Urmărește-ne în Social Media

Architects - Meteor

Architects, trupa britanică exponent pentru genul metalcore şi care trece printr-o tranziţie spre un sunet nou a lansat pe 22 februarie videoclipul pieţei "Meteor". Acesta este cel mai nou single de pe viitorul album al trupei, "For Those That Wish To Exist", care va sosi pe 26 februarie. Clipul se vede în articol.

"Meteor" primeşte un videoclip ce pare un desen în creion care a prins viaţă. Având în vedere pandemia, tot mai multe formaţii recurg la artificii de CGI şi animaţii pentru a îşi realiza videoclipurile. Povestea gravitează în jurul abuzului de substanţe şi unei lumi apocaliptice, în care toată lumea trăieşte în groază, privind spre cer. Personajul central nu mai ştie ce e realitate şi ce e iluzie, într-o permanentă stare de confuzie, ameţeală şi halucinaţie la care contribuie televizorul şi pastilele.

Spre final acest personaj decide să se elibereze din chingi şi să trecă într-o nouă dimensiune, una fără griji şi presiunea apocalipsei care nu mai vine. În multe moduri toate aceste senzaţii au fost resimţite de muzicieni şi de toată lumea în ultimul an de izolare şi incertitudine. Efectele vizuale ce apar odată cu schimbarea dimensiunii sunt impresionante, alături de furtuna de nisip roşu care cuprinde metropola acestei poveşti.

Noul album Architects va sosi pe 26 februarie prin casa de discuri Epitah Records şi a fost prefaţat până acum de single-uri precum "Animals", "Black Lungs" şi "Dead Butterflies". Au trecut 3 ani de la lansarea albumului "Holy Hell", iar băieţii întâmpină anul 2021 cu 15 piese coplet noi. S-a produs şi o schimbare de sunet, cu un metalcore îmblânzit, alunecat spre un rock alternativ cu influenţe de pop şi voce curată. Apar şi elemente de muzică electronică şi refrenuri mai catchy, cu aer de imn de fredonat pe o arenă generoasă.

Solistul Sam Carter a declarat în repetate rânduri că a simţit nevoia să exploreze noi orizonturi şi să evolueze. Un moment vital în istoria grupului a fost pierderea lui Tom Searle în 2016. Acesta a fost fratele geamăn al lui Dan Searle, cu care a cofondat formaţia, în calitate de chitarist şi compozitor. Artistul a pierdut lupta cu cancerul la doar 28 de ani şi continue să dăinuie în creaţiile grupului, prin moştenirea să şi inspiraţia oferită colegilor de trupă.

Noul disc a fost produs chiar de către Architects şi este un material ce reflectă asupra condiţiei umane.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Trupa britanică Architects a lansat piesa "Meteor" - AUDIO

Trupa britanică metalcore Architects continuă migraţia spre un nou stil muzical, odată cu lansarea single-ului "Meteor". Acesta este al patrulea single de pe viitorul album al trupei, aşteptat să debuteze pe 26 februarie. Se numeşte "For Those Who Wish to Exist" şi avem detalii despre LP, dar şi direcţia grupului în articol.

Publicat

pe

Coperta single Architects Meteor
Coperta single Architects Meteor │ FOTO: Architects

Fanii Architects au remarcat încă de la piesa din octombrie 2020 "Animals" că britanicii au schimbat puţin registrul. Schimbarea a continuat pe track-ul "Black Lungs", cu un videoclip înţesat de fantome şi melancolie. Apoi în 2021 la final de ianuarie am ascultat "Dead Butterflies", pe care era clar că aveam să auzim mai mult cântat curat decât growl pe noul disc. Acum îl avem şi pe "Meteor", lipsit de voci guturale şi cu mult sunet electronic, anticipând albumul nou de pe 26 februarie.

Chiar dacă vocea s-a domolit, instrumentalul rămâne inventiv, creativ şi destul de metal. Percuţia are destul zvâc încât să încânte fanii care îşi doresc să revină stilul trupei pre-2016. Noul single a avut premiera pe BBC Radio 1 pe 8 februarie şi are versuri despre dezastre şi meteoriţi, sentimentul că e pe cale să se producă mereu ceva dezastruos. Solistul Architects, Sam Carter a scris următoarele pe Twitter imediat după lansare:

Vă mulţumesc pentru toate comentariile pozitive despre "Meteor". Sincer înseamnă foarte mult pentru noi. Ne-am forţat limitele creative pe acest album şi ador să vă văd conectaţi cu single-urile atât de mult.

"For Those That Wish to Exist" este primul album al formaţiei din 2018 încoace ("Holy Hell") şi include colaborări cu Simon Neil de la Biffy Clyro şi Mike Kerr de la Royal Blood. Apare şi Winston McCall de la Parkway Drive pe o piesă. În noiembrie 2020 Architects a ţinut un concert special la Royal Albert Hall în Londra, fără public, dar transmis prin livestream. S-au auzit piese ca "Nihilist" şi "Doomsday". Din acel concert au fost extrase filmări integrate în cel mai nou videoclip al formaţiei, "Dead Butterflies".

Viitorul disc are 15 piese şi a fost produs chiar de trupă. Este un material care reflectă asupra a ceea ce însemna să exişti şi asupra condiţiei umane. Vom auzi un sound mai degrabă electronic şi orchestral şi mai puţin metalcore.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5