Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

Hooverphonic reprezintă Belgia la Eurovision 2021 cu piesa "The Wrong Place"

Suntem în plină perioadă de fervoare a competiţiei Eurovision, iar ţările participante şi-au anunţat pe rând artiştii şi piesele selecţionate pentru participarea la ediţia din acest an. Belgia a ales celebra trupă Hooverphonic, care se va prezenta la competiţie cu piesa "The Wrong Place". Îi puteţi viziona clipul şi să o ascultaţi în articol.
Videoclip Hooverphonic The Wrong Place

Videoclip Hooverphonic The Wrong Place │ FOTO: Hooverphonic

Single-ul "The Wrong Place" este o compoziţie creată de Alex Callier şi Charlotte ForetCallier. O parte din piesă a pornit ca glumă între cei doi artişti, care l-au auzit pe Johnny Cash la radio şi şi-au dat provocarea de a îl încorpora pe geniul american în versurile noii melodii. Astfel s-au născut versurile "Don't you ever dare to wear my Johnny Cash T-shirt", secţiune de bază a acestei compoziţii. Melodia e construită în jurul acestei fraze.

Iată ce a declarat trupa despre single-ul propus pentru Eurovision 2021:

Nu am scris piesa având în vedere Concursul Eurovision. Deloc. Dar a continuat să apară ca un posibil candidat. A fost ceva în cântecul acesta care a făcut impresie. Ca de obicei, acesta este un sound Hooverphonic care ar putea fi coloana sonoră a unui film inexistent. Versurile sunt inspirate de Lee Hazlewood (care a scris "These Boots Are Made for Walkin'" pentru Nancy Sinatra și nenumărate alte hit-uri devenite clasice). Rezultatul are un iz de sarcasm, ceva umor sardonic și o atitudinea bine definită.

Videoclipul este regizat de către Jan Boon, care a pornit de la conceptul "Tarantino îl întâlneşte pe Tim Burton", sau un basm devenit realitate. Avem o protagonistă la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Ea se trezeşte alături de bărbatul fatal şi regretă alegerea făcută. Urmează secvenţe de dans în faţa oglinzii şi plimbări lungi printr-o casă părăsită cu pistoale în ambele mâini. Totul se petrece la lumina lumânărilor şi se încheie de-a dreptul sumbru pentru bărbatul de la început de clip.

Hooverphonic are în spate o carieră de 25 de ani, perfecţionându-şi un sunet unic, uşor de recunoscut. Alex Callier (compozitor/producător) şi Raymond Geerts (chitarist) au fost miezul trupei, iar din toamna anului 2020 colaborează cu solista Geike Arnaert.

Concursul Eurovision 2021 are loc în luna mai a acestui an la Rotterdam. Prima semifinală se ţine marţi, pe 18 mai, iar a doua are loc pe 20 mai. Finala este pe 22 mai. România va fi reprezentată la concurs de Roxen cu piesa "Amnesia".

Citește mai multe despre Hooverphonic
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu

Ucraineanca de 20 de ani a ridicat jurații în picioare cu un număr spectaculos de contorsionism. Ruslana se numără printre...

Închide