Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2021 îşi dezvăluie artiştii care vor cânta la marea finală: Lordi + alţi 5 câştigători

Eurovision 2021 se va ţine în condiţii speciale în luna mai, într-o gală atipică, dar nu va lipsi un mare concert în ziua finalei. Formaţia finlandeză Lordi a fost confirmată pentru acel show, alături de alte 5 nume care au câştigat concursul în trecut. Avem detalii despre artişti în articol.

Publicat

pe

Lordi Eurovision 2021 concert
Lordi Eurovision 2021 concert │ FOTO: Eurovision 2021 twitter.com

Metaliştii finlandezi de la Lordi, câştigătorii-surpriză din 2006 ai galei Eurovision vor reveni pe scena din Rotterdam pentru o reprezentaţie în mai 2021. Formaţia se alătură altor 5 grupuri sau artişti care au câştigat prestigiosul concurs muzical în trecut. Lordi va cânta piesa "Hard Rock Hallelujah" în segmentul Rock the Roof, iar lor li se alătură următorii muzicieni cu aceste piese:

  • Lenny Kuhr ("De Troubabour", 1969)
  • Tech-In cu Getty Kaspers ("Ding-a-dong", 1975)
  • Sandra Kim ("J'aime La Vie", 1986)
  • Helena Paparizou ("My Number One", 2005)
  • Mans Zelmerlow ("Heroes", 2015)

Vă reamintim că Eurovision nu s-a ţinut deloc în anul 2020 din cauza pandemiei, dar revine în 2021, în condiţii speciale. Numele "Rock the Roof" a fost ales pentru reprezentaţia din ziua finalei pentru că acel concert va fi filmat la mare înălţime şi cu momente artistice la cel mai înalt nivel. Eurovision ajunge la ediţia 65, iar organizatorii au dorit o călătorie prin timp. Marea finală are loc pe 22 mai.

România va fi reprezentată la Eurovision 2021 de către Roxen, artistă aleasă şi pentru ediţia de anul trecut. Piesa cu care participă în acest an se numeşte "Amnesia", iar videoclipul oficial a fost regizat de Bogdan Păun. Track-ul are ca teme oamenii, iubirea şi voinţa, dând voce celor care nu au mai fost auziţi până acum. La Eurovision 2021 participă 41 de ţări, toate cele care fuseseră confirmate petnru 2020. Noul slogan al ediţiei este "Open Up".

Republica Moldova este reprezentată de Natalia Gordienko cu piesa "Sugar", iar Hooverphonic va fi prezentă ca reprezentant al Belgiei cu piesa "The Wrong Place".

Semifinalele Eurovision 2021 au loc pe Ahoy Arenă pe 18 şi 20 mai, iar Marea Finală este programată pentru 22 mai. Roxen a înregistrat recent un "live on tape", care va fi jurizat în cazul în care pandemia nu va permite susţinerea unui concert la Rotterdam.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Lordi cântă pentru prima dată în România în 2022; Află unde vor avea loc cele două concerte din ţară

Lordi, trupa câştigătoare a concursului Eurovision în 2006 vine pentru prima dată în România în 2022. Va ţine două concerte în ţara noastră, unul la Cluj-Napoca şi unul la Bucureşti. Grupul finlandez are o activitate de 30 de ani, a creat propriul său film horror şi reprezintă unul dintre cele mai apreciate grupuri nordice.

Publicat

pe

Poster concert Romania Lordi 2022
Poster concert Romania Lordi 2022 │ FOTO: Lordi

Lordi a făcut istorie în 2006, atunci când a câştigat trofeul Eurovision cu piesa "Hard Rock Hallelujah", ceea ce a adus-o în atenţia fanilor din toată lumea. Formaţia finlandeză a făcut senzaţie prin costumele şi măştile monstruoase, văzute în toată gloria în filmul horror producţie finlandez "Dark Floors", lansat în 2008. Stilul abordat de muzicieni este heavy metal clasic, cu unele elemente de hard rock şi chiar power metal. Unele piese au refren catchy ce aduce chiar cu glam rock-ul.

Lordi împlineşte 30 de ani de existenţă în 2022 şi are o discografie de 11 albume. Grupul era fondat în 1992 de către Mr. Lordi, solist, compozitor şi creator al costumelor. Pe lângă costumele şi decorurile horror, trupa e cunoscută pentru efectele pirotehnice folosite în videoclipuri şi în concerte. Primul său mare hit a fost "Would You Love a Monsterman?", urmat de "Blood Red Sandman" şi "Devil Is a Loser".

Artiştii au la activ colaborări cu nume mari din rock şi nu numai precum Michael Monroe, Tony Kakko, Mark Slaughter, Udo Dirkschneider, Jay Jay French sau Dee Snider. Grupul a trecut prin schimbări de componenţă, de costume şi măşti, dar membri originali Mr. Lordi şi chitaristul Amen sunt încă activi de la începuturile sale.

Trupa finlandeză va cânta în România pe următoarele date:

10 octombrie: Bucureşti, Club Quantic
11 octombrie: Cluj-Napoca, Form Space

Biletele se vând prin iabilet.ro, în următoarele variante:

– earlybird – primele 100 de bilete – 99 lei
– presale – următoarele 200 de bilete – 109 lei
– presale – 119 lei
– la intrare – 140 lei

La preţul tuturor biletelor se adăugă comisionul de emitere de 10 lei.

Lordi a cântat la Eurovision Song Contest 2021 alături de alţi foşti câştigători la Rotterdam, în cadrul mometului "Rock the Roof". Grupul a surprins pe toată lumea când a promis că va lansa 7 albume în octombrie 2021. Ele au sosit ca un box set pe 26 noiembrie 2021.

Citește în continuare

Trending