Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko

Natalia Gordienko va reprezenta Moldova la Eurovision 2021 cu piesa "Sugar". Melodia a fost lansată împreună cu un videoclip efervescent, în care Natalia și echipa sa de dansatori execută o coregrafie senzuală.

Publicat

pe

Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”
Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar” │ FOTO: Captură YouTube

"Sugar" este scrisă de vedetele pop Dimitris Kontopoulos și Philipp Kirkorov, iar versurile sunt semnate de Mikhail Gutseriyev și Sharon Vaughn, autorii mai multor texte ale unor melodii participante la Eurovision, interpretate de Jedward, Måns Zelmerlöw și Sergey Lazarev.

Videoclipul a fost filmat la Kiev, fiind regizat de Katya Tsarik. Filmarea a durat 22 de ore și au fost folosite cele mai recente și noi sisteme de filmare. Din echipă au făcut parte 50 de persoane și 8 dansatori.

Natalia Gordienko a dezvăluit melodia Moldovei pentru Eurovision 2021 la un eveniment de lansare susținut la Moscova. Artista a transmis live petrecerea pe canalul ei de YouTube.

VIDEOCLIP: "Sugar" - Natalia Gordienko

Natalia Gordienko are 33 de ani și s-a născut la Chișinău. O artistă cu o fire ambițioasă, ea a participat la numeroase competiții muzicale, reușind astfel să se facă remarcată. În 2006 a câștigat un premiu important la International Arts Festival Slavianski Bazaar din Vitebsk, Belarus, iar în 2008 a primit titlul onorific de "Artist Emerit" al Moldovei.

Natalia a mai participat la Eurovision și în 2006, alături de Arsenie Todiraș, fost membru al trupei O-Zone. Cei doi au interpretat atunci piesa "Loca", finalizând competiția pe locul 20.

Moldova la Eurovision

Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost poziția a treia, obținută de Sunstroke Project cu piesa "Hey Mamma", în 2017. Trupa era deja cunoscuta datorită piesei sale din 2010, "Run Away", saxofonistul Sergey Stepanov devenind un real fenomen pe internet.

Cursa către Eurovision 2021

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam. Semifinalele se vor desfășura pe Ahoy Arena pe 18 și 20 mai, Marea Finală fiind programată pe 22 mai.

Anul acesta vor participa 41 de țări, respectiv toate cele care fuseseră confirmate în 2020. Noul slogan al ediției este "Open up".

România va fi reprezentată de Roxen, cu piesa "Amnesia". Melodia vorbește despre oameni, iubire și voință și dă voce fiecărei persoane care nu a fost auzită până acum

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Câştigătoarea Eurovision 2021 a fost o piesă rock; Ce loc a obţinut Moldova

Chiar dacă Eurovision 2021 a avut doar două piese rock veritabile, acestea au fost foarte îndrăgite de public. Una a fost a Italiei, reprezentată de trupă Maneskin, cu piesa "Zitti e Buoni" şi una a Finlandei. Nordicii au fost reprezentaţi de trupă Blind Channel cu piesa "Dark Side". Marii favoriţi au fost totuşi Elveţia şi Franţa pe parcursul votării, dar totul a fost întors în ultima clipă de votul publicului.

Publicat

pe

Trupa Maneskin din Italia a câștigat finala Eurovision 2021
Trupa Maneskin din Italia a câștigat finala Eurovision 2021 │ FOTO: EBU / ANDRES PUTTING

26 de ţări au concurat în marea finală Eurovision 2021, eveniment desfăşurat în Rotterdam, pe Ahoy Arena, cu 3500 de persoane prezente. Asta după un an de pauză, din cauza pandemiei. După două semifinale, una pe 18 şi una pe 20 mai au fost selectaţi 20 de participanţi la finală, plus alte 6 ţări calificate din start. Din păcate România nu se calificase după prima semifinală de pe 18 mai, iar Roxen nu a mai urcat pe scenă în marea finală.

