Urmărește-ne în Social Media

Eugenia Nicolae - Adu-i doina

Eugenia Nicolae a lansat piesa "Adu-i doina", alături de un videoclip disponibil în articol. Compusă pornind de la refrenul memorabil al trupei Class, reinterpretarea aduce o notă modernă.

Povestea piesei este una cu tâlc. Linia și textul original au fost scrise de Constantin Arvințe și lansate sub denumirea de "Trecui dealul la Băiuț". Ulterior, în '96, Class a lansat remake-ul piesei sub denumirea de "Adu-i doina". Reinterpretarea Eugeniei a fost realizată de ea alături de Alex Cotoi.

"Piesa <<Adu-i doina>> dezvoltă o poveste de dragoste inocentă într-o iubire matură. Iubirea dintre cei doi începe din copilărie și se sfârșește prin veșnicia nemuririi, așa cum spune și textul piesei. Este o poveste idealizată. Mie îmi amintește de basmele spuse de bunicul meu. Am compus această piesă pornind de la refrenul cântat de trupa Class prin anii '96. Îmi doream de mult timp să refac această piesă și iată că în final s-a întâmplat.

Mi-a fost foarte drag să lucrez cu Alex Cotoi, producătorul piesei. Eu zic că am adus în actualitate acest refren, l-am îmbrăcat așa cum știm noi mai bine și sper să trezească amintiri frumoase tuturor ascultătorilor.

Așa cum v-am obișnuit, ador folclorul și orice piesă lansată de mine vreau să aibă un flavor tradițional. Îmi plac melismele muzicii noastre, cuvintele din popor uitate, expresiile românești. Sunt foarte mândră de proiectul care a ieșit alături de Global Records și Bad Sheep Entertainment", a declarat Eugenia Nicolae.

Eugenia Nicolae și-a început călătoria muzicală alături de tatăl său, absorbind tradițiile folclorului și muzicii lăutărești. Studiind vioara și canto, a continuat la Universitatea Națională de Muzică din București, explorând diverse genuri muzicale. Cu o carieră de trei ani în compoziție, Eugenia a lansat 14 single-uri, pregătindu-se să lanseze un EP, și a compus numeroase piese pentru artiști precum Puya, Elena Gheorghe și alții.

Comentarii