Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Italienii de la Il Volo revin în România cu un nou concert

La numai câteva luni de la concertul susținut pe scena Arenelor Romane, celebrul grup pop-opera Il Volo a inclus România în programul noului turneu mondial "Il Volo Sings Morricone". Admiratorii celor trei tenori italieni din țara noastră vor avea, astfel, privilegiul de a se bucura de o experiență concertistică unică pe 16 iulie 2022, la Sala Palatului din București. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Il Volo
Il Volo │ FOTO: Paolo de Francesco per Moltimedia

Trupa Il Volo va porni într-un nou turneu impresionant cu peste 100 de concerte în întreaga lume, începând din luna martie a anului viitor. Turneul mondial intitulat "Il Volo Signs Morricone" poartă și numele celui mai recent album al trioului, lansat la începutul lunii noiembrie a acestui an, un omagiu adus maestrului Ennio Morricone, unuia dintre cei mai mari muzicieni, compozitori și dirijori ai secolului XX.

Piero, Ignazio și Gianluca dedică astfel o parte din cariera extraordinară lui Ennio Morricone, cu un proiect rafinat, destinat să ajungă direct în inima a milioane de oameni din întreaga lume, deoarece combină melodiile de neuitat ale celebrului dirijor, muzician, compozitor și autor, ale unora dintre cele mai importante coloane sonore de film din istoria cinematografiei italiene și internaționale cu vocile unice ale trioului.

În ceea ce privește concertul de la Sala Palatului, acesta promite să fie un eveniment plin de rafinament, în care vocile celor trei tenori vor surprinde din nou audiența atât prin repertoriul muzical special, presărat cu amintiri, cât și prin momente încântătoare pline de umor. Programul concertului va cuprinde atât melodiile de pe noul album, interpretări ale compozițiilor legendare semnate de Ennio Morricone, cât și piesele care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali ai momentului.

Despre albumul "Il Volo Sings Morricone"

Materialul a fost lansat în întreaga lume pe 5 noiembrie 2021 și conține 14 melodii legendare din repertoriul marelui muzician, interpretate de membrii trupei Il Volo în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga sa activitate, la numai un an de la moartea sa. Acest proiect global marcat nu numai de lansarea albumului, ci și de organizarea acestui turneu mondial a fost susținut chiar de familia maestrului Ennio Morricone.

Piero Barone, Ignazio Boschetto și Gianluca Ginoble au lucrat mai multe luni pentru conceptul muzical, iar pentru înregistrările finale au colaborat cu artiști de anvergură precum violonistul David Garrett pentru piesa "La Califfa", violoncelistul Stjepan Hauser de la 2Cellos în "Se", trompetistul Chris Botti în "Come Sail Away" și flautistul Andrea Griminelli în "Nella fantasia", de asemenea, și cu Orchestra Roma Sinfonietta dirijată de Maestrul Rota, orchestră care a performat alături de Ennio Morricone pe marile scene din lume încă din anul 1994, anul înființării acesteia.

Bilete concert Il Volo la Sala Palatului

Biletele vor fi puse în vânzare joi, 23 decembrie, la prețuri cuprinse între 145 lei și 440 lei. Pentru mai multe detalii, consultă agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 16 iulie 2022

Il Volo

Loc
Sala Palatului

Trending