Votarea s-a făcut în două segmente: voturile juriului, urmate de voturile publicului. Islanda nu a putut să îşi cânte piesa live, folosind un moment pre-inregistrat, deoarece delegaţia s-a confruntat cu un caz de Covid-19.

Pe măsură ce ţările îşi acordau voturile, iar Grecia şi Cipru se votau între ele şi Australia surprindea votând Malta de exemplu, doi favoriţi se poziţionau clar. Elveţia şi Franţa au condus pe rând autoritar în preferinţele juriului până la finalul acestei prime jurizări. Apoi a venit şi votul publicului, cu un moment ruşinos pentru Marea Britanie, care a primit zero puncte şi de la public şi de la juraţi. Posibilă penalizare geopolitică pentru Brexit... Şi Germania a rămas doar cu cele 3 puncte de la juriu şi zero de la public.

Nici Hooverphonic nu a mers prea bine, zecile de puncte de la juriu fiind completate de doar câteva de la public. Islanda a stat pentru câteva momente pe locul întâi, după un vot masiv al publicului, dar Italia şi numărul său rock a cucerit până la urma trofeul, lăsând Franţa şi Elveţia în urmă.

Italia a avut piesa câştigătoare:

Italia prin Maneskin a impresionat printr-un soi de rock catchy cu atitudine şi cu o voce sexy a solistului, pigmentată cu haine roşii din piele cu alură de bondage. Am avut şi solo-uri simple dar plăcute spre final şi efecte pirotehnice. Şi despre Natalia Gordienko, reprezentanta Moldovei s-a vorbit în seara finalei, după ce a scăpat microfonul în vreme ce îşi interpreta piesa.

În Marea Finală am avut şi un număr în care foşti câştigători ai Eurovision, inclusiv din anii '70, '80 şi '90 îşi interpretau piesele de pe acoperişurile din Rotterdam. Elena Paparizou şi Lordi au fost printre invitaţi. A fost şi un moment comic când reprezentantul Islandei a refuzat să dea punctele altcuiva decât Islandei dacă nu se cânta refrenul catchy al piesei din ţara sa.

Ce e sigur e că Italia a câştigat cu Maneskin şi la anul va organiza competiţia Eurovision 2022. Vecinii din Republica Moldova au terminat concursul pe locul 13, iar Bulgaria pe 11.

Clasamentul Eurovision 2021

 1. Italia / Måneskin – Zitti E Buoni (524 puncte)
 2. Franța /Barbara Pravi – Voilà (499 puncte)
 3. Elveția / Gjon’s Tears – Tout l’Univers (432 puncte)
 4. Islanda / Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ – 10 Years (378 puncte)
 5. Ucraina / Go_A – Shum (364 points)
 6. Finlanda / Blind Channel – Dark Side (301 puncte)
 7. Malta / Destiny – Je Me Casse (255 puncte)
 8. Lituania / The Roop – Discoteque (220 puncte)
 9. Rusia / Manizha – Russian Woman (204 puncte)
 10. Grecia/ Stefania – Last Dance (170 puncte)
 11. Bulgaria / Victoria – Growing Up is Getting Old (170 puncte)
 12. Portugalia / The Black Mamba – Love Is On My Side (153 puncte)
 13. Moldova / Natalia Gordienko – SUGAR (115 puncte)
 14. Suedia / Tusse – Voices (109 puncte)
 15. Serbia / Hurricane – Loco Loco (102 puncte)
 16. Cipru / Elena Tsagrinou – El Diablo (94 puncte)
 17. Israel / Eden Alene – Set Me Free (93 puncte)
 18. Norvegia / TIX – Fallen Angel (75 puncte)
 19. Belgia / Hooverphonic – The Wrong Place (74 puncte)
 20. Azerbaijan / Efendi – Mata Hari (65 puncte)
 21. Albania / Anxhela Peristeri – Karma (57 puncte)
 22. San Marino / Senhit – Adrenalina (50 puncte)
 23. Olanda (Hosts)/ Jeangu Macrooy – Birth of a New Age (11 v)
 24. Spania /Blas Cantó – Voy A Querdarme (6 puncte)
 25. Germania/ Jendrik – I Don’t Feel Hate (3 puncte)
 26. Marea Britanie /James Newman – Embers (0 puncte)
Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Republica Moldova s-a calificat în finala Eurovision 2021, reprezentată de Natalia Gordienko

