Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica - Fields of Verdun (Sabaton cover)

Se întâmplă extrem de rar ca un cover să fie lansat înainte de piesa originală, dar iată că vedem şi un astfel de debut. Apocalyptica a lansat piesa "Fields of Verdun", cover după o melodie Sabaton ce va apărea pe viitorul său album. Vă invităm să urmăriţi clipul piesei în articol.

"Fields of Verdun" este un single de pe albumul "The Great War", ce va fi lansat de Sabaton pe 19 iulie 2019. Aşa cum îi spune şi numele, este o creaţie muzicală care ne trece prin marile bătălii şi momente dramatice din primul război mondial. Poveşti de eroism, drame ale micilor oraşe devastate de război, toate se vor regăsi în piesele de pe LP.

Înainte de acest album, Sabaton a lansat piesa "Bismarck", dedicată faimoasei nave de război germane şi realizată în colaborare cu World of Warships. "Fields of Verdun" este o piesă instrumentală, cântată la violoncel şi contrabas, cu aportul percuţiilor care şi-au găsit loc tot mai des pe piesele Apocalyptica în ultima vreme.

În videoclip îi vedem pe membrii Apocalyptica în studio zâmbind, compunând şi înregistrând. Fiecare secvenţă de înregistrare este filmată cu încetinitorul pentru a surprinde emoţiile umane din spatele procesului creativ. Sabaton şi Apocalyptica au o relaţie de prietenie, de aici şi această colaborare şi postarea clipului oficial pe contul de YouTube Sabaton.

Formaţia a început să înregistreze "The Great War" la împlinirea a 100 de ani de la încheierea primului război mondial, pe 11 noiembrie 2018. Pe lângă această comemorare, artiştii împlinesc 20 de ani de carieră, aniversaţi cu acest album concept. În 2019 a fost pornit şi Sabaton History Channel, o colaborare între trupă şi istoricii multimedia Indy Neidell şi Timeghost, care folosesc social media pentru a spune istoria marilor războaie ale lumii.

Astfel fanii vor afla ce se ascunde în spatele pieselor Sabaton, multe dintre ele axate pe evenimente istorice importante. Noul disc al grupului este primul cu chitaristul Tommy Johansson, care l-a înlocuit pe Thobbe Englund în 2016.

Apocalyptica a concertat în România în 2017, la Sala Palatului, unde a interpretat apreciatele sale coveruri după Metallica. Sabaton a concertat la noi în martie 2017, la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Sabaton anunţă un nou album: "The War to End All Wars" - Teaser Video

Metaliştii suedezi Sabaton au anunţat un nou album întitulat "The War to End All Wars", oferind şi un teaser pentru acest LP. Formaţia a petrecut ultimele 2 decenii cântând despre mari bătălii istorice şi acum ne pregăteşte încă un material special de acest gen, despre care avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sabaton The War to End All Wars
Coperta album Sabaton The War to End All Wars │ FOTO: Sabaton

Au trecut 2 ani de la lansarea lui "The Great War", un album concept despre primul război mondial, iar în ultimul an formaţia a pus la punct următorul capitol al poveştii sale. A luat în calcul crearea unui disc despre istoria Suediei, ţara sa de baştină, sau despre Războiul Civil din Statele Unite. Şi bătăliile lui Napoleon şi Cruciadele au fost în cărţi la un moment dat, dar până la urma Sabaton a ales începutul secolului 20 ca tema noului album.

Aşa a luat naştere "The War to End All Wars", alegând să mai spună poveşti din Primul Război Mondial. Solistul şi liderul trupei, Joakim Broden a acordat un interviu recent publicaţiei canadiene The Metal Voice, în care a spus următoarele:

Este foarte mult un album Sabaton dacă ne gândim. Am fost o formaţie evoluţionară şi nu revoluţionară. Există întotdeauna surprize pe un album Sabaton, dar nu vom da cu banul şi nu vom face ceva total diferit pe fiecare piesă sau album nou. Da, vor fi câteva surprize pe fiecare material şi acum ascult şi aprob master-ul noului release chiar în acest moment.

Este întotdeauna subiectiv. Cred că este lamentabil când un artist spune "este cel mai bun album pe care l-am făcut vreodată" şi continuă să promoveze textul ăsta obosit. Eu spun că ascultătorul trebuie să decidă asta, dar ştiu sigur că toţi oamenii din trupă, care şi fără să stea în aceeaşi cameră împreună, pentru că le-am livrat pre-mix-urile tuturor au exclamat "F*ck, sună grozav".

Toţi sunt mulţumiţi de producţie de această dată şi avem un consens.

Artistul a confirmat şi că nici unul dintre single-urile recent lansate de Sabaton, "Livgardet", "Defence of Moscow" şi "Kingdom Come/Metal Trilogy" nu va fi inclus pe album. Asta pentru că materialul discografic e complet nou şi separat, cu o altă direcţie şi o altă temă. Sabaton a anunţat în vara lui 2021 şi turneul "Tour to End All Tours", care se va desfăşura în primăvara lui 2022, incluzând 26 de oraşe şi 17 ţări.

În deschidere va cânta trupa din Mongolia The HU şi metaliştii finlandezi de la Lordi.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31