Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Hooverphonic reprezintă Belgia la Eurovision 2021 cu piesa "The Wrong Place"

Suntem în plină perioadă de fervoare a competiţiei Eurovision, iar ţările participante şi-au anunţat pe rând artiştii şi piesele selecţionate pentru participarea la ediţia din acest an. Belgia a ales celebra trupă Hooverphonic, care se va prezenta la competiţie cu piesa "The Wrong Place". Îi puteţi viziona clipul şi să o ascultaţi în articol.

Publicat

pe

Videoclip Hooverphonic The Wrong Place
Videoclip Hooverphonic The Wrong Place │ FOTO: Hooverphonic

Single-ul "The Wrong Place" este o compoziţie creată de Alex Callier şi Charlotte ForetCallier. O parte din piesă a pornit ca glumă între cei doi artişti, care l-au auzit pe Johnny Cash la radio şi şi-au dat provocarea de a îl încorpora pe geniul american în versurile noii melodii. Astfel s-au născut versurile "Don't you ever dare to wear my Johnny Cash T-shirt", secţiune de bază a acestei compoziţii. Melodia e construită în jurul acestei fraze.

Iată ce a declarat trupa despre single-ul propus pentru Eurovision 2021:

Nu am scris piesa având în vedere Concursul Eurovision. Deloc. Dar a continuat să apară ca un posibil candidat. A fost ceva în cântecul acesta care a făcut impresie. Ca de obicei, acesta este un sound Hooverphonic care ar putea fi coloana sonoră a unui film inexistent. Versurile sunt inspirate de Lee Hazlewood (care a scris "These Boots Are Made for Walkin'" pentru Nancy Sinatra și nenumărate alte hit-uri devenite clasice). Rezultatul are un iz de sarcasm, ceva umor sardonic și o atitudinea bine definită.

Videoclipul este regizat de către Jan Boon, care a pornit de la conceptul "Tarantino îl întâlneşte pe Tim Burton", sau un basm devenit realitate. Avem o protagonistă la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Ea se trezeşte alături de bărbatul fatal şi regretă alegerea făcută. Urmează secvenţe de dans în faţa oglinzii şi plimbări lungi printr-o casă părăsită cu pistoale în ambele mâini. Totul se petrece la lumina lumânărilor şi se încheie de-a dreptul sumbru pentru bărbatul de la început de clip.

Hooverphonic are în spate o carieră de 25 de ani, perfecţionându-şi un sunet unic, uşor de recunoscut. Alex Callier (compozitor/producător) şi Raymond Geerts (chitarist) au fost miezul trupei, iar din toamna anului 2020 colaborează cu solista Geike Arnaert.

Concursul Eurovision 2021 are loc în luna mai a acestui an la Rotterdam. Prima semifinală se ţine marţi, pe 18 mai, iar a doua are loc pe 20 mai. Finala este pe 22 mai. România va fi reprezentată la concurs de Roxen cu piesa "Amnesia".

PUBLICITATE
Comentează
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending