Urmărește-ne în Social Media

Architects - Seeing Red

Architects revin la sound-ul agresiv de acum 10 ani odată cu lansarea piesei "Seeing Red". A sosit împreună cu un videoclip care îi prezintă pe Sam Carter and co plini de energie, în studio şi dând 110% din potenţial.

"Seeing Red" lasă în urma influenţele electronice şi cântatul curat al lui Carter, optând pentru foarte multe elemente heavy şi ţipat. Avem şi un sintetizator care mai potoleşte lucrurile puţin, dar începutul piesei şi breakdown-urile duce ne duc spre perioada "Lost Forever/ Lost Together" sau chiar "Daybreaker".

În sub 4 minute avem parte de echivalentul unui album de riff-uri şi hook-uri care îţi rămân în cap. "Seeing Red" e lansat prin casa de discuri Epitaph Records şi vine la pachet cu un anunţ al unui turneu nord american al grupului. Are loc în 2024. Preceda un turneu european pe care The Architects îl va întreprinde alături de Metallica.

Acest single e prima piesă nouă a celor de la Architects de la debutul albumului "The Classic Symptoms of a Broken Spirit", care a sosit în 2022. A urmat un an întreg de turneu pe tot globul, din nou alături de Metallica. Şi productivitatea era la cote uriaşe, deaoarece formaţia tocmai lansase albumul "For those That Wish To Exist" în 2021, urcând în topurile din UK şi generând concerte sold out peste tot.

The Architects au făcut senzaţie pe scenă de la Rockstadt Extreme Fest 2023, interpretând piesele live atât de bine, încât sunau ca în studio sau poate chiar mai bine de atât. Au stat excelent şi la vizualuri şi au fost poate cel mai apreciat grup de la festivalul din Râşnov. Trupă este acum compusă din Dan Searle, Sam Carter, Alex Dean şi Adam Christianson.

Architects este o trupă de metalcore, activă din anul 2004 şi provenind din East Sussex, Marea Britanie. A fost formată de către fraţii gemeni Dan şi Tom Searle. Dan e încă la tobe, dar fratele său a încetat din viaţă în 2016. În septembrie 2017 apărea single-ul "Doomsday", ultimul la care lucrase Tom înainte de moartea sa.

Comentarii

Muzică nouă

Architects a lansat piesa "Curse", cu uşoare influenţe Bring Me the Horizon

Architects pare a trece printr-o schimbare de sunet, odată cu lansarea piesei "Curse", care tocmai a văzut lumina zilei. E un track care aminteşte pe alocuri de Bring Me the Horizon, ceea ce nu e chiar o coincidenţă, pentru că grupul a colaborat cu Jordan Fish, clăpar şi producător BMTH.

Publicat

pe

Coperta single Architects Curse
Coperta single Architects Curse │ FOTO: Architects

Melodia e în egală măsură agresivă şi prietenoasă cu radio-ul, prin prisma refrenului cântat curat şi melancolic. "Curse" include o voce de growl puternică a solistului Sam Carter, dar şi tobe şi chitară în rafală. Plus un mixaj specific rock-ului alternativ din anii 2010. De producţie s-a ocupat Jordan Fish, colaborator al celor de la Bring Me the Horizon, iar piesa a debutat prin casa de discuri Epitaph Records. Avem parte şi de un bridge intens, dar şi un breakdown foarte agresiv, chiar şi după standardele Architects.

Pe lângă single, trupa a anunţat şi o a doua etapă a unui turneu nord american. Acesta nu e primul single lansat de formaţia metalcore britanică în ultima vreme, deoarece cu câteva luni în urmă a debutat "Seeing Red", lăudat de publicaţii ca Metal Injection, Alternative Press şi Loudwire. Include până şi trademark-ul metalcore, acel "blergh" pe care îl auzim la voce uneori.

Şi fanii au primit bine acel track, care a strâns peste 23 de milioane de stream-uri la nivel global şi peste un milion de streampuri pe săptămână de la debutul din decembrie 2023. "Seeing Red" a fost prima melodie de la Architects după albumul din 2022, "The Classic Symptons Of a Broken Spirit", care a urcat până pe locul 1 în topul UK Rock & Metal Albums.

Architects pleacă în prima etapă din turneul american alături de Of Mice & Men şi While She Sleeps. În a doua etapă va urca pe scenă alături de We Came As Romans şi Brutus. Au fost nişte ani foarte ocupaţi pentru grupul britanic, care în afară de albumul din 2022 a mai lansat unul în 2021, "For Those That Wish to Exist".

Formaţia împlineşte în 2024 20 de ani de carieră şi a abordat genuri că metalcore, post hardcore, metal alternativ şi chiar mathcore la începuturile sale. A cântat la Rockstad Extreme Fest 2023, la Râşnov.

Citește în continuare