Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Mahmood & Blanco reprezintă Italia la Eurovision 2022 cu piesa "Brividi" - VIDEO

Mahmood & Blanco au câștigat cea de-a 72-a ediție a festivalului Sanremo și vor reprezenta Italia la Eurovision 2022. În finala festivalului au intrat 25 de artiști, printre participanți numărându-se și Gianni Morandi.

Publicat

pe

Mahmood & Blanco cu trofeul Sanremo 2022
Mahmood & Blanco cu trofeul Sanremo 2022 │ FOTO: RAI

Italia și-a desemnat reprezentantul la Eurovision 2022. Mahmood & Blanco au convins atât juriul, cât și publicul, cu piesa "Brividi", compusă de Alessandro Mahmoud, Riccardo Fabbriconi și Michele Zocca. Conform tradiției, câștigătorul festivalului Sanremo are oportunitatea de a intra direct în finala Eurovision, Italia numărându-se printre cele 5 țări care finanțează competiția (The Big Five).

Câștigătorii Sanremo 2022 au concurat în finală cu alți 24 de artiști, printre care s-a numărat și reputatul artist și actor Gianni Morandi. Acesta a participat cu piesa "Apri tutte le porte" și s-a plasat pe poziția a treia, locul doi fiind ocupat de Elisa, o artistă cu o carieră impresionantă, care în 2012 colabora cu Ennio Morricone pentru piesa "Ancora qui", inclusă pe coloana sonoră a filmului premiat cu Oscar "Django Unchained".

Top 3 - Clasamentul Sanremo 2022:

  1. Mahmood & Blanco – "Brividi" - Locul 1
  2. Elisa – "O forse sei tu" -  Locul 2
  3. Gianni Morandi – "Apri tutte le porte" - Locul 3

În ciuda acestei competiții acerbe, piesa "Brividi" s-a detașat de celelalte melodii finaliste, devenind un hit de proporții. În Italia, piesa a stabilit un nou record de stream-uri pe Spotify pe durata a 24 de ore, plasându-se pe prima poziție în topul FIMI (Federazione Industria Musicale Italiana) și Euro Digital Song Sales (Billboard).

Cine sunt Mahmood & Blanco

Mahmood este un artist și compozitor în vârstă de 29 de ani, cunoscut deja publicului Eurovision. În 2019 a reprezentat Italia cu piesa "Soldi", ce a devenit hit atât pe plan local, cât și în Grecia, Israel și Lituania. "Soldi" s-a plasat pe poziția a doua în topul final al Eurovision, cu 472 de puncte.

Blanco este un rapper și cântăreț italian în vârstă de 18 ani. În septembrie 2021 și-a lansat albumul de debut, "Blu", care a urcat pe prima poziție în topul FIMI. Albumul a fost deja certificat de trei ori cu platină. Hitul care l-a făcut cunoscut în Italia este "Mi fai impazzire".

VIDEO LIVE la Sanremo 2022: Mahmood & Blanco - "Brividi"

VIDEOCLIP: Mahmood, BLANCO - "Brividi"

41 de țări participă la Eurovision 2022, doar nouă dintre ele alegându-și până acum reprezentantul: Albania, Bulgaria, Cehia, Irlanda, Israel, Italia, Moldova, Macedonia de Nord și Spania. România își va alege piesa pentru Eurovision pe 5 martie, când va avea loc Finala Selecției Naționale.

Câștigătorea ediției trecute a Eurovision a fost trupa Maneskin. Italia va găzdui, astfel, concursul de anul acesta. Semifinalele au loc pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai.

Comentează

Trending