Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

O piesă din semifinala Eurovision România 2022 e în YouTube Trending; Ce alte melodii au strâns vizualizări - TOP 10

Melodiile din semifinala Eurovision România 2022 au fost publicate în versiune live. Dintre cele 46 de piese calificate, una a reușit să intre în YouTube Trending, fiind urmată de alte câteva melodii ce s-au detașat ca număr de vizualizări. Într-un top 10 al pieselor care au trezit interes intră atât piese dansante, cât și balade.

Publicat

pe

E-an-na - Malere (Eurovision România 2022 – video | voce live)
E-an-na - Malere (Eurovision România 2022 – video | voce live) │ FOTO: Captură YouTube

Chiar dacă rezultatele României la Eurovision au fost slabe în ultimii ani, publicul continuă să fie atras de această competiție. Una dintre melodiile semifinaliste se află astăzi pe locul 22 în YouTube Trending, reușind performanța aceasta la doar două zile de la publicare. Semifinala Selecției Naționale se apropie, pe 12 februarie urmând să aibă loc primul show live, transmis de TVR.

La ora actuală, din cele 46 de melodii semifinaliste au mai rămas 45 în concurs, Barbara Tesija anunțând pe 5 februarie că se retrage. Până pe 12 februarie vor mai rămâne doar 20 de piese, 5 urmând să fie alese de public și 15 de către juriul de specialitate.

"Malere", piesa din semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 care a intrat în YouTube Trending

Piesa "Malere", a grupului E-an-na, s-a detașat vizibil de restul melodiilor calificate, reușind să ajungă la peste 74,000 de vizualizări cu vesiunea live a piesei, publicată de TVR pe 5 februarie. Clipul este, de, asemenea, în YouTube Trending.

Melodia este compusă de Andrei Oltean, vocalistul formației, care cântă totodată la acordeon, dar și la alte instrumente tradiționale. El semnează și versurile, alături de Ovidiu Ban, chitaristul trupei.

Cine sunt artiștii din grupul E-an-na

Trupa E-an-na și-a început activitatea în 2014. Formația este originară din Sibiu și abordează un stil aparte, care îmbină o multitudine de influențe, de la folk metal la folclor și muzică lăutărească.

Grupul are în discografie un EP ("Jiana") și un album ("Nesfârșite"), remarcându-se în competiții precum Jaxx Rock Battle (Locul 2), Metal Storm Awards (Locul 3 cu piesa "Jiana") și Wacken Metal Battle International (Locul 2).

Din componența trupei fac parte: Andrei Oltean (voce, acordeon și alte instrumente tradiționale), Roxana Amărandi (voce, vioară), Ovidiu Ban (chitară), Andrei Piper (chitară), Dragoș Geomolean (bas), Paul Bucătaru (tobe), Ioana Popescu (clape).

Ce alte piese calificate în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 au multe vizualizări

Publicul va putea alege 5 piese din cele 45 calificate. Ele vor intra în cea de-a doua etapă a semifinalei, alături de cele 15 alese de juriu. Melodiile vor putea fi votate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România, în intervalul 9 februarie, ora 20.00 - 10 februarie, ora 20.00.

Până atunci, vă prezentăm primele 10 piese care au impresionat în primele 48 de ore de la publicare, potrivit vizualizărilor. Toate cele 45 de melodii sunt disponibile pe YouTube și pe site-ul dedicat competiției.

TOP 10 piese semifinaliste la Eurovision România 2022 (după numărul de vizualizări)

    1. E-an-na - "Malere"
    2. Miryam - "Top of the rainbow"
    3. Dora Gaitanovici - "Ana"
    4. Cream, Minodora şi Diana Bucşa - "România mea"
    5. ARIS - "Do Svidaniya"
    6. WRS - "Llamame"
    7. Cezar Ouatu - "For everyone"
    8. Eugenia Nicolae feat Cazanoi Brothers - "Doina"
    9. Gabriel Basco - "One night"
    10. Eliza G - "The other half of me"

Ascultă piesele din TOP 10 Eurovision România 2022 (după numărul de vizualizări)

Ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022. Etapa internațională a concursului are loc în perioada 10 - 14 mai 2022, la Torino, în Italia.

