Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - The Unkillable Soldier

Trupa suedeză Sabaton a lansat un nou videoclip şi single asociate Marelui Război de la început de secol 20. Se numeşte "The Unkillable Soldier" şi prezintă o reconstituire a luptelor din tranşee, cu accentul pe un soldat care a supravieţuit celor mai dure lupte.

Ca de obicei membrii trupei Sabaton fac parte din distribuţia acestui videoclip. "The Unkillable Soldier" este soldatul care fuge din tranşee în câmp deschis, este rănit la ochi, presupus mort, dar cumva scapă iar şi iar din situaţii limită. Nici măcar o grenadă luată în plin nu îl poate ucide şi revine de fiecare dată. Are şi o muză: o asistentă cu părul lung şi negru care îi îngrijeşte rănile.

Clipul nu se fereşte de imagini gory, precum membre amputate şi asta imitând condiţiile de pe front, fără anestezie şi cu un fierăstrău învechit. Spre final, la ultima redută şi confruntarea finală avem şi un moment de virtuozitate al trupei Sabaton, care ne oferă solo-uri inspirate. Se pare că povestea clipului este inspirată dintr-o istorie reală, cea a soldatului Adrian Carton de Wiart.

Acesta a încetat din viaţa la vârstă de 83 de ani în 1963 şi a declarat că lui i-a plăcut războiul. Ofiţerul britanic născut în Belgia a supravieţuit câtorva prăbuşiri de avioane, a pierdut un ochi şi o mână în luptă, având parte şi de un total de 11 răni grave. Cu toate acestea a continuat să lupte până a trebuit să părăsească armata. Morala poveştii este să nu renunţi niciodată indiferent ce obstacole ai în faţă şi fix asta ne spune şi Sabaton.

"The Unkillable Soldier" este cel mai nou single de pe al zecelea album de studio al trupei, "The War to End All Wars", care va sosi pe 4 martie prin Nuclear Blast Records. Are 11 piese şi abordează bătălii şi personaje celebre din Primul Război Mondial. Ultimele single-uri de pe noul album din 2022 au fost "Soldier of Heaven", dar şi excelentul "Christmas Truce". Acea piesă a primit un videoclip mişcător prezentând armistiţiul de Crăciun dintre cele două tabere în iarna lui 1914.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Concert Sabaton la București în 2022: consultă programul și regulile de acces

Sabaton concertează pe 25 iulie la Arenele Romane din București în cadrul turneului "The Tour to End All Tours" care trece și prin România. În deschidere vor cânta Dynazty din Suedia. Te invităm să afli mai multe informații utile pe care le-au comunicat organizatorii.

Publicat

pe

Concert Sabaton la Turbohalle pe 19 martie 2013

Sabaton nu mai are nevoie de nicio prezentare. Suedezii se reîntorc la București și promit un show cu totul special care va plimba publicul prin întreaga muzică a formației, precum și prin cele mai importante etape istorice, cum au obișnuit deja.

Program concert Sabaton la Arenele Romane

 • OPEN DOORS 18:30
 • Dynazty 19:15 - 20:30
 • SABATON 21:00 - 23:00

Reguli de acces la concertul Sabaton

Accesul în incinta Arenelor Romane se face începând cu ora 18:30, iar concertele încep la ora 19:15. După deschiderea porților, puteți sosi la orice oră doriți pentru a vă vedea trupele favorite. Concertul are loc în aer liber.

Pentru biletele "cu loc" accesul se face doar prin parc prin lateralele arenei.

Pentru biletele de pe Teren accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane.

Biletele oferă participanților acces doar în categoriile în care și-au cumpărat bilet.

La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (vă rugam în caz că se anunță ploaie să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.

*La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Categorii de bilete:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Fanii care au bilete pe scaune se pot plimba dintr-o parte în alta a arenelor ca să ajungă la zona de merch de pe coronament, dar nu pot intra pe teren (și viceversa - fanii de pe teren nu pot intra în zonele cu scaune). De asemenea, staționarea pe coronament pentru a privi concertul este interzisă din două motive: 1) nu se aude bine 2) nu trebuie blocate căile de evacuare.

 • Categoria Premium - Bilete cu loc în sectoarele K, E
 • Categoria Teren - Bilete fără loc, în fața scenei, pe teren
 • Categoria Acces General  - Bilete cu loc în Arenă, mai puțin în sectoarele K și E

Bilete concert Sabaton:

Prețul biletelor variază între 254 și 194 lei în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Pentru mai multe detalii, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare