Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

O piesă din semifinala Eurovision România 2022 e în YouTube Trending; Ce alte melodii au strâns vizualizări - TOP 10

Melodiile din semifinala Eurovision România 2022 au fost publicate în versiune live. Dintre cele 46 de piese calificate, una a reușit să intre în YouTube Trending, fiind urmată de alte câteva melodii ce s-au detașat ca număr de vizualizări. Într-un top 10 al pieselor care au trezit interes intră atât piese dansante, cât și balade.

Publicat

pe

E-an-na - Malere (Eurovision România 2022 – video | voce live)
E-an-na - Malere (Eurovision România 2022 – video | voce live) │ FOTO: Captură YouTube

Chiar dacă rezultatele României la Eurovision au fost slabe în ultimii ani, publicul continuă să fie atras de această competiție. Una dintre melodiile semifinaliste se află astăzi pe locul 22 în YouTube Trending, reușind performanța aceasta la doar două zile de la publicare. Semifinala Selecției Naționale se apropie, pe 12 februarie urmând să aibă loc primul show live, transmis de TVR.

La ora actuală, din cele 46 de melodii semifinaliste au mai rămas 45 în concurs, Barbara Tesija anunțând pe 5 februarie că se retrage. Până pe 12 februarie vor mai rămâne doar 20 de piese, 5 urmând să fie alese de public și 15 de către juriul de specialitate.

"Malere", piesa din semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 care a intrat în YouTube Trending

Piesa "Malere", a grupului E-an-na, s-a detașat vizibil de restul melodiilor calificate, reușind să ajungă la peste 74,000 de vizualizări cu vesiunea live a piesei, publicată de TVR pe 5 februarie. Clipul este, de, asemenea, în YouTube Trending.

Melodia este compusă de Andrei Oltean, vocalistul formației, care cântă totodată la acordeon, dar și la alte instrumente tradiționale. El semnează și versurile, alături de Ovidiu Ban, chitaristul trupei.

Cine sunt artiștii din grupul E-an-na

Trupa E-an-na și-a început activitatea în 2014. Formația este originară din Sibiu și abordează un stil aparte, care îmbină o multitudine de influențe, de la folk metal la folclor și muzică lăutărească.

Grupul are în discografie un EP ("Jiana") și un album ("Nesfârșite"), remarcându-se în competiții precum Jaxx Rock Battle (Locul 2), Metal Storm Awards (Locul 3 cu piesa "Jiana") și Wacken Metal Battle International (Locul 2).

Din componența trupei fac parte: Andrei Oltean (voce, acordeon și alte instrumente tradiționale), Roxana Amărandi (voce, vioară), Ovidiu Ban (chitară), Andrei Piper (chitară), Dragoș Geomolean (bas), Paul Bucătaru (tobe), Ioana Popescu (clape).

Ce alte piese calificate în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 au multe vizualizări

Publicul va putea alege 5 piese din cele 45 calificate. Ele vor intra în cea de-a doua etapă a semifinalei, alături de cele 15 alese de juriu. Melodiile vor putea fi votate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România, în intervalul 9 februarie, ora 20.00 - 10 februarie, ora 20.00.

Până atunci, vă prezentăm primele 10 piese care au impresionat în primele 48 de ore de la publicare, potrivit vizualizărilor. Toate cele 45 de melodii sunt disponibile pe YouTube și pe site-ul dedicat competiției.

