Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - Christmas Truce

Sabaton e gata să ne predea din nou istorie legată de Primul Război Mondial, lansând piesa "Christmas Truce", alături de un videoclip realizat cu mare acurateţe istorică. Trupa suedeză continuă să realizeze prin muzica şi clipurile sale o cronică a marilor conflagraţii ale omenirii.

Unul dintre momentele legendare în istoria umanităţii a fost cel în care, în plin război mondial combatanţii au decis să ţină un armistiţiu de Crăciun. Asta se întâmplă pe 24 decembrie 1914, atunci când forţele britanice şi cele germane s-au oprit din luptă, au purtat discuţii, au făcut chiar schimb de cabouri şi au jucat fotbal. Toate pentru că era Ajunul Crăciunului.

Sabaton a preluat acest moment istoric şi l-a transformat în "Christmas Truce", piesă şi videoclip. Iată ce au declarat suedezii despre acest single inedit:

"Christmas Truce" a fost cea mai mare prioritate a noastră atunci când am decis să compunem piese despre Primul Război Mondial. Nu a fost doar cel mai solicitat subiect de către fani, dar era pentru noi şi cea mai emoţionantă poveste din război. Ne-a luat ani să creăm acest cântec, deoarece am dorit ca muzica noastră să reflecte onestitatea stării de spirit şi era o mare provocare, dar simt că am reuşit să scriem o piesă care surprinde spiritul acelei zile ce datează de mai bine de un secol.

Videoclipul ne duce în tranşeele conflagraţiei, acolo unde noroiul se combină cu zăpada şi sângele. Există o infuzie de colinde în această creaţie metal şi vedem în clip soldaţi care le scriu celor dragi, dar şi brazi împodobiţi sărăcăcios cu mere în loc de globuri. "Christmas Truce" este cel mai nou single de pe al zecelea album al formaţiei Sabaton, "The War to End All Wars", care va sosi pe 4 martie 2022 prin Nuclear Blast Records.

A fost compus şi înregistrat în perioada pandemiei şi este un album conceptual cu 11 piese complet noi. Şi ultimul album, "The Great War", lansat în 2019 a avut ca temă tot Primul Război Mondial, acoperind bătălia de la Verdun, povestea lui Alvin York, T.E. Lawrence şi Manfred von Richthofen.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Concert Sabaton la București în 2022: consultă programul și regulile de acces

Sabaton concertează pe 25 iulie la Arenele Romane din București în cadrul turneului "The Tour to End All Tours" care trece și prin România. În deschidere vor cânta Dynazty din Suedia. Te invităm să afli mai multe informații utile pe care le-au comunicat organizatorii.

Publicat

pe

Concert Sabaton la Turbohalle pe 19 martie 2013

Sabaton nu mai are nevoie de nicio prezentare. Suedezii se reîntorc la București și promit un show cu totul special care va plimba publicul prin întreaga muzică a formației, precum și prin cele mai importante etape istorice, cum au obișnuit deja.

Program concert Sabaton la Arenele Romane

 • OPEN DOORS 18:30
 • Dynazty 19:15 - 20:30
 • SABATON 21:00 - 23:00

Reguli de acces la concertul Sabaton

Accesul în incinta Arenelor Romane se face începând cu ora 18:30, iar concertele încep la ora 19:15. După deschiderea porților, puteți sosi la orice oră doriți pentru a vă vedea trupele favorite. Concertul are loc în aer liber.

Pentru biletele "cu loc" accesul se face doar prin parc prin lateralele arenei.

Pentru biletele de pe Teren accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane.

Biletele oferă participanților acces doar în categoriile în care și-au cumpărat bilet.

La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (vă rugam în caz că se anunță ploaie să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.

*La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Categorii de bilete:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Fanii care au bilete pe scaune se pot plimba dintr-o parte în alta a arenelor ca să ajungă la zona de merch de pe coronament, dar nu pot intra pe teren (și viceversa - fanii de pe teren nu pot intra în zonele cu scaune). De asemenea, staționarea pe coronament pentru a privi concertul este interzisă din două motive: 1) nu se aude bine 2) nu trebuie blocate căile de evacuare.

 • Categoria Premium - Bilete cu loc în sectoarele K, E
 • Categoria Teren - Bilete fără loc, în fața scenei, pe teren
 • Categoria Acces General  - Bilete cu loc în Arenă, mai puțin în sectoarele K și E

Bilete concert Sabaton:

Prețul biletelor variază între 254 și 194 lei în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Pentru mai multe detalii, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4