Urmărește-ne în Social Media

Architects - "deep fake"

Trupa britanică Architects a lansat piesa "deep fake", atacând în mod muşcător problemele societăţii actuale, în care lumea pozează în ceea ce nu este... online. Acesta este un single de pe viitorul album al formaţiei, "The Classic Symptoms Of A Broken Spirit".

Noul album Architects va sosi pe 21 octombrie, iar Sam Carter şi-a păstrat timbrul, dar cântă acum parcă mai curat şi nu mai avem parte de acele guturale de acum un deceniu. Sunt şi porţiuni de percuţie neaşteptate în piesa "deep fake", interludii blande, părţi fredonabile. Videoclipul a fost regizat de Jeb Hardwick şi îi prezintă pe muzicieni cu un fundal de ecrane cu proiecţii psihedelice în spate. Ca orice formaţie de metal alternativ care se respectă, avem şi un breakdown spre final, pe care fanii să facă foarte mult headbanging.

Ce e interesant e că în acea porţiune se face o tranziţie între percuţia clasică şi cea digitală. Cei care privesc cu atenţie clipul vor vedea şi variante digitale modificate ale artiştilor din trupă, ale căror feţe sunt uşor schimbate şi glitch-uite. E câte ceva pentru fiecare în această creaţie artistică.

La început de vară a lui 2022 Architects lansa piesa "Tear Gas", alături de un videoclip ce provoca anxietate şi avea multiple elemente comice. Şi acela era un single de pe viitorul album, "The Classic Symptoms of a Broken Spirit". Grupul pregăteşte un turneu american pentru a promova acest disc în toamna sau mai bine zis pregătea, după ce a anunţat anularea sa recent. Sunt citate "motive logistice" şi faptul că li s-a pus beţe în roate pentru aprobările de viză şi transport.

Grupul încă încearcă să recupereze concertele amânate de pandemie. Sam Carter and co lansează al zecelea album din cariera prin intermediul casei de discuri Epitaph. Formaţia a trecut printr-un moment dificil în 2016, atunci când chitaristul şi principalul compozitor, Tom Searle a murit după 3 ani de luptă cu cancerul de piele. Fratele său Dan Searle a rămas astfel singurul membru al trupei de la începuturile sale.

Joshn Middleton avea să fie cooptat drept chitarist. Ultimul LP a fost "For Those That Wish to Exist", lansat în februarie 2021.

PUBLICITATE
Comentarii
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2