Urmărește-ne în Social Media

rock

Noel Gallagher’s High Flying Birds - Evil Flower

Noel Gallagher a lansat o nouă piesă de tip "cosmic pop", alături de trupa sa. Noul track se numeşte "Evil Flower" şi primeşte un videoclip cu versuri plin de animaţii psihedelice sincronizate cu beat-ul piesei. Urmăriţi clipul în articol.

Publicat

pe

La final de septembrie, Noel Gallagher’s High Flying Birds lansa EP-ul "This is the Place". Discul vine după un alt EP lansat în 2019, "Black Star Dancing", arătând că Noel Gallagher rămâne la fel de prolific şi la un deceniu după destrămarea Oasis. Şi nici măcar nu se termină aici lansările! Până la final de an ar trebui ca trilogia să fie completă, cu încă un EP.

Noel a declarat pentru The Guardian că ar adora să fie în cameră atunci când fanii îi ascultă noul EP. Îşi compară creaţia cu cele mai experimentale proiecte de la Ian Brown, Primal Scream sau The Smiths. Nu poate fi o coincidenţă faptul că şi fratele lui Noel, Liam Gallagher a lansat un album nou recent, duşmănia dintre artişti mutându-se acum la faza pe topuri muzicale.

După ce a lansat LP-ul "Why Me? Why Not" şi a fentat un concert în România, Liam a ajuns subiect de ştiri din nou. De aceasta dată pentru faptul că şi-a invitat fratele ostracizat la nuntă, "doar pentru că l-ar fi rugat mama sa". Revenind la Noel, muzica sa pe piese ca "Evil Flower" este clar mai experimentală şi abundentă în sunete electronice. Asta faţă de creaţiile fratelui mai răzvrătit setat pe brit rock.

Auzim puţin Bowie la Noel, acea chitară "rea" şi catchy de la U2 parcă, dar şi un pic de glam. "This Is the Place" este un EP cu 5 piese, de fapt 3 melodii noi şi 2 remixuri. Grupul fostului chitarist Oasis se pregăteşte de un turneu important, urmând să cânte în deschiderea celor de la U2 în Australia în luna noiembrie. Ultimul LP de la Noel Gallagher’s High Flying Birds venea în 2017, sub numele de "Who Built the Moon".

Dacă Liam de abia are 2 albume proprii, Noel este deja la 3 albume şi cel puţin 2 EP-uri. Nu luăm în calcul aici şi proiectul eşuat Beady Eye, evident...

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Liam și Noel Gallagher vor fi producătorii unui nou documentar despre trupa Oasis

Universul Oasis revine în atenția fanilor cu un nou documentar intitulat "Oasis Knebworth 1996". Filmul va fi lansat în toamna acestui an. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Liam și Noel Gallagher
Liam și Noel Gallagher │ FOTO: captură YouTube

"Oasis Knebworth 1996" va fi lansat în cinematografe pe 23 septembrie. Lansarea filmului coincide cu aniversarea a 25 de ani de la legendarele concerte de la Knebworth. Regizat de Jake Scott, câștigător al premiilor Grammy și produs atât de Noel, cât și de Liam Gallagher, "Oasis Knebworth 1996" promite să fie o documentație detaliată a concertelor din Knebworth ale trupei, care rămân unele dintre cele mai marcante momente din istoria rockului.

"Knebworth pentru mine a fost Woodstock-ul anilor '90. Totul era despre muzică și despre oameni. A fost divin!", a declarat Liam.

Potrivit unui comunicat de presă, "Oasis Knebworth 1996" spune povestea relației speciale dintre Oasis și fanii lor, relație ce a făcut posibilă organizarea unuia dintre cele mai mari concerte din anii '90. Documentarul este prezentat din perspectiva fanilor care au participat la evenimente, dar și cu ajutorul unor imagini de arhivă nemaivăzute până acum, interviuri cu formația și cu organizatorii concertelor.

Cele două concerte de la Knebworth au avut loc pe 10 și 11 august 1996, ca parte a turneului de promovare a albumului "(What's The Story) Morning Glory?". Materialul s-a vândut în peste 14 milioane de exemplare în întreaga lume, dintre care 4,2 milioane doar în Marea Britanie. În 2010, discul a câștigat premiul Brit pentru cel mai bun album din ultimii 30 de ani.

Anul 2020 a marcat a 25-a aniversare a celui de-al doilea album de referință Oasis, "(What’s the Story) Morning Glory?", iar Liam Gallagher a sărbătorit evenimentul cu o interpretare rară a piesei "Hello", extrasă de pe acest material.

În ceea ce îl privește pe Noel, acesta declara la începutul lui 2021 că lucrează la un nou album Oasis, fără Liam, însă.

Citește în continuare

Trending