Urmărește-ne în Social Media

pop

Eliza G, semifinalistă a Selecției Naționale Eurovision 2022: "Sper să pot da înapoi României toată dragostea pe care am primit-o"

Elisa Gaiotto, cunoscută drept Eliza G, a fost atrasă de România cu mulți ani înainte de a ajunge să câștige trofeul festivalului Cerbul de Aur în 2019. Se poate să fi fost destinul cel care a adus-o în țara noastră, tot el ghidând-o acum către Eurovision. Calificată în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022, Eliza ne-a mărturisit că a fost primită mereu cu multă căldură în țara noastră și că ar fi un vis împlinit să poată reprezenta România în acest concurs. Artista de origine italiană ne-a dezvăluit, de asemenea, ce părere are despre câștigătorii ediției trecute a Eurovision, Maneskin, vorbindu-ne, desigur, și despre "The other half of me", piesa ei din concursul de anul acesta.

Publicat

pe

Eliza G
Eliza G │ FOTO: Eliza G

Bună, Eliza! Ultima oară când am vorbit, tocmai câștigasei Cerbul de Aur. Ne-ai spus atunci că ai fost atrasă de istoria și mitologia țării noastre după ce ai citit romanul lui Bram Stocker, "Dracula", iar asta se întâmpla cu mulți ani înainte de a ajunge în România. Ai putea avea, oare, vreo conexiune aparte cu țara noastră, care te aduce înapoi atunci când e momentul potrivit ?

S-ar putea să existe! (spune Eliza, zâmbind) E ca și cum între mine și România ar exista un fel de legătură care mă readuce aici de fiecare dată când am nevoie de energie pozitivă. Iar după acești ultimi doi ani, chiar am nevoie de această energie! Sper să putem continua "relația" aceasta cât mai mult timp posibil și să trăim noi aventuri împreună!

Când ai luat decizia de a te înscrie în Selecția Națională a României pentru Eurovision? Ai luat acest lucru în considerare înainte de a izbucni pandemia, sau a fost o hotărâre luată recent?

În perioada pandemiei a fost dificil să mă gândesc la orice.

Planificarea a devenit imposibilă în ultimii doi ani, toți artiștii au trebuit să-și amâne proiectele și visurile și încă încercăm să ne dăm seama ce se va întâmpla mâine. Sincer vorbind, e foarte dificil. Așa că Selecția Națională este o gură de aer proaspăt în mijlocul acestei perioade confuze și sunt foarte fericită să încep această nouă călătorie.

Lucrurile s-au derulat foarte rapid pentru mine, după Cerbul de Aur, iar într-o clipită am intrat cu toții în izolare, pentru luni la rând, așa că Eurovision-ul e o adevărată binecuvântare!

Ce-i trebuie unei piese pentru a captiva publicul într-o competiție precum Eurovision?

Am urmărit concursul de-a lungul anilor și, în opinia mea, toate prestațiile care au avut succes au câteva lucruri în comun: emoția, trăirea, sinceritatea, autenticitatea. Cred că atunci când ești sincer pe scenă, când cânți din toată inima și oferi emoție publicului, cei care te ascultă simt asta și te sprijină necondiționat. Sinceritatea și emoția, acestea sunt elementele cheie pentru mine.

Te-ai calificat în semifinala Selecției Naționale cu piesa "The other half of me". Cine a compus această piesă și care este mesajul pe care îți dorești să-l transmiți?

Cei care au scris piesa sunt compozitori de top, de la Giuseppe Anastasi (care a câștigat festivalul Sanremo cu piesa "Controvento", în interpretarea Arisei), la Valerio Carboni, care a compus piese pentru mulți artiști italieni de succes, Mike Connaris, un cunoscut producător și compozitor londonez, și eu.

["The other half of me"] este o piesă pe care o iubesc și o simt pe deplin, e ca senzația pe care o ai atunci când o rochie îți vine perfect. Sunt absolut captivată de linia sa melodică și de versuri, care au o semnificație importantă pentru mine: uneori lucrurile nu merg așa cum ți-ai dori, iar asta e ok. Acceptă ceea ce va fi și ce ar fi putut fi fără regrete.

