Urmărește-ne în Social Media

Noel Gallagher’s High Flying Birds - Black Star Dancing

Noel Gallagher’s High Flying Birds ne duce în anii '70 prin videoclipul piesei "Black Star Dancing". În clip îl vedem pe Noel şi formaţia sa având o reprezentaţie la un mic club de provincie, plin de un public ce pare venit mai degrabă la bâlci sau la un altfel de show. Vă invităm să urmăriţi clipul în articol.

"Black Star Dancing" combină influenţe de David Bowie şi INXS, dar şi U2, Queen şi chiar ZZ Top, conform lui Noel Gallagher. Artistul a recunoscut că poate a privit prea mult emisiunea "Top of the Pops" în ultima vreme, ca inspiraţie. Noel Gallagher’s High Flying Birds pregăteşte un nou EP, care poartă de altfel numele noului single. Va debuta pe 14 iunie.

Videoclipul aminteşte de creaţia lui Spike Jonez "Buddy Holly", care îşi trăgea inspiraţia din "Happy Days". Noel a călătorit în timp până în anul 1974, dând o reprezentaţie atipică vremii la Wheeltapper and Shunters Social Club. Totul se face prin editare video evident, cu un filtru aplicat peste filmarea lui Noel şi alipirea cadrelor cu publicul din anii '70.

Pe viitorul EP, "Black Star Dancing" se vor mai afla şi piesele "Rattling Rose" şi "Sail On", alături de 2 remixuri pentru track-ul titular. Pe 14 iunie noua trupă a lui Noel va fi headliner la festivalul Isle of Wight. Noel Gallagher’s High Flying Birds rămâne o formaţie prolifică, lansând albumul de studio "Who Built the Moon?" în 2017. De pe acel disc am putut asculta piese precum "The Man Who Built the Moon" sau foarte apreciata "Dead in the Water".

Noel Gallagher a declarat că vrea să lanseze de fapt 3 EP-uri în acest an, iar unul va avea un sunet "Mancunian". A descris acel material ca "bun de ascultat de oameni în hanorace, care dau din cap şi se uită la adidaşii celor din jur, întrebându-i de unde i-au cumpărat". Între timp îl aşteptăm pe fratele lui Noel, Liam Gallagher să concerteze în România, în cadrul Fall în Love Festival. Festivalul are loc pe 31 august şi 1 septembrie 2019, iar pe scenă urcă şi Kaiser Chiefs, Disclosure (DJ Set), Şuie Paparude şi The Mono Jacks. Liam a promis că va cânta piese Oasis la concert.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Povestea studioului Abbey Road este transpusă într-un documentar - TRAILER

Abbey Road Studios a găzduit unele dintre cele mai importante momente muzicale din istorie, iar acum devine protagonistul unui documentar regizat de Mary McCartney, fiica Lindei și a lui Paul McCartney. Te invităm să citești mai multe detalii și să urmărești trailerul.

Publicat

pe

Paul McCartney în documentarul "If These Walls Could Sing"
Paul McCartney în documentarul "If These Walls Could Sing" │ FOTO: captură YouTube / Disney Plus

Mulți oameni asociază studioul de înregistrare cu cel de-al 11-lea album The Beatles, "Abbey Road", dar mai ales cu fotografia ce îi prezintă pe cei patru muzicieni pe trecerea de pietoni. Cu toate acestea, studioul are o istorie vastă, de la sesiunile de înregistrare din anii 1930 cu London Symphony Orchestra, până la prima înregistrare digitală realizată vreodată în Marea Britanie și până la imaginea sa de astăzi - cea de reper istoric.

"Când intri într-un loc cu atât de multă istorie în jurul lui, este într-un fel o experiență sacră. Oamenii vor să vină aici. Vor sunetul din Abbey Road", spune Elton John în trailerul documentarului.

Intitulat "If These Walls Could Sing", documentarul arată imagini din arhivă cu o mică Mary McCartney care și-a petrecut copilăria în studiourile Abbey Road. Însă, trailerul se concentrează mai mult pe faimosul ei tată, Paul, care împreună cu restul trupei The Beatles a făcut din Abbey Road un nume cu rezonanță.

"Aceasta a fost casa noastră, am petrecut atât de mult timp aici", declară Paul McCartney.

Într-una dintre secvențe, muzicianul își amintește de un anumit instrument muzical pe care trupa The Beatles îl folosise la sesiunile de înregistrare. Instrumentul încă se află la Abbey Road, iar McCartney începe să cânte la el. Alături de Elton John, Mary și Paul McCartney, trailerul îi mai prezintă pe Ringo Starr, Nile Rodgers, Noel Gallagher, Roger Waters, Celeste sau George Lucas.

"If These Walls Could Sing" va fi disponibil pe Disney + începând cu 16 decembrie.

TRAILER "If These Walls Could Sing"

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2