Comentează

pop, rock, world music

Dora Gaitanovici: "Energia și concentrarea pe scenă sunt pur și simplu parte din mine"

Dora Gaitanovici și trupa sa vor urca anul acesta pe scena festivalului Rocanotherworld, programat pentru 20-23 iunie la Iași. Artista ne-a povestit mai multe despre momentul muzical pe care îl pregătesc, universul concertistic văzut atât de pe scenă, cât și din fața ei, dar ne-a și introdus în povestea noului lor EP, "Pas cu Pas".

Publicat

pe

Trupa Dora Gaitanovici
Trupa Dora Gaitanovici │ FOTO: Vladimir Pogonariu

Dora Gaitanovici și colegii săi de trupă - Dani, Dante și Codruț - fac parte din lineup-ul ediției din acest an a festivalului Rocanotherworld. Evenimentul are loc la Iași și promite o experiență de neratat în rândul pasionaților de muzică și distracție.

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. După un episod devenit viral la DWMT și participarea la Eurovision, precum și lansarea unui album concept și turnee naționale, Dora Gaitanovici a reușit să impresioneze cu performance-uri electrizante la cele mai mari festivaluri din România, devenind conducătorii detașați ai noului val alternativ din țară. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Vocea captivantă a Dorei, virtuozitatea chitarei lui Dante, armoniile lui Dani și groove-ul lui Codruț, împreună cu producțiile complexe și energia transmisă în fiecare live definesc proiectul Dora Gaitanovici.

Muzicienii au pregătit un EP proaspăt, format din trei piese, ce se numește "Pas cu Pas". Materialul vorbește despre evoluție, perseverență, dezlegarea de conexiuni toxice și portretizarea unei noi viziuni despre muzică. Cele trei melodii au fost gândite să fie lansate individual, prima fiind "Pas cu pas", a doua "Micul prinț", ultima urmând să fie în curând prezentată publicului larg.

Citește interviul acordat de Dora Gaitanovici

InfoMusic: Planurile voastre muzicale din viitorul apropiat cuprind și o participare la Rocanotherworld. Cum vezi acest festival în imaginea de ansamblu a industriei muzicale și concertistice din România?

Dora Gaitanovici: E foarte fain că se întâmplă Roca. Credem că fiecare oraș mare ar trebui să aibă un festival cum se cuvine. Abia așteptăm să simțim energia locului.

InfoMusic: Cum te pregătești înaintea unui concert live și cum îți menții energia și concentrarea pe tot parcursul lui?

Dora Gaitanovici: Nu am niciun mod special prin care mă pregătesc de un concert, de multe ori îmi încălzesc vocea și cam atât. Pot să spun totuși că este foarte important să petrec niște timp în backstage cu toată lumea din trupă ca să creăm energia cu care mai apoi ne urcăm pe scenă. Un backstage funcțional, curat și intim ajută întotdeauna. Energia și concentrarea pe scenă sunt pur și simplu parte din mine. Asta am făcut și am visat să fac din ce în ce mai mult de când eram mică și nu am avut niciodată probleme legate de asta.

Dora Gaitanovici: La ce să se aștepte participanții Rocanotherworld 2024 de la show-ul vostru?

Dora Gaitanovici: Ar trebui să se aștepte la un show profesionist, unic, multă energie și rock'n'roll. Suntem într-o perioadă de ușoară reinventare, deci o să fie muzică nouă, ușor diferită de cea de până acum, din punctul nostru de vedere "evoluată". Abia așteptăm să ne întâlnim cu oamenii care vin la fest, suntem super bucuroși de invitație!

InfoMusic: Ce sfaturi ai pentru cei care vor să vă vadă live și cum îi încurajezi să se bucure de experiența concertului?

Dora Gaitanovici: Nu am neapărat niște sfaturi pentru oamenii din public, pot să le spun doar să se bucure de muzică și dacă nu au mai fost până acum la un concert de-al nostru, să vină cu toată încrederea!