Identificarea și recunoașterea unei greșeli, a unei probleme este primul pas către remedierea situației, atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău. Învață să înțelegi importanța celor dragi în viața ta înainte de a-i pierde. Prea des ajungem să realizăm impactul lor asupra noastră atunci când deja i-am pierdut.

Care crezi că este punctul tău forte în această competiție?

Am foarte multă experiență, am avut multe proiecte în multe țări, dar nu cred că ăsta e atuul meu. Mereu am spus că un artist poate avea impact doar atunci când este sincer cu el/ea însuși/însăși și atunci când e sincer cu publicul, iar eu după asta mă ghidez.

Poți să ai orice artificiu cu tine pe scenă, dar nu există nicio rochie, nicio coregrafie, niciun dansator și niciun joc de lumini care să te poată ajuta, dacă nu simți piesa, dacă nu o trăiești, și, cel mai important, dacă nu le oferi celor din public sufletul și inima ta.

Sper să pot face oamenii să simtă ceea ce simt eu atunci când sunt pe scenă!

Aceasta este cea de-a 66-a ediție Eurovision iar oamenii continuă, an de an, să asculte cu entuziasm piesele pe care fiecare țară le alege. De ce crezi că acest concurs este încă atât de relevant și de popular, după toți acești ani?

Pentru că, în opinia mea, Eurovisionul este sinonim cu libertatea, în ce privește muzica, genurile și stilurile abordate. Sunt atât de multe țări în competiție, însă nu se creează senzația că ar fi un concurs, e mai curând o mare sărbătoare a artei în toate formele sale! Cu toții suntem nerăbdători și entuziasmați să vedem ce show a pregătit o anume țară, ce artiști și ce piese vor ajunge în preferințele publicului, ce se va întâmpla atunci când se vor acorda punctele. Aceasta este formula câștigătoare pentru Eurovision!

Ediția de anul trecut a concursului a adus trofeul acasă, în Italia. Cum ți s-a părut momentul celor de la Maneskin? Ai fost mândră de ei?

Sigur că sunt mândră de ei! Atât de tineri și atât de determinați încă de la început!

Dintr-o anumită perspectivă, [Maneskin] au schimbat "regulile" jocului, au fost explozivi pe scenă având o prestație spectaculoasă. La asta m-am referit atunci când am spus că trebuie să fii tu însuți pe scenă și să fii sincer cu publicul - ei așa s-au prezentat, atât pe scenă, cât și în afara ei.

Care este piesa câștigătoare preferată de la Eurovision?

"Amar Pelos Dois", a lui Salvador Sobral, o piesă de dragoste clasică, fără îndoială una dintre preferatele mele.

Romania nu a câștigat niciodată acest concurs, dar ți-a plăcut vreo piesă anume cu care noi am participat la Eurovision? Fără a ține cont de locul obținut în clasament. 

Piesa mea favorită, dintre cele cu care România a participat la Eurovision, este "Playing With Fire", cântată de Paula Seling și Ovi - au o chimie foarte bună pe scenă, un sound internațional și amândoi sunt performeri extraordinari!

Anul trecut, ABBA, trupa care a câștigat prima ediție Eurovision, a lansat un nou album. Ai ascultat noile piese? Ce părere ai despre această revenire?

ABBA va rămâne mereu ABBA, o legendă a muzicii! Și când vorbești despre legende, o revenire după o pauză lungă e întotdeauna riscantă. E interesant cum au îmbinat sound-ul lor clasic cu noile tehnologii fără a-și pierde amprenta stilistică. Personal, prefer piesele lor clasice, acele melodii, acele "arome"...e imposibil să vii cu ceva nou care să fie la fel de reușit, acele melodii au fost capodopere!

Ce artist sau trupă, care nu a mai lansat de mult muzică nouă, ți-ai dori să revină?

