Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Michael Douglas îl joacă pe Benjamin Franklin într-o miniserie - TRAILER

Michael Douglas îl interpretează pe Benjamin Franklin, unul din Fondatorii Statelor Unite ale Americii, într-o miniserie ce va fi disponibilă pe Apple TV+.

Publicat

pe

Miniserie "Franklin"
Miniserie "Franklin" │ FOTO: captură YouTube / Apple TV

Deși Franklin este o emblemă americană, seria Apple TV + are loc preponderent în Franța. În 1776, Franklin caută ajutor de la francezi în lupta împotriva britanicilor pentru independență, demers care s-a dovedit a fi un punct cheie în Revoluția Americană. Alături de protagonist este nepotul său, Temple (Noah Jupe). În tot acest timp, spionii britanici și francezii amenință că le vor zădărnici planurile:

"<<Bunicule, cât trebuie să stăm?>> întreabă Temple. <<Până când vom câștiga Franța de partea noastră sau vom fi spânzurați>>", răspunde Franklin.

Miniseria "Franklin" este bazată pe romanul istoric al lui Stacy Schiff - "A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America", ce spune povestea celui mai vital serviciu al lui Benjamin pentru țara sa.

Diplomații și istoricii încă o consideră drept cea mai mare misiune a unui ambasador din istoria americană deoarece, fără ajutorul francez, America nu ar fi putut câștiga Revoluția. Prin eforturile sale, Franklin a conceput alianța franco-americană din 1778 și tratatul de pace cu Marea Britanie în 1783, făcând din America un simbol al democrației în secolul al XVIII-lea.

Distribuția seriei este completată de Theodore Pellerin, Thibault de Montalembert, Daniel Mays, Ludivine Sagnier, Eddie Marsan, Assaad Bouab și Jeanne Balibar.

Primele trei episoade din "Franklin" au premiera pe 12 aprilie pe Apple TV+, cele cinci episoade rămase fiind difuzate în fiecare vineri, până pe 17 mai.

TRAILER "Franklin":

Comentează

Trending