Urmărește-ne în Social Media

Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers - Doina (Piesă calificată în semifinala Eurovision România 2022)

Eugenia Nicolae și Cazanoi Brothers, semifinaliști Eurovision România 2022, prezintă publicului videoclipul piesei "Doina", inspirat din estetica și tradițiile românești. Protagonistul clipului este Aris, tânăr dansator, care, la doar 11 ani, a ajuns până în finala emisiunii "Românii au talent".

Piesa "Doina" este compusă de către Eugenia Nicolae alături de Liviu Tănăsoiu, Anatolie Cazanoi și Cezar Cazanoi, videoclipul ce-l are protagonist pe Aris fiind regizat și produs de către Liviu Tănăsoiu.

Eugenia Nicolae: "Am vrut să punem toate elementele populare într-un cadru actual, combinând ritmuri fresh și influențe din muzica pop și rap"

"Din punctul meu de vedere, "Doina" este piesa românilor. Este îmbinarea perfectă a etosului românesc, a culturii și muzicii tradiționale. În același timp am vrut să punem toate elementele populare într-un cadru actual, combinând ritmuri fresh și influențe din muzica pop și rap. "Doina" este o antiteză, vorbește despre un cântec lent, melodios și încărcat de dor, în timp ce se aude ritmul energic, tribal. Cred că poporul nostru este ghidat de două mari stări: dorul și voia bună. Odată cu această piesă am legat din nou o colaborare cu Frații Cazanoi, cu care fac o echipă fantastică. Piesa este produsă în studioul Bad Sheep Entertainment de către Liviu Tănăsoiu cu care colaborez deja de ceva vreme.

Ne-am hotărât să înscriem piesa și în Selecția Națională Eurovision. Noi credem că este piesa potrivită pentru a reprezenta țara noastră: este în limba română, prezintă muzica românilor, vorbește despre doină - cuvânt inclus în patrimoniul UNESCO, are un ritm plin de energie și foarte ofertant pentru punerea în scenă a show-ului. Reacțiile publicului sunt foarte bune până acum și sperăm să vă placă și videoclipul piesei", a declarat Eugenia Nicolae.

Artista spune că a trăit câteva premiere la filmarea videoclipului: a călărit pentru prima dată, a filmat la -5 grade Celsius și i-a avut alături pe părinții si sora ei. La filmările videoclipului s-au alăturat și copiii cu care Eugenia lucrează și a căror voce se aude pe refrenul piesei. Copiii apar costumați în călușari, alături de Urșii de la Comănești, ghidați cu mare pricepere și dragoste de o familie frumoasă care păstrează nealterat dansul păgân al urșilor.

Despre Eugenia Nicolae

Eugenia Nicolae a ajuns cunoscută publicului datorită felului creativ prin care îmbină folclorul cu muzica pop. Artista își compune propriile piese, anul trecut lansând 6 piese, printre care "Inima n-o mai răbda", piesă cu care a cucerit inimile oamenilor, și piesa "Lie", alături de Puya. Artista pregătește noi compoziții orginale și pentru 2022.

În semifinala Eurovision România 2022 s-au calificat 46 de melodii, printre care și "Ana" (Dora Gaitanovici) și "Running in Circles" (Outflow). Găsiți lista completă a pieselor semifinaliste aici.

PUBLICITATE
Comentarii

Emisiuni radio-tv

O piesă din semifinala Eurovision România 2022 e în YouTube Trending; Ce alte melodii au strâns vizualizări - TOP 10

Melodiile din semifinala Eurovision România 2022 au fost publicate în versiune live. Dintre cele 46 de piese calificate, una a reușit să intre în YouTube Trending, fiind urmată de alte câteva melodii ce s-au detașat ca număr de vizualizări. Într-un top 10 al pieselor care au trezit interes intră atât piese dansante, cât și balade.

Publicat

pe

E-an-na - Malere (Eurovision România 2022 – video | voce live)
E-an-na - Malere (Eurovision România 2022 – video | voce live) │ FOTO: Captură YouTube

Chiar dacă rezultatele României la Eurovision au fost slabe în ultimii ani, publicul continuă să fie atras de această competiție. Una dintre melodiile semifinaliste se află astăzi pe locul 22 în YouTube Trending, reușind performanța aceasta la doar două zile de la publicare. Semifinala Selecției Naționale se apropie, pe 12 februarie urmând să aibă loc primul show live, transmis de TVR.

La ora actuală, din cele 46 de melodii semifinaliste au mai rămas 45 în concurs, Barbara Tesija anunțând pe 5 februarie că se retrage. Până pe 12 februarie vor mai rămâne doar 20 de piese, 5 urmând să fie alese de public și 15 de către juriul de specialitate.

"Malere", piesa din semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 care a intrat în YouTube Trending

Piesa "Malere", a grupului E-an-na, s-a detașat vizibil de restul melodiilor calificate, reușind să ajungă la peste 74,000 de vizualizări cu vesiunea live a piesei, publicată de TVR pe 5 februarie. Clipul este, de, asemenea, în YouTube Trending.

Melodia este compusă de Andrei Oltean, vocalistul formației, care cântă totodată la acordeon, dar și la alte instrumente tradiționale. El semnează și versurile, alături de Ovidiu Ban, chitaristul trupei.

Cine sunt artiștii din grupul E-an-na

Trupa E-an-na și-a început activitatea în 2014. Formația este originară din Sibiu și abordează un stil aparte, care îmbină o multitudine de influențe, de la folk metal la folclor și muzică lăutărească.

Grupul are în discografie un EP ("Jiana") și un album ("Nesfârșite"), remarcându-se în competiții precum Jaxx Rock Battle (Locul 2), Metal Storm Awards (Locul 3 cu piesa "Jiana") și Wacken Metal Battle International (Locul 2).

Din componența trupei fac parte: Andrei Oltean (voce, acordeon și alte instrumente tradiționale), Roxana Amărandi (voce, vioară), Ovidiu Ban (chitară), Andrei Piper (chitară), Dragoș Geomolean (bas), Paul Bucătaru (tobe), Ioana Popescu (clape).

Ce alte piese calificate în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 au multe vizualizări

Publicul va putea alege 5 piese din cele 45 calificate. Ele vor intra în cea de-a doua etapă a semifinalei, alături de cele 15 alese de juriu. Melodiile vor putea fi votate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România, în intervalul 9 februarie, ora 20.00 - 10 februarie, ora 20.00.

Până atunci, vă prezentăm primele 10 piese care au impresionat în primele 48 de ore de la publicare, potrivit vizualizărilor. Toate cele 45 de melodii sunt disponibile pe YouTube și pe site-ul dedicat competiției.

TOP 10 piese semifinaliste la Eurovision România 2022 (după numărul de vizualizări)

  1. E-an-na - "Malere"
  2. Miryam - "Top of the rainbow"
  3. Dora Gaitanovici - "Ana"
  4. Cream, Minodora şi Diana Bucşa - "România mea"
  5. ARIS - "Do Svidaniya"
  6. WRS - "Llamame"
  7. Cezar Ouatu - "For everyone"
  8. Eugenia Nicolae feat Cazanoi Brothers - "Doina"
  9. Gabriel Basco - "One night"
  10. Eliza G - "The other half of me"

Ascultă piesele din TOP 10 Eurovision România 2022 (după numărul de vizualizări)

Ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022. Etapa internațională a concursului are loc în perioada 10 - 14 mai 2022, la Torino, în Italia.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5