Asta e o întrebare dificilă!! Ei bine, problema este că....toate trupele și artiștii care îmi vin în minte acum și pe care mi-aș dori să le aud cântând din nou nu mai sunt printre noi. Mă refer la minunata Amy Winehouse, la George Michael, la Linkin Park (la Chester)... Sunt o fată care a copilărit în anii '90!

Ce ar însemna pentru tine să câștigi Eurovisionul pentru România?

Acesta este un vis!

Mereu am visat să particip la Eurovision, e ceva ce mi-am dorit dintotdeauna, iar șansa de a reprezenta România e un privilegiu.

România mi-a oferit atât de mult în acești ultimi ani, am fost primită ca în sânul unei familii, am o mulțime de prieteni aici, sunt respectată ca artist, iar asta înseamnă foarte mult pentru mine. Sper să pot da înapoi României toată dragostea pe care am primit-o până acum și m-aș simți extrem de recunoscătoare și onorată să o pot reprezenta la Eurovision.

Eliza G, semifinalist in the Eurovision National Selection 2022: "I really hope I can give back to Romania all the love I received"

(ENGLISH VERSION)

Elisa Gaiotto, known as Eliza G, was drawn to Romania many years before she won the trophy at Cerbul de Aur 2019. It may have been the destiny that brought her to our country, now also guiding her to Eurovision. Qualified in the semifinal of the Eurovision National Selection 2022, Eliza confessed to us that she was always warmly received in our country and that it would be a dream come true to be able to represent Romania in this competition. The Italian artist revealed her opinion about the winners of the last edition of Eurovision, Maneskin, giving us details about her song from this year's contest, "The other half of me".

Hi, Eliza! Last time we spoke you had just won Cerbul de Aur. You told us then that you felt intrigued by our country's history and mythology after you read Bram Stoker's novel, "Dracula", and this happened years before visiting Romania. Could there be a connection with our country that, when the time is right, calls you back?

It could be! (she says smiling) I mean, it's like me and Romania have some kind of bound that takes me back here anytime I need good vibes! And after these last two years, I honestly needed! I hope we will be able to continue our "relationship" as long as possible, with new adventures together!

When did you decide to enter The National Selection in Romania for Eurovision? Was this something you considered before the pandemic happened or did you think about it recently?

In times of pandemic it was difficult to think about anything.

Planning has been impossible for two years in a row, all artists had to put away their projects and dreams and we are still trying to figure out what's happening tomorrow. Honestly, it is really hard. So, the National Selection is a breath of fresh air in the middle of all this confusion and I am so very happy to take part in this new journey!

Things happened fast after Cerbul de Aur for me and in the blink of an eye we were all stuck at home in lockdown for months so, Eurovision is truly a blessing!

What do you think makes a song connect with the audience in a competition like Eurovision?

I have seen the evolution through the years and in my opinion, all the successful performances have a few things in common: emotions, feeling, truth, authenticity. I think that when you're singing the truth on stage, when you're singing your heart out and give it to the hands of your audience, they can feel it and support you no mater what. Being truthful and emotional, that's the key for me.

You qualified in the semifinals of The National Selection with "The other half of me". Who wrote this song and what is the message you are trying to convey?

The authors are all top liners, from Giuseppe Anastasi (who also is a Sanremo winner with Arisa's song "Controvento"), Valerio Carboni, who wrote for many of the most successful Italian artists, Mike Connaris, well-known Londoner producer and songwriter, and me.

["The other half of me"] is a song that I really love and feel, like wearing a dress that perfectly fits on you. I'm in love with its melody and its lyric that means a lot to me: sometimes things don’t go the way you planned and that’s ok. Accept what’s coming and what would have been without regrets.

Recognizing and admitting a mistake, a problem, a mess you made it’s the first step to make things better, for you and for those surrounding you. Learn to understand the value of your loved ones before you’re losing them. We are too often used to learn their impact on our lives once we’ve already lost them.

What do you think is your strong point in this competition?

I have a lot of experience, I made a lot of things in different countries, but I think that's not the point. I always use to say that an artist can make the difference only being true to himself/herself and speaking the truth to the audience, and I am like this.