Pe 20 mai a avut loc a doua semifinală a competiţiei Eurovision 2021, în care 10 ţări s-au calificat în marea finală, care are loc sâmbătă, pe 22 mai la Rotterdam. Dacă România nu a trecut de prima semifinală, ei bine au făcut-o Republica Moldova şi Bulgaria, vecinele noastre. Avem lista completă cu calificaţi în articol.

Publicat

pe

Republica Moldova calificare Eurovision 2021 Natalia Gordienko
Republica Moldova calificare Eurovision 2021 Natalia Gordienko │ FOTO: EBU / ANDRES PUTTING

Ediţia cu numărul 65 a concursului Eurovision are loc în acest an în arena Ahoy din Rotterdam. Acolo s-a aflat public la cele două semifinale, cu 3500 de persoane prezente, adică 20% din capacitatea arenei. Republica Moldova s-a remarcat prin prestaţia Nataliei Gordienko, care a cântat piesa "Sugar" şi a ţinut cea mai lungă notă a serii, 17 secunde. Melodia este compusă de către vedetele pop Dimitris Kontopoulos şi Philipp Kirkorov, iar versurile poartă semnătura lui Mikhail Gutseriyev şi Sharon Vaughn, care au creat multiple alte piese participante la Eurovision.

Natalia Gordienko are 33 de ani şi s-a născut la Chişinău, câştigând în 2006 un premiou important la Internaţional Arts Festival Slavianski Bazaar din Vitebsk, Belarus. În 2008 primea titlul onorific de "Artist Emerit" al Moldovei. Nu este prima sa participare la Eurovision, ea încercându-şi norocul şi în 2006 alături de Arsenie Todiras de la O-Zone.

Moldova a obţinut cel mai bun rezultat la Eurovision în 2017, cu piesa "Hey Mamma", cântată de Sunstroke Project, care a ocupat locul 3 în finală.

17 artişti au concurat în seara de joi, 20 mai, reprezentaţi ai ţărilor San Marino, Estonia, Cehia, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elveţia şi Danemarca.

Mai departe au mers 10 artişti/trupe, reprezentând următoarele ţări:

 • Albania: Anxhela Peristeri - Karma
 • Bulgaria: Victoria - Growing Up Is Getting Old
 • Finlanda: Blind Channel - Dark side
 • Grecia: Stefania - Last Dance
 • Islanda: Daði og Gagnamagnið - 10 Years
 • Moldova: Natalia Gordienko - Sugar
 • Portugalia: The Black Mamba - Love Is On My Side
 • San Marino: Senhit feat Flo Rida - Adrenalina
 • Serbia: Hurricane - Loco Loco
 • Elveţia: Gjon's Tears - Tout L'Univers

Finlanda a avut o piesă rock catchy, iar Islanda a prezentat un moment înregistrat, având un caz  de Covid printre artişti.

Primii finalişti i-am aflat marţi, iar din păcate România (Roxen) nu se numără printre ei. Pe 18 mai s-au calificat mai departe artişti din Lituania, Rusia, Suedia, Cipru, Norvegia, Belgia, Israel, Azerbaidjan, Ucraina şi Malta. Lor li se alătura cei calificaţi direct în finală, tari ca Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Spania şi Olanda.

Finala va avea loc sâmbătă, începând cu ora 22:00 şi va fi transmisă de TVR 1. Republica Moldova va cânta în a doua jumătate a marii finale.

Citește în continuare

Trending