Urmărește-ne în Social Media

Smashing Pumpkins - Spellbinding

Billy Corgan şi compania au lansat un nou capitol al rock operei "ATUM", prin intermediul piesei "Spellbinding", care primeşte un videoclip oficial. Melodia are un entuziasm neobişnuit pentru Corgan, iar videoclipul este unul cu tematică SF, cosmică chiar.

"Spellbinding" sună a melodie rock alternativ din anii 1990, care ar fi fost mereu în rotaţie pe MTV. Videoclipul Smashing Pumpkins îl prezintă pe Billy Corgan cu figura unui guru cosmic care dansează pe o staţie spaţială, în paralel cu o marionetă care pare a îşi fi pierdut sforile. Spre final de clip povestea se complică şi vedem un univers paradisiac în care ajung protagoniştii clipului.

Animaţiile sunt la nivelul unui joc de PlayStation 3 sau 4 şi lumea în care se petrece totul are ceva de joc MMO sau JRPG. Cert e că pare a se fi investit multicel în acest videoclip. El a fost regizat de către Kevin Kerslake, care s-a mai ocupat de clipurile "Cherub Rock" şi "I Am One" de la Smashing Pumpkins. El a lucrat îndeaproape cu membrii trupei, Billy Corgan, Jimmy Chamberlin, James Iha şi Jeff Schroeder, pentru a le crea avataruri digitale.

Ele există în universul "Atum", gândit de către Billy Corgan. Totul s-a realizat într-un engine de jocuri video.

"Spellbinding" este un single extas de pe trilogia de albume "Atum", care este promovat chiar acum printr-un turneu nord american întitulat "The World is a Vampire". El a debutat pe 28 iunie în Las Vegas şi include 27 de concerte. Invitaţi surpriză la turneu sunt Interpol, Stone Temple Pilots şi Rival Sons. Aparent există şi o asociere cu National Wrestling Alliance, cu evenimente de wrestling alipite concertelor Smashing Pumpkins.

"Atum" include un total de 33 de track-uri împărţite în 3 acte şi a fost scris şi produs de Corgan în ultimii 4 ani. Este un succesor direct pentu "Mellon Collie and The Infinite Sadness" din 1995 şi "Machina/Machine of God" din anii 2000.

The Smashing Pumpkins este o fomaţie din Chicago, Illinois, înfiinţată în 1988 şi care a luat o pauză între anii 2000 şi 2006. Provine din aceeaşi generaţie cu Nirvana şi Jane's Addiction a contribuit la ascensiunea rock-ului alternativ.

Comentarii