Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

"From Classic to Jazz" este noul concert din Stagiunea ARCUB Jazz Live

"From Classic to Jazz", următorul concert din stagiunea ARCUB Jazz Live, propune melomanilor un crossover între muzica clasică și jazz. Evenimentul va avea loc pe 29 mai, la ARCUB - Hanul Gabroveni, și va îngloba unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Claude Bolling în interpretarea contemporană a tinerilor virtuozi Georgiana Mihăilă (flaut), Cătălin Răducanu (pian), Vlad Rațiu (contrabas) și Bogdan Pop (tobe).

Publicat

pe

Concert "From Classic to Jazz"
Concert "From Classic to Jazz" │ FOTO: ARCUB

Georgiana Mihăilă (flaut), Cătălin Răducanu (pian), Vlad Rațiu (contrabas) și Bogdan Pop (tobe) vor prezenta, în formula de cvartet, Suitele 1 și 2 pentru flaut și trio de jazz ale celebrului pianist, compozitor, jazzman și dirijor Claude Bolling.

Discipolul celebrului Duke Ellington, Claude Bolling a lăsat în urma sa o carieră impresionantă, fiind cunoscut drept inventatorul muzicii crossover, în care combină un trio de jazz cu un solist clasic. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte în acest sens sunt Suitele pentru flaut și trio de jazz cu pian, lansate în 1975, colaborare cu renumitul flautist Jean-Pierre Rampal, cu un succes răsunător peste Ocean, fiind nominalizate la Premiile Grammy și care s-au menținut timp de 530 de săptămâni în topul Billboard.

Despre instrumentiștii "From Classic to Jazz":

Georgiana Mihăilă și-a finalizat studiile de licență și masterat la Universitatea Națională de Muzică din București. Între anii 2020 și 2022 a obținut două burse Erasmus și a studiat la Universitatea de Muzică Frédéric Chopin din Varșovia (Polonia) și în cadrul Norrköping Symphony Orchestra (Suedia), unde a avut parte de îndrumarea celor mai buni muzicieni. A participat la masterclass-uri cu Andrea Lieberknecht, Davide Formisano, Matthieu Gauci-Ancelin, André Cebrián, Ștefan Diaconu, Zofia Neugebauer, Michael Hasel, János Bálint, Mihaela Goldfeld, Teodor Mazare Țîrlea, Márk Fülep, Denis Bouriakov, Gareth Davies, Julien Beaudiment, Philippe Bernold.

Este laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale. Mai mult, Georgiana Mihăilă este invitată a Romanian Chamber Orchestra, a ansamblului de muzică baroc Barocharest și a Orchestrelor Române de Tineret și a colaborat cu Opera Națională București. Își împărtășește pasiunea pentru muzică prin interpretarea atât în ansambluri camerale, cât și prin susținerea de recitaluri, oferind astfel publicului său experiențe muzicale captivante și variate.

Cătălin Răducanu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală, Secția pian. Și-a îmbogățit cunoștințele muzicale participând la numeroase cursuri susținute de maeștri de prestigiu precum Gabriel Amiraș, Cristian Beldi, Wolfgang Manz. A câștigat premii importante la concursuri naționale și internaționale, iar pentru performanțele sale a primit burse din partea Fundației Principesa Margareta și a UNIMIR - Uniunea Muzicienilor Interpreți.

A susținut numeroase recitaluri și concerte în locații prestigioase din București și din străinătate. De asemenea, este profesor acompaniator la Colegiul Naţional de Arte "Dinu Lipatti" din București și student doctorand al Universității Naționale de Muzică din București.

Vlad Rațiu și-a început studiile în domeniul muzicii la vârsta de 15 ani, în orașul natal Cluj-Napoca. După finalizarea studiilor de licență la Universitatea Națională de Muzică din București și a studiilor de masterat la Conservatorul "Prins Claus" din Groningen, Țările de Jos, Vlad Rațiu activează primordial ca șef de partidă al filarmonicii din Antwerp, Belgia (Antwerp Symphony Orchestra), dar și ca invitat în diferite orchestre simfonice și de operă din Belgia, Țările de Jos, Germania și România.

De-a lungul timpului, Vlad Rațiu a avut ocazia de a concerta pe aceeași scenă cu numeroase personalități. Interpret versatil, interesul său în domeniul muzicii se extinde de la muzica veche și muzica folclorică până la repertoriul contemporan, îmbinând pregătirea muzicală cu pasiunea pentru actorie și oratorie în interpretări pline de energie, variate și bogate în palete coloristice, fie în ipostază de solist, fie ca membru al ansamblurilor și orchestrelor în care activează.

Născut într-o familie de muzicieni, Bogdan Pop a început de la o vârstă fragedă studiile muzicale, pian și cursuri de percuție. A urmat Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova și și-a desăvârșit studiile la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, unde a fost membru al ansamblului de percuție. Experiența sa ca percuționist la Opera Națională Română din Craiova, Orchestra Filarmonicii Oltenia și apoi la Opera Națională din București îi oferă o perspectivă amplă asupra interpretării în diferite contexte muzicale. A colaborat cu dirijori de renume și a performat pe scene prestigioase din întreaga lume.

Bogata sa activitate concertistică include colaborări cu numeroase orchestre, dintre care amintim Filarmonica de Stat Râmnicu Vâlcea, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Filarmonica de Stat Brașov, Opera Maghiară Cluj-Napoca, Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Camerata regală, Orchestra Simfonică din București, Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, Orchestra Română de Tineret, Orchestra Simfonică Națională a României.

Prețuri bilete concert From Classic to Jazz:

  • Biletele pentru concertul From Classic to Jazz au fost puse în vânzare la prețul de 50 lei și pot fi achiziționate online, precum și la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Trending