Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Cerbul de Aur 2021 este confirmat de către TVR ; Ediţia din acest an a fost anulată

Veşti bune pentru iubitorii de muzică autohtonă şi nu numai: revine festivalul Cerbul de Aur, cu o nouă ediţie în 2021. Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat organizarea ediţiei de anul viitor. Evenimentul ajunge la ediţia cu numărul 20 şi avem detalii despre planuri în articol.

Publicat

pe

Irina Rimes la Cerbul de Aur 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ediţia 2020 a Festivalului Cerbul de Aur a fost anulată din cauza pandemiei, aşa cum probabil ştiţi deja. Ei bine acum aflăm că ediţia cu numărul 20 este în cărţi pentru anul 2021. Consiliul de administraţie al TVR a dat undă verde proiectului, cu condiţia aprobării bugetului evenimentului din 2021, dar şi cu respectarea eventualelor restricţii ce pot apărea în contextul pandemiei Covid-19. Reprezentanţii Societăţii Romane de Televiziune (SRTv) au precizat prin intermediul unui comunicat de presă că vor porni discuţii de intenţie şi vor avea întâlniri cu potenţiali parteneri, pentru a organiza acest festival în cele mai bune condiţii.

Este şi o ediţie specială, aniversară, fiind cea cu numărul 20. Proiectul va implica şi Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, dar şi alţi parteneri tradiţionali. Va fi o mică tranziţie la nivel de autorităţi, odată cu numirea noului primar al Braşovului , Allen Coliban, care ar putea face lucrurile diferit, cu alţi parteneri. Acelaşi primar s-a declarat recent deschis la organizarea unor festivaluri mari ca UNTOLD sau Electric Castle în urbea montană.

Cerbul de Aur este în plină revigorare, revenit în 2018 după o pauză de 9 ani şi având loc în 2018 şi 2019 în Piaţa Sfatului din Braşov. În 2018 a fost inclus în sărbătorile dedicate Centenariului Marii Uniri. În 2020 nu am avut un festival clasic, ci doar o ediţie "Cerbul de Aur #Generaţii", un program special TVR, parţial documentar, parţial spectacol TV.

A inclus un duet dintre câştigătoarea Cerbului de Aur din 1996, Monica Anghel şi Bella Santiago, cântăreaţă filipineză stabilită în România şi câştigătoarea lui "X Factor" în 2018. Înregistrările acestui show s-au desfăşurat la finalul lunii iulie pe parcursul a 3 zile, iar produsul final a fost difuzat la TVR la mijloc de septembrie. Dacă nu ar fi fost pandemia, Cerbul ar fi avut loc la Braşov în Piaţa Sfatului între 20 şi 23 august.

În 2019 trofeul cel mare pentru interpretare a mers la Eliza G din Italia. Pe scenă au urcat anul trecut artişti precum Emeli Sande, Irina Rimes, Corina Chiriac, dar şi Ester Peony şi Olivier Kaye. De-a lungul anilor la prestigiosul festival au mai participat şi nume mari precum Diana Ross, Sheryl Crow, Tom Jones, James Brown, Boy George, Ray Charles, UB40, Scorpions, Toto Cutugno, James Blunt sau Ronan Keating.

Comentează

Trending