată" şi continuă să promoveze textul ăsta obosit. Eu spun că ascultătorul trebuie să decidă asta, dar ştiu sigur că toţi oamenii din trupă, care şi fără să stea în aceeaşi cameră împreună, pentru că le-am livrat pre-mix-urile tuturor au exclamat "F*ck, sună grozav".

Toţi sunt mulţumiţi de producţie de această dată şi avem un consens.

Artistul a confirmat şi că nici unul dintre single-urile recent lansate de Sabaton, "Livgardet", "Defence of Moscow" şi "Kingdom Come/Metal Trilogy" nu va fi inclus pe album. Asta pentru că materialul discografic e complet nou şi separat, cu o altă direcţie şi o altă temă. Sabaton a anunţat în vara lui 2021 şi turneul "Tour to End All Tours", care se va desfăşura în primăvara lui 2022, incluzând 26 de oraşe şi 17 ţări.

În deschidere va cânta trupa din Mongolia The HU şi metaliştii finlandezi de la Lordi.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31