Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - Soldier of Heaven

Sabaton continuă seria de poveşti epice din Marele Război, odată cu lansarea piesei "Soldier of Heaven", cu un videoclip pe măsură. Metaliştii suedezi ne oferă un preview pentru viitorul album, intitulat "The War to End All Wars". Detalii despre LP aflaţi în articol.

"Soldier of Heaven" este cel mai nou single de pe noul album Sabaton, care va sosi pe 4 martie prin Nuclear Blast Records. A fost compus şi înregistrat pe durata pandemiei Covid-19 şi a lockdown-ului. Este din nou un album concept, cu 11 piese complet noi axate pe poveşti istorice din Primul Război Mondial şi atrocităţile sale, dar şi exemple de curaj şi dârzenie. Faţă de alte piese Sabaton, aici se simt mai puternic acele sample-uri electronice şi avem un solo-pe la mijloc foarte groovy.

Grupul suedez din Falun ajunge la 10 albume odată cu lansarea lui "The War to End All Wars", iar LP-ul va fi disponibil sub formă de CD, vinil, casetă şi ediţii limitate. Povestea spusă de noul videoclip este una a confruntării montane de la graniţa dintre Austria, Ungaria şi Italia. Sus de tot, în Alpi mulţi bărbaţi şi-au dat viaţa pentru a îşi proteja ţara. Acele lupte au primit denumirea de "Războiul Alb" în cărţile de istorie, iar mai multe victime au făcut frigul sau avalanşele decât gloanţele.

Unele corpuri au rămas prinse în gheaţă şi se află acolo şi în ziua de azi. Sabaton a vrut să dea viaţă acestei poveşti şi unui capitol mai puţin ştiut din război.

"The War to End All Wars" are următorul tracklist:

01. Sarajevo
02. Stormtroopers
03. Dreadnought
04. The Unkillable Soldier
05. Soldier Of Heaven
06. Hellfighters
07. Race To The Sea
08. Lady Of The Dark
09. The Valley Of Death
10. Christmas Truce
11. Versailles

La finalul lunii octombrie din 2021 Sabaton a lansat piesa şi videoclipul "Christmas Truce", despre legendarul armistiţiu de Crăciun dintre britanici şi germani. Se petrecea pe 24 decembrie 1914, iar cele două tabere au discutat, au mâncat împreună şi au jucat fotbal chiar. Şi ultimul album Sabaton, "The Great War", lansat în 2019 a avut ca temă tot primul război mondial, incluzând cântece despre bătălia de la Verdun, T.E. Lawrence şi Manfred von Richthofen.

În 2016 a sosit albumul "The Last Stand", în care a abordat marile bătălii de tip în faţa unor forţe de nedepăşit. Au fost pe acel LP piese despre bătălia de la Termopile, apărarea Belgradului, bătălia Vienei, războiul din Vietnam şi cel din Golf.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Sabaton anunţă un nou album: "The War to End All Wars" - Teaser Video

Metaliştii suedezi Sabaton au anunţat un nou album întitulat "The War to End All Wars", oferind şi un teaser pentru acest LP. Formaţia a petrecut ultimele 2 decenii cântând despre mari bătălii istorice şi acum ne pregăteşte încă un material special de acest gen, despre care avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sabaton The War to End All Wars
Coperta album Sabaton The War to End All Wars │ FOTO: Sabaton

Au trecut 2 ani de la lansarea lui "The Great War", un album concept despre primul război mondial, iar în ultimul an formaţia a pus la punct următorul capitol al poveştii sale. A luat în calcul crearea unui disc despre istoria Suediei, ţara sa de baştină, sau despre Războiul Civil din Statele Unite. Şi bătăliile lui Napoleon şi Cruciadele au fost în cărţi la un moment dat, dar până la urma Sabaton a ales începutul secolului 20 ca tema noului album.

Aşa a luat naştere "The War to End All Wars", alegând să mai spună poveşti din Primul Război Mondial. Solistul şi liderul trupei, Joakim Broden a acordat un interviu recent publicaţiei canadiene The Metal Voice, în care a spus următoarele:

Este foarte mult un album Sabaton dacă ne gândim. Am fost o formaţie evoluţionară şi nu revoluţionară. Există întotdeauna surprize pe un album Sabaton, dar nu vom da cu banul şi nu vom face ceva total diferit pe fiecare piesă sau album nou. Da, vor fi câteva surprize pe fiecare material şi acum ascult şi aprob master-ul noului release chiar în acest moment.

Este întotdeauna subiectiv. Cred că este lamentabil când un artist spune "este cel mai bun album pe care l-am făcut vreodată" şi continuă să promoveze textul ăsta obosit. Eu spun că ascultătorul trebuie să decidă asta, dar ştiu sigur că toţi oamenii din trupă, care şi fără să stea în aceeaşi cameră împreună, pentru că le-am livrat pre-mix-urile tuturor au exclamat "F*ck, sună grozav".

Toţi sunt mulţumiţi de producţie de această dată şi avem un consens.

Artistul a confirmat şi că nici unul dintre single-urile recent lansate de Sabaton, "Livgardet", "Defence of Moscow" şi "Kingdom Come/Metal Trilogy" nu va fi inclus pe album. Asta pentru că materialul discografic e complet nou şi separat, cu o altă direcţie şi o altă temă. Sabaton a anunţat în vara lui 2021 şi turneul "Tour to End All Tours", care se va desfăşura în primăvara lui 2022, incluzând 26 de oraşe şi 17 ţări.

În deschidere va cânta trupa din Mongolia The HU şi metaliştii finlandezi de la Lordi.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6