Urmărește-ne în Social Media

Architects - "deep fake"

Trupa britanică Architects a lansat piesa "deep fake", atacând în mod muşcător problemele societăţii actuale, în care lumea pozează în ceea ce nu este... online. Acesta este un single de pe viitorul album al formaţiei, "The Classic Symptoms Of A Broken Spirit".

Noul album Architects va sosi pe 21 octombrie, iar Sam Carter şi-a păstrat timbrul, dar cântă acum parcă mai curat şi nu mai avem parte de acele guturale de acum un deceniu. Sunt şi porţiuni de percuţie neaşteptate în piesa "deep fake", interludii blande, părţi fredonabile. Videoclipul a fost regizat de Jeb Hardwick şi îi prezintă pe muzicieni cu un fundal de ecrane cu proiecţii psihedelice în spate. Ca orice formaţie de metal alternativ care se respectă, avem şi un breakdown spre final, pe care fanii să facă foarte mult headbanging.

Ce e interesant e că în acea porţiune se face o tranziţie între percuţia clasică şi cea digitală. Cei care privesc cu atenţie clipul vor vedea şi variante digitale modificate ale artiştilor din trupă, ale căror feţe sunt uşor schimbate şi glitch-uite. E câte ceva pentru fiecare în această creaţie artistică.

La început de vară a lui 2022 Architects lansa piesa "Tear Gas", alături de un videoclip ce provoca anxietate şi avea multiple elemente comice. Şi acela era un single de pe viitorul album, "The Classic Symptoms of a Broken Spirit". Grupul pregăteşte un turneu american pentru a promova acest disc în toamna sau mai bine zis pregătea, după ce a anunţat anularea sa recent. Sunt citate "motive logistice" şi faptul că li s-a pus beţe în roate pentru aprobările de viză şi transport.

Grupul încă încearcă să recupereze concertele amânate de pandemie. Sam Carter and co lansează al zecelea album din cariera prin intermediul casei de discuri Epitaph. Formaţia a trecut printr-un moment dificil în 2016, atunci când chitaristul şi principalul compozitor, Tom Searle a murit după 3 ani de luptă cu cancerul de piele. Fratele său Dan Searle a rămas astfel singurul membru al trupei de la începuturile sale.

Joshn Middleton avea să fie cooptat drept chitarist. Ultimul LP a fost "For Those That Wish to Exist", lansat în februarie 2021.

Comentarii

Muzică nouă

Architects a lansat piesa "Curse", cu uşoare influenţe Bring Me the Horizon

Architects pare a trece printr-o schimbare de sunet, odată cu lansarea piesei "Curse", care tocmai a văzut lumina zilei. E un track care aminteşte pe alocuri de Bring Me the Horizon, ceea ce nu e chiar o coincidenţă, pentru că grupul a colaborat cu Jordan Fish, clăpar şi producător BMTH.

Publicat

pe

Coperta single Architects Curse
Coperta single Architects Curse │ FOTO: Architects

Melodia e în egală măsură agresivă şi prietenoasă cu radio-ul, prin prisma refrenului cântat curat şi melancolic. "Curse" include o voce de growl puternică a solistului Sam Carter, dar şi tobe şi chitară în rafală. Plus un mixaj specific rock-ului alternativ din anii 2010. De producţie s-a ocupat Jordan Fish, colaborator al celor de la Bring Me the Horizon, iar piesa a debutat prin casa de discuri Epitaph Records. Avem parte şi de un bridge intens, dar şi un breakdown foarte agresiv, chiar şi după standardele Architects.

Pe lângă single, trupa a anunţat şi o a doua etapă a unui turneu nord american. Acesta nu e primul single lansat de formaţia metalcore britanică în ultima vreme, deoarece cu câteva luni în urmă a debutat "Seeing Red", lăudat de publicaţii ca Metal Injection, Alternative Press şi Loudwire. Include până şi trademark-ul metalcore, acel "blergh" pe care îl auzim la voce uneori.

Şi fanii au primit bine acel track, care a strâns peste 23 de milioane de stream-uri la nivel global şi peste un milion de streampuri pe săptămână de la debutul din decembrie 2023. "Seeing Red" a fost prima melodie de la Architects după albumul din 2022, "The Classic Symptons Of a Broken Spirit", care a urcat până pe locul 1 în topul UK Rock & Metal Albums.

Architects pleacă în prima etapă din turneul american alături de Of Mice & Men şi While She Sleeps. În a doua etapă va urca pe scenă alături de We Came As Romans şi Brutus. Au fost nişte ani foarte ocupaţi pentru grupul britanic, care în afară de albumul din 2022 a mai lansat unul în 2021, "For Those That Wish to Exist".

Formaţia împlineşte în 2024 20 de ani de carieră şi a abordat genuri că metalcore, post hardcore, metal alternativ şi chiar mathcore la începuturile sale. A cântat la Rockstad Extreme Fest 2023, la Râşnov.

Citește în continuare