Urmărește-ne în Social Media

rock

Noel Gallagher’s High Flying Birds - Evil Flower

Noel Gallagher a lansat o nouă piesă de tip "cosmic pop", alături de trupa sa. Noul track se numeşte "Evil Flower" şi primeşte un videoclip cu versuri plin de animaţii psihedelice sincronizate cu beat-ul piesei. Urmăriţi clipul în articol.

Publicat

pe

La final de septembrie, Noel Gallagher’s High Flying Birds lansa EP-ul "This is the Place". Discul vine după un alt EP lansat în 2019, "Black Star Dancing", arătând că Noel Gallagher rămâne la fel de prolific şi la un deceniu după destrămarea Oasis. Şi nici măcar nu se termină aici lansările! Până la final de an ar trebui ca trilogia să fie completă, cu încă un EP.

Noel a declarat pentru The Guardian că ar adora să fie în cameră atunci când fanii îi ascultă noul EP. Îşi compară creaţia cu cele mai experimentale proiecte de la Ian Brown, Primal Scream sau The Smiths. Nu poate fi o coincidenţă faptul că şi fratele lui Noel, Liam Gallagher a lansat un album nou recent, duşmănia dintre artişti mutându-se acum la faza pe topuri muzicale.

După ce a lansat LP-ul "Why Me? Why Not" şi a fentat un concert în România, Liam a ajuns subiect de ştiri din nou. De aceasta dată pentru faptul că şi-a invitat fratele ostracizat la nuntă, "doar pentru că l-ar fi rugat mama sa". Revenind la Noel, muzica sa pe piese ca "Evil Flower" este clar mai experimentală şi abundentă în sunete electronice. Asta faţă de creaţiile fratelui mai răzvrătit setat pe brit rock.

Auzim puţin Bowie la Noel, acea chitară "rea" şi catchy de la U2 parcă, dar şi un pic de glam. "This Is the Place" este un EP cu 5 piese, de fapt 3 melodii noi şi 2 remixuri. Grupul fostului chitarist Oasis se pregăteşte de un turneu important, urmând să cânte în deschiderea celor de la U2 în Australia în luna noiembrie. Ultimul LP de la Noel Gallagher’s High Flying Birds venea în 2017, sub numele de "Who Built the Moon".

Dacă Liam de abia are 2 albume proprii, Noel este deja la 3 albume şi cel puţin 2 EP-uri. Nu luăm în calcul aici şi proiectul eşuat Beady Eye, evident...

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Un nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam

Noel Gallagher le-a dat fanilor Oasis vestea pe care o așteptau de mai bine de 10 ani: un nou album este în lucru. Liam nu va participa, însă, la înregistrarea acestui material, animozitatea dintre frații Gallagher făcând imposibilă reunirea trupei, în ciuda bazei enorme de fani ce ar plăti oricând bilet la un concert Oasis.

Publicat

pe

Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful World
Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful World │ FOTO: Noel Gallagher

Pandemia s-a dovedit a fi de bun augur pentru Noel Gallagher și fanii Oasis deopotrivă. Privat de concerte, situație în care s-au aflat cam toată breasla, Noel și-a folosit timpul liber pentru "a săpa" în arhiva de piese nelansate ale trupei Oasis. După o selecție riguroasă, Noel a pus deoparte 14 dintre melodii, hotărând să le includă pe un nou album Oasis.

"Am listat piesele potrivite pentru un album și au ieșit 14 la număr. Au fost lăsate pe dinafara mai multor proiecte, de-a lungul anilor. Le voi înregistra. Unele dintre ele sunt destul de old-school", a detaliat Noel.

În timp ce alcătuia tracklistingul, noi modificări apăreau pe parcurs.

"Mă uitam la tracklisting și mă gândeam: <<De fapt aș aborda piesa aia altfel>>. A fost foarte interesant."

Noel Gallagher: "Dacă piesele sunt suficient de bune, ele se vor întoarce"

Recunoscut pentru multele hituri Oasis pe care le-a compus, Noel e de părere că <<darul>> său nu este acela de a scrie melodii, ci de a intui dacă o piesă merită a fi lansată. Procesul e simplu: dacă încă își mai amintește o linie melodică, chiar și după mulți ani de când a fost scrisă, înseamnă că e ceva deosebit în legătură cu ea.

"Darul meu nu e de a scrie linii de chitară. Darul cu care am fost înzestrat e acela de a-mi aminti totul. Atunci când interpretez o piesă și se face o conexiune, ea rămâne cu mine pentru totdeauna.

Evident că o să uit micile detalii, dar ani mai târziu o să ajung să cânt ceva și să constat <<Stai puțin, asta e piesa aia de atunci>>.

Ăsta e darul, nu partea de compoziție. Dacă piesele sunt suficient de bune, ele se vor întoarce."

Liam Gallagher nu a fost inclus în acest plan de a înregistra un nou album Oasis. Conflictul dintre cei doi frați, care a dus și la destrămarea trupei în 2009, este la fel de aprins și astăzi.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending