Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - Christmas Truce

Sabaton e gata să ne predea din nou istorie legată de Primul Război Mondial, lansând piesa "Christmas Truce", alături de un videoclip realizat cu mare acurateţe istorică. Trupa suedeză continuă să realizeze prin muzica şi clipurile sale o cronică a marilor conflagraţii ale omenirii.

Unul dintre momentele legendare în istoria umanităţii a fost cel în care, în plin război mondial combatanţii au decis să ţină un armistiţiu de Crăciun. Asta se întâmplă pe 24 decembrie 1914, atunci când forţele britanice şi cele germane s-au oprit din luptă, au purtat discuţii, au făcut chiar schimb de cabouri şi au jucat fotbal. Toate pentru că era Ajunul Crăciunului.

Sabaton a preluat acest moment istoric şi l-a transformat în "Christmas Truce", piesă şi videoclip. Iată ce au declarat suedezii despre acest single inedit:

"Christmas Truce" a fost cea mai mare prioritate a noastră atunci când am decis să compunem piese despre Primul Război Mondial. Nu a fost doar cel mai solicitat subiect de către fani, dar era pentru noi şi cea mai emoţionantă poveste din război. Ne-a luat ani să creăm acest cântec, deoarece am dorit ca muzica noastră să reflecte onestitatea stării de spirit şi era o mare provocare, dar simt că am reuşit să scriem o piesă care surprinde spiritul acelei zile ce datează de mai bine de un secol.

Videoclipul ne duce în tranşeele conflagraţiei, acolo unde noroiul se combină cu zăpada şi sângele. Există o infuzie de colinde în această creaţie metal şi vedem în clip soldaţi care le scriu celor dragi, dar şi brazi împodobiţi sărăcăcios cu mere în loc de globuri. "Christmas Truce" este cel mai nou single de pe al zecelea album al formaţiei Sabaton, "The War to End All Wars", care va sosi pe 4 martie 2022 prin Nuclear Blast Records.

A fost compus şi înregistrat în perioada pandemiei şi este un album conceptual cu 11 piese complet noi. Şi ultimul album, "The Great War", lansat în 2019 a avut ca temă tot Primul Război Mondial, acoperind bătălia de la Verdun, povestea lui Alvin York, T.E. Lawrence şi Manfred von Richthofen.

Comentarii