Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - The Unkillable Soldier

Trupa suedeză Sabaton a lansat un nou videoclip şi single asociate Marelui Război de la început de secol 20. Se numeşte "The Unkillable Soldier" şi prezintă o reconstituire a luptelor din tranşee, cu accentul pe un soldat care a supravieţuit celor mai dure lupte.

Ca de obicei membrii trupei Sabaton fac parte din distribuţia acestui videoclip. "The Unkillable Soldier" este soldatul care fuge din tranşee în câmp deschis, este rănit la ochi, presupus mort, dar cumva scapă iar şi iar din situaţii limită. Nici măcar o grenadă luată în plin nu îl poate ucide şi revine de fiecare dată. Are şi o muză: o asistentă cu părul lung şi negru care îi îngrijeşte rănile.

Clipul nu se fereşte de imagini gory, precum membre amputate şi asta imitând condiţiile de pe front, fără anestezie şi cu un fierăstrău învechit. Spre final, la ultima redută şi confruntarea finală avem şi un moment de virtuozitate al trupei Sabaton, care ne oferă solo-uri inspirate. Se pare că povestea clipului este inspirată dintr-o istorie reală, cea a soldatului Adrian Carton de Wiart.

Acesta a încetat din viaţa la vârstă de 83 de ani în 1963 şi a declarat că lui i-a plăcut războiul. Ofiţerul britanic născut în Belgia a supravieţuit câtorva prăbuşiri de avioane, a pierdut un ochi şi o mână în luptă, având parte şi de un total de 11 răni grave. Cu toate acestea a continuat să lupte până a trebuit să părăsească armata. Morala poveştii este să nu renunţi niciodată indiferent ce obstacole ai în faţă şi fix asta ne spune şi Sabaton.

"The Unkillable Soldier" este cel mai nou single de pe al zecelea album de studio al trupei, "The War to End All Wars", care va sosi pe 4 martie prin Nuclear Blast Records. Are 11 piese şi abordează bătălii şi personaje celebre din Primul Război Mondial. Ultimele single-uri de pe noul album din 2022 au fost "Soldier of Heaven", dar şi excelentul "Christmas Truce". Acea piesă a primit un videoclip mişcător prezentând armistiţiul de Crăciun dintre cele două tabere în iarna lui 1914.

Comentarii