You can have whatever you want on stage with you, but there's no dress, no choreography, no dancers, no lights that can help you, if you're not into your song, your emotions, feelings and most important, if you're not giving your soul and your heart to your listeners.

I hope I can make the people feel what I am feeling while I am on stage!

This is the 66th edition of Eurovision and people keep getting excited every year to hear the songs each country chooses. Why do you think this contest is as relevant and popular as it is, after all these years?

Because, in my opinion, Eurovision is synonymous with freedom in terms of music, genres, styles. There are so many countries competing, but it doesn't seem to be a competition, it's more like a huge celebration of art in all of its forms! Everyone is thrilled and excited to see what this or that country is going to put on stage, which artists or songs will be the favorite ones, how is going to happen with the points given and taken! That's the winning formula of Eurovision!

Last year's edition brought the trophy home, to Italy. What did you think about Maneskin's performance? Were you proud of them?

Of course I am proud of them! So young and so determined since the beginning!

In some kind of way, [Maneskin] changed the "rules" of the game, they rocked on stage doing a spectacular show! That's what I meant saying that you have to be you on stage and speak the truth to your audience, they absolutely were, on stage and out of it!

Who is your ultimate favorite winner of the Eurovision Song Contest?

"Amar Pelos Dois" by Salvador Sobral, a timeless love song, definitely one of my favorites!

Romania has never won this contest, but do you have a favorite Romanian Eurovision song? Regardless of the final ranking.

My favorite song from Romania is "Playing With Fire", by Paula Seling and Ovi, so much chemistry on stage, international sound and both such amazing performers!

Last year, ABBA, the band who won the first Eurovision edition, came back with a new album. Did you get the chance to hear the new songs? What do you think about this comeback?

Abba are always Abba, a music legend! As all music legends, a comeback after all of these years is always risky. It's interesting how they combined their classic sound with new technologies without losing their characteristic signature! I personally prefer their classics, those melodies, those "flavours"... it's impossible to give birth to something new like those they did, they were absolute masterpieces!

From what band or artist, who hasn't made music for a long tme, would you like to hear new songs?

That's a difficult question!!! Well, the problem is... all bands and artists that are coming to my mind right now and I'd love so much to hear something new from them are not on this earth anymore! I mean, my beloved Amy Winehouse, George Michael or Linkin Park (Chester of course)... I am a girl from the '90s! :-)

What would it mean to you to win Eurovision for Romania?

That's a dream!

I always dreamt about Eurovision, this is something I always wanted to do and having this chance with Romania is a privilege.

Romania gave me so much in the last years, I have been welcomed as part of the family, I have a lot of friends over there, it respects me as an artist and that means so much to me. I really hope I can give back to Romania all the love I received until now and I would be deeply grateful and honored to represent it.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Laura Bretan și invitații Nick Casciaro și Eliza G concertează în aprilie 2022 la Sala Palatului

Laura Bretan va susține în aprilie 2022 cel de-al doilea concert la Sala Palatului, în calitate de protagonistă a spectacolului. În cadrul evenimentului, Laura îi va avea drept invitați pe Nick Casciaro, câștigător al X Factor 2021, și pe Eliza G, câștigătoarea trofeului Cerbul de Aur 2019. Laura Bretan va sărbători, în cadrul acestui concert, împlinirea vârstei de 20 de ani.

Publicat

pe

Laura Bretan și prietenii la Sala Palatului pe 5 decembrie 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Laura Bretan își va sărbători ziua de naștere alături de public. Pe 10 aprilie 2022, tânăra soprană va concerta din nou la Sala Palatului, evenimentul marcând împlinirea vârstei de 20 de ani.

Nick Casciaro, câștigător al X Factor 2021, și Eliza G, câștigătoarea trofeului Cerbul de Aur 2019 și semifinalistă a Selecției Naționale Eurovision 2022, sunt invitații Laurei în concertul aniversar de pe 10 aprilie. Ambii artiști vor susține scurte recitaluri proprii și vor cânta în duet cu Laura. Acompaniamentul va fi sustinut de un grup de muzicieni desavarsiti – Orchestra Filarmonicii “Ion Dumitrescu” din Ramnicu Valcea, condusă de dirijor Tiberiu Dragoș Oprea.

