Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut "Românii au talent" sezonul 11Un nou Golden Buzz la "Românii au talent!", în ediția cu artistul stradal care testează limitele imposibilului: "Sunt nebun, recunosc" Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie

Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO

Anthony Hopkins și Jodie Foster, care i-au interpretat pe Hannibal Lecter și Clarice Starling, s-au reîntâlnit virtual în cadrul seriei "Actors on Actors" a publicației Variety. Cei doi au vorbit despre ultimele producții în care au jucat, despre colegi de platou, dar și despre personajele care le-au marcat cariera.
Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei

Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors" │ FOTO: captură YouTube / Variety

Pe 14 februarie se împlinesc 30 de ani de când conversațiile misterioase și înfricoșătoare dintre Hannibal Lecter și Clarice Starling din "Tăcerea mieilor" au captivat publicul. Acum, celebrii actori ne-au transpus din nou în lumea în care agenta FBI și criminalul în serie se "duelează" verbal, dar de data aceasta într-un mod prietenesc și cald.

"Tăcerea mieilor" a fost regizat de Jonathan Demme și bazat pe romanul cu același nume al scriitorului american Thomas Harris. La acea vreme, filmul a impresionat atât publicul larg, cât și criticii. "Tăcerea mieilor" a câștigat cinci premii Oscar, inclusiv pentru "Cel mai bun actor" (Anthony Hopkins) și "Cea mai bună actriță" (Jodie Foster). Pelicula a rămas o emblemă în cultura cinematografică și își va păstra cu siguranță acest renume. La fel a rămas și în mintea celor doi actori, care își amintesc fiecare detaliu legat de întreaga producție a filmului.

"Nu am apucat să vorbim prea mult înainte de citirea efectivă a scenariului. Doar ne-am făcut cu mâna și ne-am așezat la masă. Și în timp ce ai intrat în rolul lui Hannibal Lecter, am simțit un fior rece în cameră. Într-un fel, a fost ca și cum am fi fost prea speriați ca să mai vorbim după aceea", a spus Jodie Foster.

Actrița și-a amintit, de asemenea, de decorurile sinistre, de atmosfera sumbră din închisoare, de jocul de lumină și întuneric. Hopkins a fost de acord, făcând referire la o scenă din celula de închisoare și de reacția regizorului: "Oh, Dumnezeule! Asta e! Hopkins, ești atât de ciudat!".

Cei doi au continuat să disece personajele, menționând că o parte importantă a identității acestora a venit din timbrul vocii.

"Îmi amintesc vocea distinctivă pe care o aveai, nuanța metalică a vocii tale", a spus Foster.

Anthony Hopkins și Jodie Foster au ținut să își arate aprecierea pentru micile detalii care au îmbrăcat extraordinar conținutul filmului "Tăcerea mieilor". Ambii au fost de acord că pelicula a fost o aventură ce le-a schimbat viața.

Pe lângă capodopera din 1991, actorii au adus în discuție filmele "The Father", în care Anthony joacă un personaj ce suferă de demență și pelicula "The Mauritanian", în care o vedem pe Jodie Foster în pielea unei avocate. Au vorbit despre studiul pe care un actor îl face asupra personajului pe care îl interpretează, despre producția filmelor menționate, dar și despre alți colegi actori, precum Benedict Cumberbatch.

VIDEO: Anthony Hopkins & Jodie Foster - Reuniune "Tăcerea mieilor"

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Willy Wonka revine pe marile ecrane, într-un nou film produs de Warner Bros.

De la producătorul "Harry Potter" și regizorul "Paddington", noua producție va spune povestea tânărului Willy Wonka înainte de a deschide...

Închide