InfoMusic: Ce interacțiune cu publicul sau cu un fan s-a făcut remarcată și îți amintești cu drag de ea?

Dora Gaitanovici: Momentele în care văd oameni din public cântând piesele cu noi sunt geniale! Nu pot alege un singur moment. Avem și un grup drag nouă, cu o mână de fani apropiați, care ne-au devenit într-un fel prieteni deja.

InfoMusic: Care a fost cel mai tare festival/concert la care ai participat ca spectator?

Dora Gaitanovici: Cel mai mare festival a fost EC, m-am distrat foarte mult, a fost o experiență cu adevărat frumoasă!

InfoMusic: Ați pregătit EP-ul "Pas cu Pas", un material despre care ați declarat că apare chiar la trecerea dintre perioada de încercare a trupei și clădirea proiectului în funcție de viziunea și dorințele voastre. Cum ai pornit în această călătorie muzicală și cum simți că ești acum, că s-a încheiat?

InfoMusic: Parcursul meu artistic și schimbările care vin la pachet sunt cât se poate de naturale. Întotdeauna am lăsat muzica să vină singură la mine, cel puțin așa se simte. Până acum nu am simțit că s-a încheiat vreo perioadă creativă din viața mea. Toate sunt parte din personalitatea mea artistică, fără un început și un sfârșit. Nu pot niciodată să explic de ce fac muzica pe care o fac, este pur și simplu parte din mine, așa cum sunt eu în acel moment din viață. Este rezultatul a tot ce mă înconjoară și al felului în care se leagă și se transformă în mintea mea.

InfoMusic: În perioada în care ai lucrat la album te-ai confruntat cu blocaje creative și cum le-ai depășit, în cazul în care au apărut?

Dora Gaitanovici: Din păcate nu știu să vorbesc despre blocajele creative. Probabil că tactica mea pentru a putea trece peste ele este să nu le recunosc și când simt că nu e momentul să lucrez la ceva, nu o fac.

InfoMusic: EP-ul "Pas cu Pas" beneficiază de un turneu de promovare, cu evenimente în mai multe orașe din țară. Cum arată playlist-ul tău când călătorești dintr-un oraș în altul?

Dora Gaitanovici: Playlistul care se ascultă în dubă atunci când călătorim este foarte eclectic. Se ascultă metal, pop, trap și multe altele. Ne distrăm cât de tare putem pe drum ca să putem să supraviețuim.

Citește în continuare

Albume noi

E-an-na a lansat EP-ul "Serată cu E-an-na" - AUDIO

Trupa E-an-na a lansat EP-ul "Serată cu E-an-na", inspirat din genuri muzicale diverse, de la tango, swing, la muzică lăutărească veche. Găsești în articol mai multe detalii despre acest material.

Publicat

pe

Trupa E-an-na
Trupa E-an-na

"Am vrut să creăm acest EP pentru că lumea a reacționat foarte bine la aceste piese în turneul nostru Serată cu E-an-na, lucru pentru care îi apreciem foarte mult, și atunci am simțit nevoia să le dăm ceva înapoi. EP-ul este scurt, format din 3 piese, din culturi foarte diferite, de la ceva inspirat din tango la swing și la muzică lăutărească veche. Îl văd ca un mini energizant la care dai play și când se termină deja ai o altă stare, te încarcă cu o energie și un chef de dans", a declarat Ovidiu "Cio" Ban, cofondatorul și chitaristul trupei.

Ultimele două concerte din turneul "Serată cu E-an-na" au loc săptămâna aceasta, la Iași, pe 12 aprilie, și Suceava, pe 13 aprilie. Ambele evenimente sunt aproape sold out.

Audio EP "Serată cu E-an-na":

Din 2015, E-an-na a cucerit scena metalului românesc, devenind rapid una dintre cele mai iubite trupe tinere. După doar doi ani de la debut, au reușit să reprezinte cu succes România la Wacken Metal Battle în 2017, ocupând locul 2.