Prețuri bilete la concertul Laura Bretan 20, de pe 10 aprilie 2022:

 • Biletele au prețuri cuprinse între 100 (categoria a II-a) și 200 de lei (VIP) și pot fi achiziționate online. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Laura Bretan este o soprană de renume internațional, finalistă a emisiunii concurs "America's Got Talent" în 2016 și câștigătoarea "Românii au Talent", în același an. De la arii de operă cunoscute la balade clasice, interpretările Laurei captivează publicul, impresionând prin emoția transmisă.

De-a lungul timpului, Laura a colaborat live cu artişti precum David Foster, Il Volo, Ethan Bortnick, Matteo Bocelli, Victor Micaleff, Trisha Yearwood, Toto Cutugno, Ricchi e Poveri și Michael Bolton. Laura este implicată şi în foarte multe acţiuni sociale, având la activ o bogată activitate de binefacere şi filantropie (Gala "Gateway" for Cancer Research, gala "The Happy Hearts Foundation", gala "The Parachute" din Toronto, Canada, evenimentul The Shrine Hospital, organizat de Arts4kids, gala aniversară "Project Harmony" la Opera Omaha etc.

Accesul la concert:

Date fiind noile reglementări în vigoare, accesul spectatorilor se va face cu biletul valabil și cu prezentarea Certificatului Verde, respectiv a unuia dintre următoarele documente:

 • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare);
 • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
 • rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore;
Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Eurovision Romania 2022: Cine sunt cei 20 de semifinaliști aleși de public și juriu

Publicul și juriul au ales cele 20 de piese pentru cea de-a doua etapă a semifinalei Eurovision România 2022. Show-ul live în cadrul căruia vor fi selectați finaliștii va avea loc pe 12 februarie și va fi difuzat de TVR.

Publicat

pe

Artiștii calificați în semifinala Eurovision România 2022
Artiștii calificați în semifinala Eurovision România 2022 │ FOTO: Colaj

Selecția Națională pentru Eurovision 2022 a ajuns în cea de-a doua etapă a semifinalei. Din cei 44 de concurenți rămași în competiție, după retragerea lui FABI și a Barbarei Tesija, au fost aleși 20 pentru show-ul live ce va avea loc sâmbătă, 12 februarie, de la ora 21.00.

Așa cum era menționat în regulament, 15 piese au fost alese de juriu, iar 5 de către public. Fanii Eurovision și-au putut susține favoriții votând pe Facebook, în intervalul  9 februarie, ora 20.00 - 10 februarie, ora 20.00. Potrivit organizatorilor Selecției, în jur de 50,000 de persoane și-au exprimat opțiunea, la final, rezultatul votului arătând astfel:

Topul pieselor din Selecția Națională conform voturilor acordate de fani:

 • E-an-na - Malere / 10124
 • Dora Gaitanovici - Ana / 3218 (votată și de juriu)
 • VIZI - Sparrow / 2753
 • Oana Tăbultoc - Utopia / 2629
 • Mălina - Prisoner / 2336
 • Gabriel Basco - One night / 2140 (votat și de juriu)
 • Andra Oproiu - Younique / 1860
 • Andrei Petruş - Take me / 1650
 • Cream, Minodora şi Diana Bucşă - România mea / 1497
 • Outflow - Running in Circles / 1430
 • Aldo Blaga - Embers / 1423
 • Dan Helciug - 241 / 1271
 • Aris - Do Svidaniya / 1110
 • VANU - Never give up / 1084
 • Eugenia Nicolae feat Cazanoi Brothers - Doina / 1042
 • Alina Amon - Without you / 985
 • Romeo Zaharia - Until the fight is over / 915
 • Miryam - Top of the rainbow / 902
 • Roberta-Maria Popa - Indigo / 896
 • Alexa - Hoodies and Cold Nights / 863
 • WRS - Llamame / 842
 • Stelian - Remember / 839
 • Cezar Ouatu - For everyone / 598
 • Carmen Trandafir - Măşti / 588
 • Eliza G - The other half of me / 566
 • MØISE - Guilty / 537
 • Leyah - I'll be fine / 534
 • Andrea Stocchino - Avere paura / 502
 • Letiţia Moisescu - Mirunica / 500
 • Giulia-Georgia - Find your way / 457
 • Alex Parker feat. Bastien - All this love / 453
 • Bogdan Dumitraş - Sign / 444
 • Forţele de muncă - Hai afară, frate! / 420
 • Sophia - Beautiful lies / 410
 • Ana - Youngster / 380
 • Othello - You're worthy / 329
 • Olivia Miheţ - Fragile / 274
 • Ayona - Let me come to you / 254
 • Jessie - Regret / 251
 • Petra - Ireligios / 218
 • Kyrie Mendél - Hurricane / 148
 • Ciro De Luca - Imperdonabile / 147
 • Seeya - Save me / 71
 • Ivel - Neverending / 25
 • FABI - That way / 4

