Urmărește-ne în Social Media

Architects - Tear Gas

Architects a lansat un single numit "Tear Gas", însoţit de un videoclip în egală măsură comic şi înţesat de anxietate. Această lansare vine la pachet cu anunţul unui nou album, "The Classic Symptons of a Broken Spirit". Ce ştim despre LP aflaţi în articol.

Architects s-a îndepărtat de sunetul din perioada "All Our Gods Have Abandoned Us" şi cântă acum cu voce curată, integrând de asemenea mai multe elemente electronice în track-urile sale. Vom auzi noul sound pe albumul "The Classic Symptons of a Broken Spirit", care va sosi pe 21 octombrie 2022. "Tear Gas" este primul single de pe LP, însoţit de un videoclip care prezintă un soi de episod din serialul "Chernobyl". dacă ar fi fost realizat de echipa care a făcut serialul "Friends".

Vechiul sound Architects îşi face apariţia spre final, cu un breakdown aşa cum tot auzim în metalcore şi djent în ultima vreme. Vine în minte Spiritbox ca exemplu sau poate Sleep Token. Ultimul single lansat de grupul britanic a fost "Meteor" din 2021, în vreme ce în 2021 încă ascultăm piese de pe albumul "For Those That Wish to Exist". Printre ele se numără "Dead Butterflies", "Black Lungs" şi "Animals". Trupa a trecut printr-un moment greu în 2016, atunci când chitaristul, fondatorul şi compozitorul Tom Searle a murit la vârsta de 28 de ani.

Dan Searle, fratele geamăn al lui Tom este în continuare în trupă, fiind toboşarul său. Architects este o formaţie din Brighton, Marea Britanie, activă din anul 2004 şi care a semnat cu Epitah Records din 2013. Citează că influenţe trupe ca The Dillinger Escape Plan pentru primele 3 LP-uri cel puţin. În 2011 a apucat-o într-o direcţie ceva mai post-hardcore melodic, pierzând câţiva fani. Odată cu albumul "Daybreaker" a revenit sound-ul vechi, dar şi versuri cu tentă socială şi politică.

Al şaselea album "Lost Forever/ Lost Together" din 2014 a cimentat grupul în conştiinţa publică şi l-a făcut un reper în metalcore. Trupa ne oferă un album nou la doar un an după precedentul LP, fiind inspirată de faptul că a putut să adune toţi membrii într-o singură cameră, după picarea restricţiilor Covid. Ultimul disc a fost înregistrat de la distanţă, prin colaborări în cloud. Pofta de jamming fizic era mare.

Albumul cel nou are 11 piese şi va avea un "mood cinematic".

Comentarii

Muzică nouă

Architects a lansat piesa "Curse", cu uşoare influenţe Bring Me the Horizon

Architects pare a trece printr-o schimbare de sunet, odată cu lansarea piesei "Curse", care tocmai a văzut lumina zilei. E un track care aminteşte pe alocuri de Bring Me the Horizon, ceea ce nu e chiar o coincidenţă, pentru că grupul a colaborat cu Jordan Fish, clăpar şi producător BMTH.

Publicat

pe

Coperta single Architects Curse
Coperta single Architects Curse │ FOTO: Architects

Melodia e în egală măsură agresivă şi prietenoasă cu radio-ul, prin prisma refrenului cântat curat şi melancolic. "Curse" include o voce de growl puternică a solistului Sam Carter, dar şi tobe şi chitară în rafală. Plus un mixaj specific rock-ului alternativ din anii 2010. De producţie s-a ocupat Jordan Fish, colaborator al celor de la Bring Me the Horizon, iar piesa a debutat prin casa de discuri Epitaph Records. Avem parte şi de un bridge intens, dar şi un breakdown foarte agresiv, chiar şi după standardele Architects.

Pe lângă single, trupa a anunţat şi o a doua etapă a unui turneu nord american. Acesta nu e primul single lansat de formaţia metalcore britanică în ultima vreme, deoarece cu câteva luni în urmă a debutat "Seeing Red", lăudat de publicaţii ca Metal Injection, Alternative Press şi Loudwire. Include până şi trademark-ul metalcore, acel "blergh" pe care îl auzim la voce uneori.

Şi fanii au primit bine acel track, care a strâns peste 23 de milioane de stream-uri la nivel global şi peste un milion de streampuri pe săptămână de la debutul din decembrie 2023. "Seeing Red" a fost prima melodie de la Architects după albumul din 2022, "The Classic Symptons Of a Broken Spirit", care a urcat până pe locul 1 în topul UK Rock & Metal Albums.

Architects pleacă în prima etapă din turneul american alături de Of Mice & Men şi While She Sleeps. În a doua etapă va urca pe scenă alături de We Came As Romans şi Brutus. Au fost nişte ani foarte ocupaţi pentru grupul britanic, care în afară de albumul din 2022 a mai lansat unul în 2021, "For Those That Wish to Exist".

Formaţia împlineşte în 2024 20 de ani de carieră şi a abordat genuri că metalcore, post hardcore, metal alternativ şi chiar mathcore la începuturile sale. A cântat la Rockstad Extreme Fest 2023, la Râşnov.

Citește în continuare