Urmărește-ne în Social Media

Architects - Hereafter

Fanii metalcore-ului pot jubila în această săptămână, deoarece grupul Architects tocmai a lansat un nou single, "Hereafter". Mai mult decât atât, muzicienii au anunţat şi un nou album şi un turneu. Toate aceste detalii le veţi afla în cadrul articolului, unde găsiţi şi noul videoclip pentru acest single.

Totul pornea la începutul săptămânii, când Architects partaja pe site-ul propriu un teaser criptic. Apoi a sosit piesa "Hereafter", care arată că băieţii nu au pierdut nici o jumătate de tempo, în ciuda tragediei care a lovit grupul. În 2016 formaţia l-a pierdut pe Tom Searle, fondatorul, compozitorul şi chitaristul trupei. Acesta a încetat din viaţă din cauza cancerului de piele, afecţiune care nu a fost dezvăluită publicului o bună perioadă.

A continuat să cânte cu formaţia cât timp i-a permis sănătatea. Acum Architects s-a reformat şi revine cu acelaşi sound metalcore care a consacrat grupul şi care se va regăsi pe viitorul LP, "Holy Hell". Acesta va sosi pe 9 noiembrie, prin Epitaph Records. Este prima colecţie de înregistrări după moartea lui Searle. "Holy Hell" este disponibil deja la precomandă digitală, iar tracklistul său oficial a fost dezvăluit:

1. Death Is Not Defeat
2. Hereafter
3. Mortal After All
4. Holy Hell
5. Damnation
6. Royal Beggars
7. Modern Misery
8. Dying To Heal
9. The Seventh Circle
10. Doomsday
11. A Wasted Hymn

Grupul a mai anunţat şi un turneu britanic cu multe opriri, împreună cu formaţiile Beartooth şi Polaris. După ce termină cu reprezentaţiile de pe Wembley, muzicienii vor parcurge Europa pentru a promova noul LP. Ultimul single al britanicilor a fost "Doomsday", lansat anul trecut cu un vizual interesant. "Hereafter" demonstrează tehnicitate şi ritmicitate, păstrând totuşi chorusurile perfecte de headbanging ale grupului.

Sam Carter porneşte într-o incursiune vocală nervoasă la refren, fix ce doresc fanii să audă. Architects au cântat ultima oară în România în 2017, la Electric Castle, la Cluj.

Architects este o trupă de metalcore din Brighton, UK. S-a înfiinţat în 2004 şi a purtat o perioadă numele de Inharmonic sau Counting the Days. Are la activ 7 albume de studio şi un EP împreună cu Dead Swans, iar muzicienii din trupă sunt activişti şi reprezentaţi pentru veganism şi păstrarea mărilor şi oceanelor nepoluate.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Trupa britanică Architects a lansat piesa "Meteor" - AUDIO

Trupa britanică metalcore Architects continuă migraţia spre un nou stil muzical, odată cu lansarea single-ului "Meteor". Acesta este al patrulea single de pe viitorul album al trupei, aşteptat să debuteze pe 26 februarie. Se numeşte "For Those Who Wish to Exist" şi avem detalii despre LP, dar şi direcţia grupului în articol.

Publicat

pe

Coperta single Architects Meteor
Coperta single Architects Meteor │ FOTO: Architects

Fanii Architects au remarcat încă de la piesa din octombrie 2020 "Animals" că britanicii au schimbat puţin registrul. Schimbarea a continuat pe track-ul "Black Lungs", cu un videoclip înţesat de fantome şi melancolie. Apoi în 2021 la final de ianuarie am ascultat "Dead Butterflies", pe care era clar că aveam să auzim mai mult cântat curat decât growl pe noul disc. Acum îl avem şi pe "Meteor", lipsit de voci guturale şi cu mult sunet electronic, anticipând albumul nou de pe 26 februarie.

Chiar dacă vocea s-a domolit, instrumentalul rămâne inventiv, creativ şi destul de metal. Percuţia are destul zvâc încât să încânte fanii care îşi doresc să revină stilul trupei pre-2016. Noul single a avut premiera pe BBC Radio 1 pe 8 februarie şi are versuri despre dezastre şi meteoriţi, sentimentul că e pe cale să se producă mereu ceva dezastruos. Solistul Architects, Sam Carter a scris următoarele pe Twitter imediat după lansare:

Vă mulţumesc pentru toate comentariile pozitive despre "Meteor". Sincer înseamnă foarte mult pentru noi. Ne-am forţat limitele creative pe acest album şi ador să vă văd conectaţi cu single-urile atât de mult.

"For Those That Wish to Exist" este primul album al formaţiei din 2018 încoace ("Holy Hell") şi include colaborări cu Simon Neil de la Biffy Clyro şi Mike Kerr de la Royal Blood. Apare şi Winston McCall de la Parkway Drive pe o piesă. În noiembrie 2020 Architects a ţinut un concert special la Royal Albert Hall în Londra, fără public, dar transmis prin livestream. S-au auzit piese ca "Nihilist" şi "Doomsday". Din acel concert au fost extrase filmări integrate în cel mai nou videoclip al formaţiei, "Dead Butterflies".

Viitorul disc are 15 piese şi a fost produs chiar de trupă. Este un material care reflectă asupra a ceea ce însemna să exişti şi asupra condiţiei umane. Vom auzi un sound mai degrabă electronic şi orchestral şi mai puţin metalcore.

Citește în continuare