Urmărește-ne în Social Media

Noel Gallagher’s High Flying Birds - Black Star Dancing

Noel Gallagher’s High Flying Birds ne duce în anii '70 prin videoclipul piesei "Black Star Dancing". În clip îl vedem pe Noel şi formaţia sa având o reprezentaţie la un mic club de provincie, plin de un public ce pare venit mai degrabă la bâlci sau la un altfel de show. Vă invităm să urmăriţi clipul în articol.

"Black Star Dancing" combină influenţe de David Bowie şi INXS, dar şi U2, Queen şi chiar ZZ Top, conform lui Noel Gallagher. Artistul a recunoscut că poate a privit prea mult emisiunea "Top of the Pops" în ultima vreme, ca inspiraţie. Noel Gallagher’s High Flying Birds pregăteşte un nou EP, care poartă de altfel numele noului single. Va debuta pe 14 iunie.

Videoclipul aminteşte de creaţia lui Spike Jonez "Buddy Holly", care îşi trăgea inspiraţia din "Happy Days". Noel a călătorit în timp până în anul 1974, dând o reprezentaţie atipică vremii la Wheeltapper and Shunters Social Club. Totul se face prin editare video evident, cu un filtru aplicat peste filmarea lui Noel şi alipirea cadrelor cu publicul din anii '70.

Pe viitorul EP, "Black Star Dancing" se vor mai afla şi piesele "Rattling Rose" şi "Sail On", alături de 2 remixuri pentru track-ul titular. Pe 14 iunie noua trupă a lui Noel va fi headliner la festivalul Isle of Wight. Noel Gallagher’s High Flying Birds rămâne o formaţie prolifică, lansând albumul de studio "Who Built the Moon?" în 2017. De pe acel disc am putut asculta piese precum "The Man Who Built the Moon" sau foarte apreciata "Dead in the Water".

Noel Gallagher a declarat că vrea să lanseze de fapt 3 EP-uri în acest an, iar unul va avea un sunet "Mancunian". A descris acel material ca "bun de ascultat de oameni în hanorace, care dau din cap şi se uită la adidaşii celor din jur, întrebându-i de unde i-au cumpărat". Între timp îl aşteptăm pe fratele lui Noel, Liam Gallagher să concerteze în România, în cadrul Fall în Love Festival. Festivalul are loc pe 31 august şi 1 septembrie 2019, iar pe scenă urcă şi Kaiser Chiefs, Disclosure (DJ Set), Şuie Paparude şi The Mono Jacks. Liam a promis că va cânta piese Oasis la concert.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Liam și Noel Gallagher vor fi producătorii unui nou documentar despre trupa Oasis

Universul Oasis revine în atenția fanilor cu un nou documentar intitulat "Oasis Knebworth 1996". Filmul va fi lansat în toamna acestui an. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Liam și Noel Gallagher
Liam și Noel Gallagher │ FOTO: captură YouTube

"Oasis Knebworth 1996" va fi lansat în cinematografe pe 23 septembrie. Lansarea filmului coincide cu aniversarea a 25 de ani de la legendarele concerte de la Knebworth. Regizat de Jake Scott, câștigător al premiilor Grammy și produs atât de Noel, cât și de Liam Gallagher, "Oasis Knebworth 1996" promite să fie o documentație detaliată a concertelor din Knebworth ale trupei, care rămân unele dintre cele mai marcante momente din istoria rockului.

"Knebworth pentru mine a fost Woodstock-ul anilor '90. Totul era despre muzică și despre oameni. A fost divin!", a declarat Liam.

Potrivit unui comunicat de presă, "Oasis Knebworth 1996" spune povestea relației speciale dintre Oasis și fanii lor, relație ce a făcut posibilă organizarea unuia dintre cele mai mari concerte din anii '90. Documentarul este prezentat din perspectiva fanilor care au participat la evenimente, dar și cu ajutorul unor imagini de arhivă nemaivăzute până acum, interviuri cu formația și cu organizatorii concertelor.

Cele două concerte de la Knebworth au avut loc pe 10 și 11 august 1996, ca parte a turneului de promovare a albumului "(What's The Story) Morning Glory?". Materialul s-a vândut în peste 14 milioane de exemplare în întreaga lume, dintre care 4,2 milioane doar în Marea Britanie. În 2010, discul a câștigat premiul Brit pentru cel mai bun album din ultimii 30 de ani.

Anul 2020 a marcat a 25-a aniversare a celui de-al doilea album de referință Oasis, "(What’s the Story) Morning Glory?", iar Liam Gallagher a sărbătorit evenimentul cu o interpretare rară a piesei "Hello", extrasă de pe acest material.

În ceea ce îl privește pe Noel, acesta declara la începutul lui 2021 că lucrează la un nou album Oasis, fără Liam, însă.

Citește în continuare