Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

O nouă specie de arbore a fost botezată după Leonardo DiCaprio

Pe lângă rolurile memorabile pe care le-a interpretat de-a lungul anilor, Leonardo DiCaprio a devenit o voce puternică în ceea ce privește problemele de mediu. Eforturile actorului au fost acum onorate de specialiștii de la Royal Botanic Gardens. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016
Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016 │ FOTO: Captură YouTube

Potrivit BBC, un copac recent descoperit a fost botezat de specialiştii de la Royal Botanic Gardens în onoarea actorului şi activistului de mediu Leonardo DiCaprio. Denumit oficial "Uvariopsis dicaprio", copacul crește doar în pădurea Ebo din Camerun și este în pericol de extincție. Micul arbore face parte din familia ylang ylang, este veșnic verde și prezintă flori galbene și lucioase.

Pădurea Ebo, una dintre cele mai mari păduri tropicale din Africa Centrală, s-a aflat la un pas să fie deschisă pentru exploatare înainte ca DiCaprio să-și folosească "vocea" pe rețelele de socializare pentru a împiedica această inițiativă, în timp ce experții internaționali au trimis o scrisoare guvernului în care explică importanța conservării speciilor de plante și animale.

Dr. Martin Cheek de la Royal Botanic Gardens a declarat pentru BBC că oamenii de știință au numit copacul după Leonardo DiCaprio deoarece "credem că a fost esențial în a ajuta la oprirea tăierilor forestiere din Pădurea Ebo". 

Numirea noii specii de copac vine după ce DiCaprio a prezentat publicului larg aplecarea sa pentru problemele de mediu prin intermediul filmului "Don't Look Up". Pelicula a fost lansată în decembrie 2021 și vorbește despre impactul unei comete cu Terra, lucru care duce la sfârșitul lumii. De asemenea, este de menționat faptul că în 1998 Leonardo DiCaprio a înființat o fundație ce are ca scop protejarea mai multor habitate naturale.

PUBLICITATE
Comentează

Trending