Urmărește-ne în Social Media

Architects - Seeing Red

Architects revin la sound-ul agresiv de acum 10 ani odată cu lansarea piesei "Seeing Red". A sosit împreună cu un videoclip care îi prezintă pe Sam Carter and co plini de energie, în studio şi dând 110% din potenţial.

"Seeing Red" lasă în urma influenţele electronice şi cântatul curat al lui Carter, optând pentru foarte multe elemente heavy şi ţipat. Avem şi un sintetizator care mai potoleşte lucrurile puţin, dar începutul piesei şi breakdown-urile duce ne duc spre perioada "Lost Forever/ Lost Together" sau chiar "Daybreaker".

În sub 4 minute avem parte de echivalentul unui album de riff-uri şi hook-uri care îţi rămân în cap. "Seeing Red" e lansat prin casa de discuri Epitaph Records şi vine la pachet cu un anunţ al unui turneu nord american al grupului. Are loc în 2024. Preceda un turneu european pe care The Architects îl va întreprinde alături de Metallica.

Acest single e prima piesă nouă a celor de la Architects de la debutul albumului "The Classic Symptoms of a Broken Spirit", care a sosit în 2022. A urmat un an întreg de turneu pe tot globul, din nou alături de Metallica. Şi productivitatea era la cote uriaşe, deaoarece formaţia tocmai lansase albumul "For those That Wish To Exist" în 2021, urcând în topurile din UK şi generând concerte sold out peste tot.

The Architects au făcut senzaţie pe scenă de la Rockstadt Extreme Fest 2023, interpretând piesele live atât de bine, încât sunau ca în studio sau poate chiar mai bine de atât. Au stat excelent şi la vizualuri şi au fost poate cel mai apreciat grup de la festivalul din Râşnov. Trupă este acum compusă din Dan Searle, Sam Carter, Alex Dean şi Adam Christianson.

Architects este o trupă de metalcore, activă din anul 2004 şi provenind din East Sussex, Marea Britanie. A fost formată de către fraţii gemeni Dan şi Tom Searle. Dan e încă la tobe, dar fratele său a încetat din viaţă în 2016. În septembrie 2017 apărea single-ul "Doomsday", ultimul la care lucrase Tom înainte de moartea sa.

Comentarii