Urmărește-ne în Social Media

Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers - Doina (Piesă calificată în semifinala Eurovision România 2022)

Eugenia Nicolae și Cazanoi Brothers, semifinaliști Eurovision România 2022, prezintă publicului videoclipul piesei "Doina", inspirat din estetica și tradițiile românești. Protagonistul clipului este Aris, tânăr dansator, care, la doar 11 ani, a ajuns până în finala emisiunii "Românii au talent".

Piesa "Doina" este compusă de către Eugenia Nicolae alături de Liviu Tănăsoiu, Anatolie Cazanoi și Cezar Cazanoi, videoclipul ce-l are protagonist pe Aris fiind regizat și produs de către Liviu Tănăsoiu.

Eugenia Nicolae: "Am vrut să punem toate elementele populare într-un cadru actual, combinând ritmuri fresh și influențe din muzica pop și rap"

"Din punctul meu de vedere, "Doina" este piesa românilor. Este îmbinarea perfectă a etosului românesc, a culturii și muzicii tradiționale. În același timp am vrut să punem toate elementele populare într-un cadru actual, combinând ritmuri fresh și influențe din muzica pop și rap. "Doina" este o antiteză, vorbește despre un cântec lent, melodios și încărcat de dor, în timp ce se aude ritmul energic, tribal. Cred că poporul nostru este ghidat de două mari stări: dorul și voia bună. Odată cu această piesă am legat din nou o colaborare cu Frații Cazanoi, cu care fac o echipă fantastică. Piesa este produsă în studioul Bad Sheep Entertainment de către Liviu Tănăsoiu cu care colaborez deja de ceva vreme.

Ne-am hotărât să înscriem piesa și în Selecția Națională Eurovision. Noi credem că este piesa potrivită pentru a reprezenta țara noastră: este în limba română, prezintă muzica românilor, vorbește despre doină - cuvânt inclus în patrimoniul UNESCO, are un ritm plin de energie și foarte ofertant pentru punerea în scenă a show-ului. Reacțiile publicului sunt foarte bune până acum și sperăm să vă placă și videoclipul piesei", a declarat Eugenia Nicolae.

Artista spune că a trăit câteva premiere la filmarea videoclipului: a călărit pentru prima dată, a filmat la -5 grade Celsius și i-a avut alături pe părinții si sora ei. La filmările videoclipului s-au alăturat și copiii cu care Eugenia lucrează și a căror voce se aude pe refrenul piesei. Copiii apar costumați în călușari, alături de Urșii de la Comănești, ghidați cu mare pricepere și dragoste de o familie frumoasă care păstrează nealterat dansul păgân al urșilor.

Despre Eugenia Nicolae

Eugenia Nicolae a ajuns cunoscută publicului datorită felului creativ prin care îmbină folclorul cu muzica pop. Artista își compune propriile piese, anul trecut lansând 6 piese, printre care "Inima n-o mai răbda", piesă cu care a cucerit inimile oamenilor, și piesa "Lie", alături de Puya. Artista pregătește noi compoziții orginale și pentru 2022.

În semifinala Eurovision România 2022 s-au calificat 46 de melodii, printre care și "Ana" (Dora Gaitanovici) și "Running in Circles" (Outflow). Găsiți lista completă a pieselor semifinaliste aici.

PUBLICITATE
Comentarii
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2