În 2022, au obținut cele mai multe voturi la Eurovision România cu piesa "Malere", ce a stârnit rapid controverse și a ajuns devenit virală pe Spotify și Youtube. Cu cinci albume lansate în opt ani, sute de concerte susținute și o reputație pentru spectacole live complexe și pline de energie, E-an-na reușește mereu să cucerească inimile ascultătorilor săi.

E-an-na înseamnă Andrei "Solomonar" Oltean (voce, fluiere, cimpoi), Andrei Piper (chitară), Dragoș Geomolean (chitară bass), Ioana Popescu (clape), Ovidiu "Cio" Ban (chitară), Paul Cristian (tobe), Roxana Amarandi (voce, vioară).

Citește în continuare

Concerte & turnee

Asaf Avidan este cap de afiș la Rocanotherworld 2024; află ce artiști mai urcă pe scenă

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024 la Iași, și va reuni pe scenă un lineup internațional de excepție. Abonamentele sunt deja disponibile online. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Primii artiști confirmați la Rocanotherworld 2024

Asaf Avidan, om la lună, Robin and The Backstabbers, K not K și Dora Gaitanovici sunt primii artiști care își anunță prezența în fața publicului festivalier.

Orientat spre o carieră solo de mai bine de un deceniu, Asaf Avidan a fascinat publicul din întreaga lume printr-o abordare muzicală autentică, versuri emoționante și un timbru vocal emblematic. De-a lungul timpului, Avidan s-a aventurat în turnee mondiale extinse, continuând să scoată un număr impresionant de bijuterii muzicale. Într-un cadru solo intim, sub umbrela Ichnology Solo Tour, artistul poartă poveștile de pe cel mai recent album, "Anagnorisis", vechile sale hituri și talentul său multi-instrumental și va aduce pe scena festivalului ieșean un show fermecător.

Călătoria muzicală inițiată sub numele om la lună ne întoarce în primăvara anului 2018 spre proiectul de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite de Doru. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese. La patru ani de la înființare, om la lună a devenit una dintre cele mai populare și iubite trupe de rock alternativ / indie rock din România, cu numeroase concerte sold out și o comunitate de fani devotați în continuă expansiune. Așa cum se autodefinesc "Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, singurătate, bucurie, tristețe și regăsire" care continuă să seducă și să cucerească publicul din toată țara.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. "Vladivostok", mult-așteptatul epilog al trilogiei "Bacovia Overdrive" a fost lansat în noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București și a fost precedat de trei cântece: "Vladivostok 2" - cu un videoclip realizat de Barna Nemethi, "Tarantella (O casă, cândva)" - cu un videoclip gândit de Horia Cojan și "M E C A N I C Ă F I N Ă".

Unul dintre cele mai interesante exporturi muzicale din Europa de Est, duo-ul K not K (cunoscut inițial sub numele de Karpov not Kasparov) face muzică electronică optimistă inspirată de jocul de șah. În ultimii 8 ani, trupa a cântat în 38 din 44 de țări europene pe scene de club sau culturale, muzee, galerii de artă, dar și pentru festivaluri importante, împărțind scena cu nume sonore precum GusGus, Underworld, AltinGun, Poni Hoax și altele. K not K are în discografie LP-ul "Soundtrack for a Game of Chess", "The Vocal Edits", EP-ul "Memory". După un turneu european și național, duo-ul pregătește lansarea unui nou material discografic imprimat cu arome orientale.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Publicul i-a remarcat la Vocea României și la Eurovision, iar piesa "Ana" a stat 3 săptămâni pe locul 1 în Top 50 Viral Romania pe Spotify, lucru care le-a oferit o invitație specială pe main stage la Electric Castle. Pasiunea pentru muzică și forța interpretărilor i-au plasat pe tinerii artiști printre favoriții publicului iubitor de reprezentații live.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 160 lei (+comision) și 320 lei (+comision).
  • Studenții beneficiază de abonamente la un preț redus, iar copiii cu vârstele sub 12 ani au acces gratuit, însoțiți de un adult posesor de bilet.
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit, în baza completării formularului online.
Citește în continuare

Trending