Cele 5 piese din Selecția Națională calificate prin votul publicului

E-an-na, trupa care a intrat și în YouTube Trending, a obținut, de departe, cele mai multe voturi pentru "Malere". Ea s-a calificat grație susținerii publicului. Următoarele în top 5 sunt melodiile interpretate de Vizi, Oana Tăbultoc, Mălina și Andra Oproiu. Motivul pentru care Dora Gaitanovici și Gabril Basco nu apar în topul publicului se datorează faptului că cei doi artiști fuseseră deja selectați de juriu. Conform regulamentului Selecției Naționale, în situaţia în care între piesele calificate prin votul publicului se află piese calificate în urma deciziei juriului de specialiști, clasamentul se modifică până când piesele muzicale nu coincid/nu se suprapun.

Semifinaliștii publicului la Eurovision România 2022:

 1. E-an-na cu Malere
 2. VIZI cu Sparrow
 3. Oana Tăbultoc cu Utopia
 4. Mălina cu Prisoner
 5. Andra Oproiu cu Younique

Lista celor 20 de artiști/piese calificate în a doua etapă a semifinalei Eurovision România 2022 (în ordine alfabetică):

Celor 5 piese alese de public li se adaugă cele 15 alese de juriu. Mai jos găsiți lista completă a celor 20 de piese calificate în a doua etapă a semifinalei Eurovision România 2022.

Nume, prenume artist / Titlul piesei calificate:

 1. Aldo Blaga - Embers
 2. Alex Parker & Bastien - All this love
 3. Andra Oproiu - Younique (votul publicului)
 4. Andrei Petruş - Take me
 5. ARIS - Do Svidaniya
 6. Cezar Ouatu - For everyone
 7. Cream, Minodora, Diana - România mea
 8. Dora Gaitanovici - Ana
 9. E-an-na - Malere (votul publicului)
 10. Eliza G - The other half of me
 11. Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers - Doina
 12. Gabriel Basco - One night
 13. Kyrie Mendél - Hurricane
 14. Mălina - Prisoner (votul publicului)
 15. MOISE - Guilty
 16. Oana Tăbultoc - Utopia (votul publicului)
 17. Petra - Ireligios
 18. VANU - Never give up
 19. Vizi Imre - Sparrow (votul publicului)
 20. WRS - Llamame

Primul show live Eurovision România 2022

Semifinala Selecției Naționale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi pe TVR+, de la ora 21.00. Anca Mazilu și Bogdan Stănescu vor fi gazdele show-ului, iar Ilinca Băcilă, reprezentanta României la Esc 2017, va fi alături de concurenți și va transmite emoțiile din Camera Verde.