TOP 10 piese semifinaliste la Eurovision România 2022 (după numărul de vizualizări)

  1. E-an-na - "Malere"
  2. Miryam - "Top of the rainbow"
  3. Dora Gaitanovici - "Ana"
  4. Cream, Minodora şi Diana Bucşa - "România mea"
  5. ARIS - "Do Svidaniya"
  6. WRS - "Llamame"
  7. Cezar Ouatu - "For everyone"
  8. Eugenia Nicolae feat Cazanoi Brothers - "Doina"
  9. Gabriel Basco - "One night"
  10. Eliza G - "The other half of me"

Ascultă piesele din TOP 10 Eurovision România 2022 (după numărul de vizualizări)

Ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022. Etapa internațională a concursului are loc în perioada 10 - 14 mai 2022, la Torino, în Italia.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Trupa E-an-na a lansat albumul "Alveolar", o introspecție artistică

E-an-na a lansat albumul "Alveolar" - o introspecție care explorează micile refugii artistice de care dispunem într-o lume suprasaturată de griji și viteză, o lume care ne ostenește cu o sete nesfârșită pentru atenția noastră. Materialul este disponibil pe toate platformele digitale de streaming și în perioada martie-mai va beneficia de un turneu național de promovare. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Trupa E-an-na
Trupa E-an-na │ FOTO: Allyas Dweller / Metalborn Photography

"Alveolar" este rodul a cinci ani de muncă, timp în care sonoritatea E-an-na a trecut prin numeroase metamorfoze. Albumul poate fi ascultat pe toate rețelele de streaming și va fi disponibil în format fizic la concertele din turneu.

"<<Alveolar>> descrie o introspecție care explorează micile refugii artistice de care dispunem într-o lume suprasaturată de griji și viteză, o lume care ne ostenește cu o sete nesfârșită pentru atenția noastră. În aceste mici alveole ne găsim sanctuarul și liniștea care ne îngăduie să creem mai departe. Albumul a fost înregistrat în diferite părți ale țării, în condiții destul de dificile cauzate de pandemie, dar cu o hotărâre neclintită de a duce lumea E-an-na la următorul capitol din poveste", a declarat Ovidiu Ban, chitaristul trupei.

E-an-na va porni într-un turneu de promovare a materialului, cu recitaluri în orașe precum București, Constanța, Cluj, Brașov, Sibiu sau Iași. La concertul de la București, trupa îi va avea invitați speciali pe Dora Gaitanovici, Paulina și SPP. Iar pe 15 martie, de la ora 18:00, E-an-na își invită fanii la un mic concert acustic și un meet & greet la Cărturești Carusel. Alături de E-an-na la Cărturești o să fie și Dora Gaitanovici.

Exprimându-se natural prin cântece de folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale românești mai puțin cunoscute, E-an-na a reușit să adune o bază numeroasă de fani din toate colțurile Europei. Au cântat la Wacken Open Air în 2017, au fost favoriții publicului la Eurovision România în 2022 și au ajuns în trending-ul românesc de pe Spotify și Youtube cu piese precum "Ies", "Malere" sau "Floare de Fier", totalizând milioane de ascultări.

Citește în continuare

Muzică nouă

E-an-na lansează piesa "Trecătoare", păstrând abordarea folcloric metal

Acum un an trupa E-an-na era pe buzele tuturor, atunci când avea şanse reale să se califice în preselecţia naţională Eurovision 2022. Din păcate nu a ajuns mai departe, dar a ajuns în atenţia publicului şi ulterior avea să deschidă concerte importante pe plan local. Grupul tocmai a lansat prima piesă din 2023, "Trecătoare".

Publicat

pe

Visualizer E-An-Na Trecatoare
Visualizer E-An-Na Trecatoare │ FOTO: E-An-Na

"Trecătoare" este un single de pe noul album al trupei, "Alveolar", care va sosi în 2023. Se bazează mult mai mult pe latura metal decât pe elementul folcloric, semnalat doar sub forma unor instrumente tradiţionale care se aud mai pregnant la început de track. Modul în care acestea răsună pe final îmbinate cu urlete de lupi şi un sample înfiorător, iar rezultatul are ceva de atmosfera "Vikings". Apare şi un segment binevenit de viori şi cor feminin.

Chiar dacă are 3 minute şi 24 de secunde, acest single e cât se poate de cuprinzător. Pe E-an-na i-am văzut în deschiderea concertului Gogol Bordello din 2022, de la Arenele Romane, dar în toamna lui 2022, la un concert cu aer de circ şi saltimbancărie în compania celor de la Sex P*la Pistol.

În ce priveşte noul album, "Aveolar" se va lansa la începutul lunii martie 2023 şi va fi susţinut de un turneu naţional de promovare. Iată şi cum explică Andrei Oltean, solist E-an-na ce se ascunde în spatele noului single:

"Trecătoare" explorează natura primordială a omului, instinctul animalic care ne-a ghidat de-a lungul secolelor de evoluţie, omniprezent oricând ne confruntăm cu situaţii dificile, care ne aduc la limită şi ne încolţesc. Piesa descrie răscrucea atavistică dintre intuiţia umană şi cea animală, un punct crepuscular din care se întrevede o stare viitoare, care le succede pe cele două.

Această cale de comunicare între cele două lumi ne permite să ne întoarcem la rădăcini atunci când situaţia o impune, să ne arătăm colţii atunci când ceva drag nouă cere a fi apărat. În acelaşi timp, e o recunoaştere a faptului că tocmai în aceste situaţii ne arătăm cu adevărat faţa, dezbrăcând toate straturile care ornează miezul fiinţei, arătându-ne natura ancestrală.

Artwork-ul, mixul şi masterul piesei sunt realizate de către basistul trupei, Dragoş Geomolean. Dacă vă întrebaţi cine este persoana ilustrată digital în videoclip, e vorba despre Ovidiu Ban, cofondator şi chitarist al trupei.

E-An-An are în CV o apariţie la Wacken Open Air în 2017, faptul că au fost favoriţii publicului la Eurovision România 2022 şi au intrat în trending-ul romanesc pe Spotify şi YouTube. Au făcut asta prin piese că "Ies", "Malere" şi "Floare de Fier".

Citește în continuare

Albume noi

Dora Gaitanovici a lansat "Descântec", albumul său de debut - TRACKLIST

Dora Gaitanovici a lansat primul album din carieră - "Descântec", o colecție de nouă piese inspirate din poveștile mitice și din folclor. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Dora Gaitanovici și trupa
Dora Gaitanovici și trupa │ FOTO: Vlad Andrei / Universal Music Romania

Prima piesă de pe album, "Ana", este melodia participantă în cadrul Selectiei Nationale a concursului Eurovision, cu care Dora a ajuns la sufletul telespectatorilor, poziționând-se pe primul loc în preferințele publicului, conform voturilor. De asemenea, "Ana" a fost pe prima poziție în topul Spotify Viral România, pentru trei săptămâni consecutiv.

"Descântec" este un album conceptual, în care Dora Gaitanovici prezintă dualitatea, fiecare piesă având corespondent. Astfel, sunt prezentate piesele "Ana" și "Manole", "Făt-Frumos" și "Cosânzeana", "Soarele" și "Luna", "Miorița" și "Moldoveanu".

Lansarea albumului a avut loc pe 11 decembrie, în Expirat, unde Dora Gaitanovici a avut o serie de invitați speciali, printre care Irina Rimes și Adrian Despot & Cezar Popescu, care au cântat în deschidere, dar și un public extraordinar care a fredonat alături de ea piesele deja lansate.

Dora Gaitanovici este una dintre cele mai talentate artiste din peisajul muzical românesc și are deja în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. Ea studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică, iar în prezent este studentă în cadrul Universității de Muzică din București. Primele piese lansate oficial sunt "El nu ma vrea", "Colț de lună" sau "Eu te las", iar acum adaugă și primul album din carieră.

Tracklist "Descântec"

 1. Făt-Frumos
 2. Cosânzeana
 3. Ana
 4. Manole
 5. Descântec
 6. Soarele
 7. Luna
 8. Moldoveanu
 9. Miorița

RECOMANDARE: Dora Gaitanovici: "Vrem să facem muzică toată viața și să ajungem să cântăm pe scene cât mai mari" - INTERVIU

Citește în continuare

Trending