Urmărește-ne în Social Media

Architects - Animals

Architects a lansat un nou single intitulat "Animals", anunţând cu această ocazie şi un nou album. Acesta se numeşte "For Those That Wish to Exist" şi va sosi pe 26 februarie. Videoclipul noului single include o figură misterioasă cu o mască şi două fumigene în mâini plus prim planuri cu solistul. Urmăreşte clipul în articol.

Architects a revenit pe scena muzicală cu un sound nou, cu mai multe influenţe electronice şi o voce mai curată decât până acum. Cel puţin asta deducem din noul single "Animals". Grup definit ca post-metalcore până acum, Architects se pregăteşte să îşi lanseze albumul cu numărul 9 la început de 2021. "For Those That Wish to Exist" va debuta pe 26 februarie prin casă de discuri Epitaph. Noul disc soseşte la doar 3 ani de la materialul "Holy Hell" din 2018, care s-a axat pe pierderea colegului de trupă Tom Searle, chitarist şi fondator al trupei britanice.

"Animals" seamănă în multe moduri cu Bring Me the Horizon şi evoluţia acestora spre un sound mai cizelat, mai pop, mai curat. În general e vorba despre un solist cu corzile vocale slăbite şi care renunţă la ţipete în favoarea unei revolte prezentate în noi moduri, instrumentale sau electronice. Mesajul noului single a fost auzit de multiple ori pe parcursul istoriei muzicii: "la bază suntem cu toţii nişte animale". Se fac multe aluzii la rebeliune, la natura umană şi faptul că unii dintre noi sunt adevărate grenade amorsate.

Architects a găsit cu greu energia de a trece peste moartea lui Tom Searle. A fost nevoie ca muzicienii să treacă prin consiliere psihologică şi să vorbească cu un expert despre moartea colegului lor. Şi albumul din 2018 a servit drept catharsis, iar acum se pregăteşte un LP care reflectă lumea haotică din jurul nostru. Din nou sunt abordate teme precum distrugerea lentă a lumii prin poluare şi viitorul sumbru al planetei. Grupul britanic şi-a găsit de altfel o nişă şi are piese explicite despre vânătoarea de balene şi vulpi, sustenabilitatea planetei şi poluare.

"For Those That Wish To Exist" are următorul tracklist:

01. Do You Dream Of Armageddon?
02. Black Lungs
03. Giving Blood
04. Discourse Îs Dead
05. Dead Butterflies
06. An Ordinary Extinction
07. Impermanence (feat Winston McCall of PARKWAY DRIVE)
08. Flight Without Feathers
09. Little Wonder (feat. Mike Kerr of ROYAL BLOOD)
10. Animals
11. Libertine
12. Goliath (feat. Simon Neil of BIFFY CLYRO)
13. Demi God
14. Meteor
15. Dying Is Absolutely Safe

Componenţa actuală a trupei este Sam Carter (voce), Dan Searle (tobe), Ali Dean (bas), Joshn Middleton şi Adam Christianson (chitară).

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Trupa britanică Architects a lansat piesa "Meteor" - AUDIO

Trupa britanică metalcore Architects continuă migraţia spre un nou stil muzical, odată cu lansarea single-ului "Meteor". Acesta este al patrulea single de pe viitorul album al trupei, aşteptat să debuteze pe 26 februarie. Se numeşte "For Those Who Wish to Exist" şi avem detalii despre LP, dar şi direcţia grupului în articol.

Publicat

pe

Coperta single Architects Meteor
Coperta single Architects Meteor │ FOTO: Architects

Fanii Architects au remarcat încă de la piesa din octombrie 2020 "Animals" că britanicii au schimbat puţin registrul. Schimbarea a continuat pe track-ul "Black Lungs", cu un videoclip înţesat de fantome şi melancolie. Apoi în 2021 la final de ianuarie am ascultat "Dead Butterflies", pe care era clar că aveam să auzim mai mult cântat curat decât growl pe noul disc. Acum îl avem şi pe "Meteor", lipsit de voci guturale şi cu mult sunet electronic, anticipând albumul nou de pe 26 februarie.

Chiar dacă vocea s-a domolit, instrumentalul rămâne inventiv, creativ şi destul de metal. Percuţia are destul zvâc încât să încânte fanii care îşi doresc să revină stilul trupei pre-2016. Noul single a avut premiera pe BBC Radio 1 pe 8 februarie şi are versuri despre dezastre şi meteoriţi, sentimentul că e pe cale să se producă mereu ceva dezastruos. Solistul Architects, Sam Carter a scris următoarele pe Twitter imediat după lansare:

Vă mulţumesc pentru toate comentariile pozitive despre "Meteor". Sincer înseamnă foarte mult pentru noi. Ne-am forţat limitele creative pe acest album şi ador să vă văd conectaţi cu single-urile atât de mult.

"For Those That Wish to Exist" este primul album al formaţiei din 2018 încoace ("Holy Hell") şi include colaborări cu Simon Neil de la Biffy Clyro şi Mike Kerr de la Royal Blood. Apare şi Winston McCall de la Parkway Drive pe o piesă. În noiembrie 2020 Architects a ţinut un concert special la Royal Albert Hall în Londra, fără public, dar transmis prin livestream. S-au auzit piese ca "Nihilist" şi "Doomsday". Din acel concert au fost extrase filmări integrate în cel mai nou videoclip al formaţiei, "Dead Butterflies".

Viitorul disc are 15 piese şi a fost produs chiar de trupă. Este un material care reflectă asupra a ceea ce însemna să exişti şi asupra condiţiei umane. Vom auzi un sound mai degrabă electronic şi orchestral şi mai puţin metalcore.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4