În cadrul show-ului de pe 12 februarie, juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru Marea Finală. Ultimul act al Selecției Naționale va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în concursul internațional Eurovision.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

O piesă din semifinala Eurovision România 2022 e în YouTube Trending; Ce alte melodii au strâns vizualizări - TOP 10

Melodiile din semifinala Eurovision România 2022 au fost publicate în versiune live. Dintre cele 46 de piese calificate, una a reușit să intre în YouTube Trending, fiind urmată de alte câteva melodii ce s-au detașat ca număr de vizualizări. Într-un top 10 al pieselor care au trezit interes intră atât piese dansante, cât și balade.

Publicat

pe

E-an-na - Malere (Eurovision România 2022 – video | voce live)
E-an-na - Malere (Eurovision România 2022 – video | voce live) │ FOTO: Captură YouTube

Chiar dacă rezultatele României la Eurovision au fost slabe în ultimii ani, publicul continuă să fie atras de această competiție. Una dintre melodiile semifinaliste se află astăzi pe locul 22 în YouTube Trending, reușind performanța aceasta la doar două zile de la publicare. Semifinala Selecției Naționale se apropie, pe 12 februarie urmând să aibă loc primul show live, transmis de TVR.

La ora actuală, din cele 46 de melodii semifinaliste au mai rămas 45 în concurs, Barbara Tesija anunțând pe 5 februarie că se retrage. Până pe 12 februarie vor mai rămâne doar 20 de piese, 5 urmând să fie alese de public și 15 de către juriul de specialitate.

"Malere", piesa din semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 care a intrat în YouTube Trending

Piesa "Malere", a grupului E-an-na, s-a detașat vizibil de restul melodiilor calificate, reușind să ajungă la peste 74,000 de vizualizări cu vesiunea live a piesei, publicată de TVR pe 5 februarie. Clipul este, de, asemenea, în YouTube Trending.

Melodia este compusă de Andrei Oltean, vocalistul formației, care cântă totodată la acordeon, dar și la alte instrumente tradiționale. El semnează și versurile, alături de Ovidiu Ban, chitaristul trupei.

Cine sunt artiștii din grupul E-an-na

Trupa E-an-na și-a început activitatea în 2014. Formația este originară din Sibiu și abordează un stil aparte, care îmbină o multitudine de influențe, de la folk metal la folclor și muzică lăutărească.

Grupul are în discografie un EP ("Jiana") și un album ("Nesfârșite"), remarcându-se în competiții precum Jaxx Rock Battle (Locul 2), Metal Storm Awards (Locul 3 cu piesa "Jiana") și Wacken Metal Battle International (Locul 2).

Din componența trupei fac parte: Andrei Oltean (voce, acordeon și alte instrumente tradiționale), Roxana Amărandi (voce, vioară), Ovidiu Ban (chitară), Andrei Piper (chitară), Dragoș Geomolean (bas), Paul Bucătaru (tobe), Ioana Popescu (clape).

Ce alte piese calificate în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 au multe vizualizări

Publicul va putea alege 5 piese din cele 45 calificate. Ele vor intra în cea de-a doua etapă a semifinalei, alături de cele 15 alese de juriu. Melodiile vor putea fi votate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România, în intervalul 9 februarie, ora 20.00 - 10 februarie, ora 20.00.

Până atunci, vă prezentăm primele 10 piese care au impresionat în primele 48 de ore de la publicare, potrivit vizualizărilor. Toate cele 45 de melodii sunt disponibile pe YouTube și pe site-ul dedicat competiției.

TOP 10 piese semifinaliste la Eurovision România 2022 (după numărul de vizualizări)

  1. E-an-na - "Malere"
  2. Miryam - "Top of the rainbow"
  3. Dora Gaitanovici - "Ana"
  4. Cream, Minodora şi Diana Bucşa - "România mea"
  5. ARIS - "Do Svidaniya"
  6. WRS - "Llamame"
  7. Cezar Ouatu - "For everyone"
  8. Eugenia Nicolae feat Cazanoi Brothers - "Doina"
  9. Gabriel Basco - "One night"
  10. Eliza G - "The other half of me"

Ascultă piesele din TOP 10 Eurovision România 2022 (după numărul de vizualizări)

Ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022. Etapa internațională a concursului are loc în perioada 10 - 14 mai 2022, la Torino, în Italia.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending